Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 13:22 2 295 6

Китай привика американския посланик - Ноември 2019

  • китай-
  • посланик-
  • сащ

Недоволство от закона на Доналд Тръмп

Китай привика американския посланик - Ноември 2019 - 1
Снимка: Shutterstock

Китайски представители привикаха посланика на САЩ в страната, съобщи РИА Новости.

Това беше обявено от заместник – министъра на външните работи на Китай Ли Ючен. Той ще изрази протест, след като американския президент Доналд Тръмп подписа закон за защита на правата на гражданите в Хонконг.

„Това е намеса в делата на Китай и нарушение на международното право. Правителството на нашата страна изразява силен протест в това отношение“, заяви Ючен.

Говорителят на китайското външно министерство генерал Шуан заяви, че американското правителство открито подкрепя протестиращите, създаващи размирици в Хонконг. Според него подобни действия могат да повлияят на двустранните отношения.

Китай вече призова западните държави да не взимат страна по въпроса с Хонконг и събитията там.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диамантения хой

    10 26 Отговор
    Чувствам как много скоро Китай ще остане без население и как там ще бъде изпробвано неутронното оръжие на САЩ. Чувствам как Русия ще се насере от страх един час по-късно.Ние сме отличници в НАТО и ще станем скоро с оценка 7 като купим и ракети пейтриът, истинските противоракетни системи, доказали се в няколко войни и два разрушителя, даже ще получим като бонус и 15 ядрени бомби от новите на САЩ за новичките ни самолети, но с право на използване чрез Щатски Генерал в българските бази на САЩ. Искам всички русофили, кoмуниcти, aтaкиcти, атеисти, руcкo-бългaрcки мaнгaля,турcкo-бългaрcки мaнгaля, бeceпиcти и дeпecиcти да изпеете дружно новия си химн - ''В НАТО, в НАТО сме:):) В ЕС, в ЕС сме, първа радост е за нас да бъдем в НАТО и в ЕС!!:):) Първа радост е за нас, че родината ни България е в НАТО и в ЕС и ще работим деннощно за благоденствието на НАТО и на ЕС, а също и на стратегическият ни съюзник САЩ и братята американци пазещи ни от руският враг!!:):) Да пребъде НАТО, САЩ и ЕС и да докажем на света, че там ще бъдем вечно!!!:):) Да покажем на руският враг, че в НАТО и ЕС сме по собствена воля и никога не ще да предадем НАТО, САЩ и ЕС":):)До утре да сте го научили нaизуcт, че ще ви млатя с диамантения:):)

    Коментиран от #6

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    14 2 Отговор
    Защо не защитят правата на гражданите в България?
  • 3 Guest

    5 6 Отговор
    Мис Китай ще му прави фелацио.
  • 4 Я русский полюционер

    2 4 Отговор
    Американския посланик си го е преместил. И аз си го преместих. Китай без САЩ е една кръгла нула.
  • 5 Чук

    0 0 Отговор
    Скоро чакайте оранжеви смешки
  • 6 Майтапчия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Диамантения хой":

    Докато американските танкове се произвеждат в Китай и Виетнам, това ще си остане само мокър сън.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания