Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 14:53 1 339 6

Манията за изгодно пазаруване заля света

  • черен петък-
  • намаления-
  • магазин-
  • пазаруване

Нетърпеливи купувачи нахлуват в магазините, за да се възползват от намаленията на Черния петък

Манията за изгодно пазаруване заля света - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нетърпеливи купувачи нахлуват в магазините по света, за да се възползват от намаленията на Черния петък - деня на големите отстъпки, с който започва сезонът на пазаруването за празниците, пише в."Дейли мейл".

Масовият "лов" на изгодни оферти, който води началото си от САЩ, където се отбелязва в деня след американския Ден на благодарността, започна в Европа. Клиентите тази сутрин трескаво ровят из рафтовете на магазините във Великобритания, Франция и Германия.

Някои хора започнаха преследването на изгодни предложения рано, включително в Бразилия, където купувачи са видени да тичат, за да могат да си купят телевизорите с изключително висока разделителна способност на Samsung.

В Южна Африка е имало сцени на хаос, когато клиенти, наблъскани в магазин, се сбили с охраната, опитваща се да удържи напиращата все по-голяма тълпа, отбелязва в."Мирър".

Има обаче и недоволство от масовото пазаруване, включително във Франция, където активисти блокираха склад на Amazon южно от Париж вчера, а депутати обмислят забрана на Черния петък.

Служители на Аmazon стачкуват в Германия, а в Мадрид е организиран протест под наслов "Консуматорството се равнява на климатична криза".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буко Баламата

    6 0 Отговор
    От прости хора какво да очакваш.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Froid

    5 0 Отговор
    В България е точно обратното ! Петъка е светъл и Магазините са празни !
  • 5 Алчните българи

    3 0 Отговор
    Намаления не обичат да правят!
  • 6 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Може би част от купувачите в този ден да са наистина прости хорица, но огромната част са .....бедняци, сиромаси или поне с ниски доходи. Има известна зависимост между това да си беден и прост.Като си беден, нямаш пари да изучиш тънкостите на лицемерния и рафиниран хайдутлук на връзкосаните политици и банкери !! И за това всички институции се надпреварват да сторят народа като цяло прост, глупав, безкритичен и апатичен. И образователната система с всичките си чиновници и "учени" не остава назад. Никой никому не обяснява Питагоровата теорема например на всеуслушание и всегледане....... Но виж разголени женски тела, порнография, цинизми, жестокости и престъпления, извращения всякакви от всички сфери на живота - доволно много. Колко общообразователни предавания от телевизиите премахнаха ? Колко "шоу"-та и откровени простотии натъпкаха дори в БНТ !? И същевремено държавата отдава голямо значение на официалната Църква и целия клир.Като не ти стига минималната, като си работещ бедняк / това чудо го има само у нас повсеместно, при робовладелството и крепосничеството/ върви в черквата и се оплачи Богу.....Няма ли да бягам да купя нещо по-евтиничко в петък..... ?