Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 14:44 7 810 13

Българи атакуват магазините в Гърция

  • черен петък-
  • магазини-
  • българи-
  • гърция-
  • намаление

Много от българите са пристигнали само за днес

Българи атакуват магазините в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Българите масово атакуват магазините в Гърция, заинтригувани от намаленията на "Черния петък". С щедри отстъпки, които за много от стоките достигат 70% от цената, търговците в Гърция привличат клиенти днес.

Гърците дори се наредиха на опашки пред някои от търговските вериги, часове преди да отворят магазините. Българите смятат, че на гръцкия пазар марковите стоки са оригинални и затова пристигат, предимно в Северна Гърция, за да направят покупки.

Български автобуси и леки автомобили има пред големите молове , където се предлагат разнообразни продукти. Сънародниците ни купуват предимно бяла техника, електроника, облекла и обувки. Много от българите са пристигнали само за днес. Предварително са се запознали с реалните цени на търсените от тях стоки, споделят българските клиенти.

Специалистите съветват да се пазарува разумно в рамките на възможностите и да се внимава с офертите, които изглеждат нереални, предаде БНР. Същевременно екипи на финансови инспектори извършват масови проверки по магазините, за да не се допусне нелоялна търговска практика и подвеждане на клиентите.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    47 3 Отговор
    И Черния ни петък е менте.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хасан

    21 34 Отговор
    Гърците не продават евтино на българите. Само на гърци. Те са расисти, лоши хора, ние сме добри, толеранти. Елате в Турция, за да си купите евтино. Турция ви обича. Гърция ви мрази.
  • 6 ТИРаджия

    34 7 Отговор
    В Бг, ВСИЧКО е менте. Радвам се, че вече доста хора прогледнаха и пазаруват от съседните страни. Потребителите започнаха да наказват алчните Бг търговци, мутрохотелиери и дано скоро почнат и зъбите си да правят в чужбина ,че и стоматолозите са мегамафиоти! Аз поне си правя и зъбите в Турция, Италия, Сърбия или Хърватска, което ми е на път, но НИКОГА ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #11, #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Наблюдател

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "😃АНАЛлизатор😂":

    Нищо подобно и моля не политизирайте, хайде посочете къде има реални 70% намаление на бяла техника, електроника, облекла и обувки в България? Точно обратното цените днес навсякъде са завишени в сравнение с преди седмица, напук ха черния петък!!!
  • 9 Статуквото

    10 3 Отговор
    В момента е масово в Лондон, Гърция и къде ли не, за да пазари с народните пари, а простия народ стои и блее!
  • 10 хаха

    9 2 Отговор
    Елена Поптодорова дали се е възползвала от черния петък?)))
  • 11 До 6

    22 1 Отговор

    До коментар #6 от "ТИРаджия":

    Ами на тях не им пука дали някой ще пазари или си прави зъбите тук! Зъболекари и лекари не разчитат на пациенти, а на кражби от НЗОК. Тия големите частни зъболекарски клиники как мислиш, че ги правят и поддържат? Ами всичко става с КРАЖБИ! Те умишлено държат цените високи, за да си намаляват броя на клиентите, защото не им се занимава с пациенти. Те правят клиники само с една главна цел - да точат НЗОК! Апък БГ търговци и производители масово получават пари от Евро Съюза и държавата, затова и на тях не им пука дали ще имат клиенти, защото те разчитат на СУБСИДИИТЕ! Откакто влязохме в ЕС държавата се разпадна тотално и за бедните граждани стана МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА да оцеляват! Затова масово българите ходят болни и зле нахранени! Тук таме има някой търговец на китайски стоки, бшагодарение на който гражданите могт да си купят обувки и якета на всеки 5 години
  • 12 гост

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "ТИРаджия":

    Точно , аз даже лекарствата си купувам от Гърция вече доста години...имам лекарства които са няколко пъти по-евтини от България, засега зъболекарите им са малко по-скъпи, но пък работят много добре и само с качествени материали...иначе и те имат доста китайски и турски ментета , но пък се продават на смешни цени, докато у нас и марковото и боклука са на почти еднакви цени. А коледните и великденски отстъпки са истински, за разлика от БГ, когато около празниците търговците ни работят на принципа ''ден година храни''. Никой не си взема поука от ставащото с туризма и много скоро и те ще реват на умряло...
  • 13 Неутрал

    10 2 Отговор
    Северна Гърция е Южна Македония :)
Новини по държави: