Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 10:20 3 809 28

Защо американците празнуват Деня на благодарността?

  • ден на благодарността-
  • сащ-
  • празник-
  • посолство-
  • американци

11-годишната дъщеря на американски дипломат дава отговорите

Защо американците празнуват Деня на благодарността? - 1
Снимка: Shutterstock

Американското посолство в София даде отговор на въпроса защо американците празнуват Деня на благодарността. Празникът е най-обичаният от американците.

11-годишно американско дете обясни историята на Деня на благодарността. Посолството на САЩ днес припомни видео от 2017 година.

11-годишната дъщеря на американски дипломат обясни откъде идва американската традиция за честване на празника. Вижте видеото:


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димов

    36 5 Отговор
    А защо българите празнуват хелоуин, е по-тревожният въпрос?

    Коментиран от #4, #12

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    16 7 Отговор
    ААА! Разбрахте ли защо празнуват? Защото не знаели какво е значението на думата ЗЕМЕДЕЛИЕ! Егати повода за празнуване.

    Коментиран от #3

  • 3 Ало Ало

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Тук не е място за опънати като теб
  • 4 Отговор

    11 12 Отговор

    До коментар #1 от "Димов":

    Защото празника се е наложил сред свободните народи. Дори и в Хонконг го празнуват. Сега разбра ли.
  • 5 Лорчето от красивия град...!

    15 6 Отговор
    Защото са американци, омръзва им цяла година да, се хранят с бургер и на този ден си хапват добре приготвени пуйки , седнали със семействата си около масата..!, Много народи си спазват традициите и празнуват наистина, а май само при нас почти се загубиха истинските традиции..!
  • 6 Пешо

    16 6 Отговор
    Значи ,индианците им дават храна и препитание ,а те ги изтребват.Много полезно обяснение за нашите политици -това ни чака и нас.
  • 7 Диамантения хой

    10 16 Отговор
    Защото са християни, а не антихристи като руснаците които осигуриха дом и президентството на самият антихрист....Ние сме отличници в НАТО и ще станем скоро с оценка 7 като купим и ракети пейтриът, истинските противоракетни системи, доказали се в няколко войни и два разрушителя, даже ще получим като бонус и 15 ядрени бомби от новите на САЩ за новичките ни самолети, но с право на използване чрез Щатски Генерал в българските бази на САЩ. Искам всички русофили, кoмуниcти, aтaкиcти, руcкo-бългaрcки мaнгaля,турcкo-бългaрcки мaнгaля, бeceпиcти и дeпecиcти да изпеете дружно новия си химн - ''В НАТО, в НАТО сме:):) В ЕС, в ЕС сме, първа радост е за нас да бъдем в НАТО и в ЕС!!:):) Първа радост е за нас, че родината ни България е в НАТО и в ЕС и ще работим деннощно за благоденствието на НАТО и на ЕС, а също и на стратегическият ни съюзник САЩ и братята американци пазещи ни от руският враг!!:):) Да пребъде НАТО, САЩ и ЕС и да докажем на света, че там ще бъдем вечно!!!:):) Да покажем на руският враг, че в НАТО и ЕС сме по собствена воля и никога не ще да предадем НАТО, САЩ и ЕС":):)До утре да сте го научили нaизуcт, че ще ви млатя с диамантения:):)

    Коментиран от #11, #14, #19, #20

  • 8 Йозеф

    11 3 Отговор
    За да изядат застоялите мисирки по супермаркетите и да спомогнат процеса по увеличаване на матряла за течни въглеводородни горива.
  • 9 милосърдие има требе и са се яде

    13 3 Отговор
    Едната пуйка помилвана , другата в тенджерата , традиционно американско лицемерие.
  • 10 много благодарни тез

    10 2 Отговор
    Благодарят на индианците за това , че им отнеха земите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Borislav Popov

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Димов":

    Да, Димов и на времето празнувахме на 7 ноември, болшевишкия преврат, прекръстен от комундетата тогава на Октомврийска революция. Но никой не питаше тогава и никой не се възмущаваше, защо задължително го празнувахме, сега поне никой не те задължава да празнуваш Хелоуин, ако искаш празнувай си го, ако искаш недей.То и сега в Русия стана модно и масово се празнува на 14 февруари - Деня на всички влюбени на - Светите Валентин и Валентина и на никой не му пука, че това всъщност е католически празник за който по време на соца никой нищо не беше и чувал. А ако искаш да знаеш, сега и там по младите празнуват Хелоуин, макар и не така масово, но по улиците се срещат младежи с разрисувани лица и с маски дори.

    Коментиран от #15

  • 13 Бай хой

    7 4 Отговор
    Индианците им дарили храна и като се наръгали до насита еретиците за благодарност се накичили с индианските скалпове за благодарност. Никсън дарил живота на мисирката и наваксал с напалм по виетнамските села. "Благороден" народ достоен за презрение.
  • 14 Да ядеш моя хой

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Диамантения хой":

    И да ти е сладко !
  • 15 Ххх

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Съмнявам се, че не си истинския каскет а само ползваш ника и отрицателната му репутация. Но си далеч от цветистия му език и характерния начин на изразяване.

    Коментиран от #21

  • 16 Behemoth

    1 7 Отговор
    А защо ние празнуваме Коледа...някой да обясни на децата ,че тогава едно време се колеха прасетата....затова сега гледам ги лъжат с някакъв евреин...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Амиии

    3 2 Отговор
    ... От лицемерие!
  • 19 Ххх

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Диамантения хой":

    Дет имаше една приказка „Луд умора няма“. И твоята работа е същата. Като навита латерна си. Но все пак отчитам, че малко си сменил репертоара. Появи ли се статия, касаеща САЩ или Русия и хоп – коментарът ти е отдолу. Друг е въпросът, че един и същи текст го копираш под статии поне 10 пъти. Но много простееш в изказа си, а наивния ти възторг и въодушевление пред САЩ просто е уникален. И едно време разни политически работници и партийни секретари, комсомолски и пионерски ръководители се опитваха да промиват мозъците на хората в подкрепа на тогавашния ни голям брат. Но по простотия и настървеност определено не могат да се сравнянат с тебе, както казваше един познат, ти си шест – седем педи над върха. Но писаниците ти са толкова нелепи, че не си струва човек да отделя време и внимание да те оборва по някакъв смислен начин.
  • 20 А..... ?

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Диамантения хой":

    Само едни и същи глупости постваш. Май толкова можеш и толкова знаеш. Умствен капацитет нула! Вече дразниш с простотията си...
  • 21 Borislav Popov

    1 5 Отговор

    До коментар #15 от "Ххх":

    През пистолета ми е, в какво се съмняваш или не се съмняваш, точно пък ти, честно ти казвам, русланистанско мелесче.

    Коментиран от #24

  • 22 Да!

    6 2 Отговор
    Бих спасил пуйка! А вие бихте ли спасили пуйка? Ако искате да спасите пуйка ИЗЯЖТЕ АМЕРИКАНЕЦ... или поне го дайде на прасетата във фермата да го изядат!
  • 23 веселяк

    6 2 Отговор
    Засега го празнуват, скоро ще празнуват само 2 февруари!
  • 24 Ххх

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Е тука вече е истинският каскет. Стилът и изразите са неподражаеми. Но за предишния коментар продължавам да се съмнявам. Да не би от Америка за България да са ти отпуснали пари и за секретарка ? Или може би за секретар или иконом. Да пише и той по някой коментар, докато ти хвърляш заровете или обикаляш градинките около градските тоалетни.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Амиии

    5 1 Отговор
    Това е празник на Американския Фашизъм! Ужким демокрацията дава право на всеки да живее както избере. Какво се случва в действителност : Индианците искат да живеят природосъобразен начин на живот, обаче европейските бандити отиват в техните земи и ги заставят да живеят според тяхното желание. Така всички несъгласни индианци биват избити, защото не отговарят на европейскийския бандитски начин на живот. Останалите индианци, които са се предали ги превръщат в безгласна буква. След това европейските бандити се прекръсват на американци и развяват нов флаг с ново мото - Земя на свободата.... Демек, бандитите избягали от Европейските затвори вече са свободни, избили са гостоприемните индианци и могат свободно да си вършат маймунджалъците

    Коментиран от #28

  • 27 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    БГ БЛАГОДАРСТВЕН ДЕН : " БЛАГОДАРСКО ЗА ПИИЕНЕТО И ЯДЕНЕТО И ЗА СВОБОДАТА МИ У КЕНЕФО - НАШ НАСУЩНИЙ " !?!?!?!?
  • 28 Браво

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Амиии":

    Точен коментар. Плюсче от мен