Last news in Fakti

5 Декември, 2019 10:40 59 293 168

Неумолим ултиматум на Путин към България

  • владимир путин-
  • газпром-
  • газопровод-
  • турски поток-
  • българия

Руският президент обвини София, че проваля плановете на "Газпром" да пренасочи част от газа от началото на 2020 г.

Неумолим ултиматум на Путин към България - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Комерсант" нарича "неумолим ултиматум", поставен на българските власти, вчерашното изявление на руския президент Владимир Путин за газопровода "Турски поток".

Путин заяви, че България - "очевидно под външен натиск", умишлено бави продължението на "Турски поток" на своя територия и Русия. Ако България се откаже от проекта, Русия ще успее да намери други варианти за доставка на газ в Южна Европа, изтъкна руският лидер, цитиран от ТАСС, на обща пресконференция в Сочи след разговор със сръбския си колега Александър Вучич.

Руският президент е разтревожен от странното поведение на България, пише "Московский комсомолец". Путин обвини България, че проваля плановете на "Газпром" да пренасочи от началото на 2020 г. част от газа, транзитиран през Украйна, в новата тръба, предназначена за износ на горивото, уточнява "Ведомости".

Българският премиер Бойко Борисов отговори на Путин, отбелязват изданията в Русия. Борисов разчита България да убеди Русия, че е сигурен транзитьор за руския газ, пише "Правда".

България строи "Балкански поток", който ще стане част от "Турски поток", с максималната възможна скорост, цитира "Лента" изявление на министър-председателя пред телевизия Би Ти Ви. Според Борисов газопроводът се изгражда със средна скорост пет километра на ден. Той обясни забавеното започване на процеса с провеждането на задължителни процедури, посочва електронният вестник.

Българският премиер изрази надежда до края на идната година газопроводът да заработи и Владимир Путин лично да види строежа догодина, добавят изданията.

По думите на Борисов, щом строежът приключи, България ще стане "единствената бърза и добра алтернатива" за руския газ, посочва "РБК". Според министър-председателя България ще стане газоразпределителен център на Балканите, което вече е съгласувано и с ЕС, и със САЩ, отбелязва "Лента".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    464 94 Отговор
    Боко, Цв. Цв. и Паси служат на Хамерикански интереси! :\

    Коментиран от #14, #68, #137

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Снайперист

    156 40 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 4 Русороб

    88 167 Отговор
    Да ни се разсърди и да дойде да ни освободи, пръв с голи гърди и части ще го посрещна. ;)

    Коментиран от #53, #103, #122, #138

  • 5 Шалом

    154 249 Отговор
    Cтрoгo ceкрeтнoтo пиcмo нa Живкoв, изпрaтeнo прeз 1969 дo шeфa нa КГБ Aндрoпoв, в кoeтo ce кaзвa: „Държaвнa cигурнocт нa НРБ e филиaл нa КГБ нa Cъвeтcкия cъюз”. „Тoвa прaви нeщaтa мнoгo яcни, дa нe гoвoрим зa cтрaтeгиятa пo cливaнeтo нa Бългaрия cъc CCCР, прoдължилa цeли дeceт гoдини - oт 60-тe дo 70-тe гoдини нa минaлия вeк. И зaбeлeжeтe: нeщaтa ca зaпoчнaли имeннo cъc cливaнeтo нa ceкрeтнитe cлужби. Вcичкo тoвa гoвoри зa eднo нecпирнo нaциoнaлнo прeдaтeлcтвo, зaпoчнaлo oщe c бoлшeвизирaнeтo нa пaртиятa прeди cтo гoдини. C други думи: БКП никoгa нe e билa бългaрcкa пaртия, a прocтo клoн нa бoлшeвишкaтa пaртия в Руcия. Нe, тoвa нe ca бългaрcки пoлитици, тe нe cлужaт нa Бългaрия. И тъкмo зaтoвa млaдитe бългaри трябвa дa ca нaяcнo кaквo прeдcтaвлявaт тeзи хoрa, нa кoгo cлужaт и чии интeрecи прoкaрвaт в Бългaрия

    Коментиран от #25, #45, #65, #69, #78, #108

  • 6 rusnak

    284 65 Отговор
    Банкянския и ОПГЕРБ ще се наиграят много лошо накрая, и Щатите няма да могат да им помогнат.

    Коментиран от #162

  • 7 СссереМ

    106 265 Отговор
    Абе къв ултиматум ще дава наакания ботокс,откъде ще минат тръбите-през гърция и македония ли,няма такъв смешник.

    Коментиран от #96, #101, #125

  • 8 Въпрос

    88 215 Отговор
    Този чуфут от снимката,защо се прави на християнин?

    Коментиран от #99

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Говорит Москва

    59 90 Отговор
    Хонорарите след 18,00
  • 11 Ханко от село Осеня

    103 218 Отговор
    Боли ме фара какво мисли градинското джудже. Не решава той , парите решават , тва да не му е като да си трепе конкурентите за трона

    Коментиран от #116

  • 12 1231235455

    92 142 Отговор
    кво си мислят тези хора, че ще им слугуваме и си нямаме наши си интереси? Ще служиме като транзитна страна за да храниме сърбите с газ? А вие, булонки разпенявени, с тролският си манталитет карате хората да намразят русия. Вие, да
  • 13 ****

    242 37 Отговор
    Гърците отдавна потриват ръце,тайно си мечтаят ние да се провалиме,и потока да го пренасочат през тяхна територия.

    Коментиран от #27

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Borislav Popov

    78 155 Отговор
    Нали уж, Русия ни беше дала хубав урок с Турския поток, защо руснаците пак ни се натискат, къде е сега този отворко Пушков, защо мълчи ?? https://fakti.bg/world/304745-aleksei-pushkov-dadohme-hubav-urok-na-balgaria-s-turski-potok

    Коментиран от #34, #119, #123

  • 16 Ххх

    176 40 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Вие пак клякате и пак подписвате неизгодни договори, но щом са с "правилната" според вас страна, проблеми няма. Важното е за Русия и за Путин да се правите на големи мъже, а че Щатите ни мачкат под път и над път - е тогава мазохистичното удоволствие на такива като тебе е без граници.

    Коментиран от #38

  • 17 Грую

    135 29 Отговор
    Ха така! За Южен поток бяхте разделили баницата ама ви я резнаха нали? Сега Путин ги спешава за да нямат време да определят рушвета за строителството и ще видите как ще се наложи да го построят и след това да се карат защо не са успели да откраднат повече пари за строителството и ще стане скандал. Американците точно това гонят за да могат да продават втечнен газ през терминали от средиземно море и връзката с Гърция уж за диверсификация!

    Коментиран от #105, #149

  • 18 Путин е дребно злобно страхливо говедо

    63 174 Отговор
    Тоя па мухлясал пикльо тръгнал да се перчи пред цивилизования Запад. Не се види, че пали свещи със стълба, ами лае, като пинчер.
    С диверсификацията на доставките ще се моли, като циганче в ресторант, някой да му купува газа за стотинки.
  • 19 Българин

    68 159 Отговор
    Тоя ботоксов джуджак какъв точно ни се падаше че да дава ултиматуми на суверенна държава като България ? Да се спира тоя проект НЕЗАБАВНО докато тия първобитни мужици не се научат на уважение !
  • 20 Рубладжийче

    51 130 Отговор
    Путин е най-големият плашиПутарник! Слава Росии! Путину слава!
  • 21 хи хи хи

    66 152 Отговор
    Комплексираното джудже се разсмърдя отново ! Не ти искаме нито газа нито сънародниците, вземай си олигофрените от държавата ни !
  • 22 ГосТ

    159 48 Отговор
    Веднага след промените, продажниците дават бг'то на концесия на краварите. Така както дадоха природните ни паркове на бай цеко.това е причината за този гнил преход. Наскоро във факти имаше черно на бяло колко са краварските инвестиции- смехотворна сума, част от които са в известният тец,подкупи и т.нар " зелена енергия ". Цялата тая мизерия ни отдалечава от Европа, с просто око е видно, че краварите мътят водата на балканите и вадят само риба, докато европейските държави наливат пари в една помийна яма. Френската закуска с интелектуалци на Митеран и посещението му в БАН ,за да поздрави лично учените ни за постиженията им в космическите технологии остава в историята. Дори Тодор Живков е въодушевен. Но демократите не обичат френска закуска, а предпочитат хамбургери. Парирани са всякакви взаимоотношения с културна Европа и курса е изцяло насочен към далавери с краварите. Същото нещо се повтаря и днес, докато културна Европа гледа към отношенията си с Русия ,нашите полуграмотни управници безскрупулно гледат към далаверата си с краварите.

    Коментиран от #33

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ясно какви наколенки

    103 25 Отговор
    е слагал Боко насаме в овалния кабинет.
  • 25 Borislav Popov

    75 25 Отговор

    До коментар #5 от "Шалом":

    Няма как българскатя комунистическа партия да е клон на съветската, по простата причина, че е по- стара!

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ххх

    134 24 Отговор

    До коментар #13 от "****":

    Те гърците и да потриват ръце, след тях тръбата откъде ще мине към Сърбия ? Единствения вариант е през Македония. А там се постараха да сменят правителството с проамериканско и ги гласят за НАТО. Случайно ли ? Македонската армия ли е притрябвала на алианса, че да го подсили ? Не, трябва им една послушна бананова република като нашата, най - вече за да правят сечено на руснаците.

    Коментиран от #82, #148

  • 28 дъкбфъ

    3 3 Отговор
    дъньгкн
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Borislav Popov

    43 84 Отговор
    А ето ви другари, още една новина от миналата година, дето се съобщава, че уж Русия ни била попарила с Турския поток ! Нали уж ни беше попарила, защо сега пак ни се натискат ?? Натискат ни се, защото им трябва нашата територийка и те имат много по голям зор за този пусти поток отколкото ние ! Обърнете, отделно внимание другари, на коментарите на руските подлоги под старата новина - как само се радват ибриците, че Русия ни била попарила, а сега същите тези ибрици, пак реват тук като вдовици за оная работа, пак поток искат, завалиите - https://fakti.bg/world/306852-rusia-ni-popari-za-turski-potok-video

    Коментиран от #168

  • 31 обикновена българка

    62 105 Отговор
    До сега винаги съм имала определени симпатии към Русия и Путин но този път мисля че прекали много ! Такова отношение е недопустимо към приятелска суверена държава ... Започвам да не харесвам Русия ...

    Коментиран от #76

  • 32 Последния софиянец

    73 22 Отговор
    Гейберастки номера.
  • 33 ГосТ

    51 11 Отговор

    До коментар #22 от "ГосТ":

    Като противовес на културната френска закуска, на която апропо Франция предлага помощта си,но бива отхвърлена защото въшките мразят интелектуалците и науката, е много показен обяда в Лондон с полуграмотния тръмп. Кои страни бяха на тоя обяд - само въшкари с изключение на домакините, които са ясни.
  • 34 Ххх

    71 20 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    А каскет, този път не си прав че руснаците ни се натискали. Нещата са взаимни. И Борисов нееднократно заявяваше, че имаме интерес тръбата да минава през наша територия. Защото и гърците лобираха да минава през тяхна. А сега е много вероятно нашите наистина да бавят нещата под американски натиск. Няма как да не съпоставя нещата със сделката за изтребителите и авансовото им плащане. Но щом е по команда от Вашингтон, нашите управляващи могат да отговарят само с "Тъй вярно".

    Коментиран от #42

  • 35 Мчи да

    61 32 Отговор
    Директно да идва тук с цялата техника от Русия, ще го довършат до седмица.
    По пътя да вземе няколко С 400, че 3 милиарда и половина потрошихме за ф16 и още няколко ще потрошим за инфараструктура, нямаме читаво ПВО.
  • 36 STEFCO

    26 51 Отговор
    MAİNATA İM NA CHERVENİTE BOKLUTSİ İ SHİBANİTE SIRBİ
  • 37 Луканов

    33 8 Отговор
    Едно време и аз така ги баламосвах тия от Газпром
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 STEFCO

    18 36 Отговор
    SPRETE İM VİZİTE NA BOKLUTSİTE DA Sİ YA NAVİRA TRABATA NA ONAYA RABOTA NA KABAEVA
  • 40 ЕХеееее Цял Батальон за Коледни

    35 10 Отговор
    Премии са надпреварва и плюе на изток срещу вятъра.......
  • 41 Ххх

    21 16 Отговор

    До коментар #38 от "Borislav Popov":

    Каскет, казах ти, че нещата са взаимни. Ти ще отречеш ли, че от страна на нашите управляващи имаше постъпки и активност тръбата да минава именно през България ?

    Коментиран от #47

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Само питам

    42 26 Отговор
    Колко голям боклук и мръсна отрепка трябва да си за да защитаваш чужда държава, враг на България?

    Коментиран от #49, #160

  • 44 нато пауър

    46 70 Отговор
    Кур за Русия, Кур за Путин, ебете си майката мръсна, червени боклуци!
    Ще я караме без руския газ, има американски!
    ДУХАЙ ПАРЧЕТО ПУТИН, КУРВООООО!

    Коментиран от #48, #121

  • 45 Моля моля

    34 13 Отговор

    До коментар #5 от "Шалом":

    Ако обичате - евреите по-настрана! Нито някой ви пита, нито някой разчита на вашето "компетентно" мнение по доста въпроси от местно и световно значение.
  • 46 майка ви да еба руска

    33 69 Отговор
    Путин, КУРВООООООО, мрете мама ви да еба руска да еба, мрете уроди мръсни.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Надежда

    44 9 Отговор

    До коментар #44 от "нато пауър":

    Много се надявам в НАТО да не са такива болни мозъци, които не си пият редовно хапченцата... Изобщо, една от най-големите лошотии на днешното време е, че по улици, в учреждения и из върхушката в Бг се движат свободно, раздават акъли и дори "ръководят" разни сфери хора, които при един друг строй със сигурност щяха да са в едни специализирани институции. А на всичкото отгоре, такива дори не ги водят в документацията на клиниките, т.е. те са абсолютно анонимни...
  • 49 ГосТ

    56 22 Отговор

    До коментар #43 от "Само питам":

    И аз това се питам ! Що за имбецил трябва да си лижеш краварските дирници, при положение че виждаш черно на бяло какъв е резултатът и точно колко са инвестирали краварочифутите

    Коментиран от #54

  • 50 Шляхтиц

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Херо Мустафа дъщерята на Алф":

    Много, много, много на СЪЩОТО СЕ НАДЯВАМ И АЗ. Стефан Стамболов бил строителят на Нова България................

    Коментиран от #51

  • 51 Нострадамус

    16 37 Отговор

    До коментар #50 от "Шляхтиц":

    Какво остава на презрените руски роби освен да си мечтаят? Но нали знаеш, че понякога мечтите застигат този, който мечтае зло другиму?
  • 52 Диамантената ръка

    23 9 Отговор
    И ако мине през Гърция, накъде? През Македония, Албания и Косово няма да стане. Тогава към Африка...?
  • 53 Да напомня

    8 16 Отговор

    До коментар #4 от "Русороб":

    Да не забравиш да си намажеш дупиту с вазелин!
  • 54 Само питам

    35 45 Отговор

    До коментар #49 от "ГосТ":

    Темата е изключително за отношенията между България и руската кочина. И има две възможности-или да си българин и да защитиш българският интерес или да си руска подлога и безродник и да лижеш задниците на руснаците и на Путин. Толкова сте обсебени от САЩ, че кравари ви се привиждат навсякъде!

    Коментиран от #57

  • 55 Libre comme air

    34 3 Отговор
    Руснаците казват че газът трябва да тръгне на 6 януари 2020... А Бойко ги уверява че щял да тръгне до края на 2020.. което е с година по късно... май пак грешка в превода..
  • 56 Оня с гайдата

    51 7 Отговор
    Чудя се Бати Бойко кога ще му дойде на акъла , че на Тръмпи не му пука за никого освен колко ще лапне.
  • 57 ГосТ

    56 9 Отговор

    До коментар #54 от "Само питам":

    "Според министър-председателя България ще стане газоразпределителен център на Балканите, което вече е съгласувано и с ЕС, и със САЩ" а защо за бога, този въпрос трябва изобщо да бъде обсъждан със сащ ???

    Коментиран от #80, #143

  • 58 Вельо

    22 28 Отговор
    Аре че само на водка и сух леб се не кара вече в расиика требва населението а залеби с нещо. Ама бочко как се прави над нещата и ядосва още повече пути. Требва да ни заобикалят ли заобикалят тва ше оскъпи проекта и ще има много загуби по трасето после хахаха пути требва а се моли на боцето а боцко го еб. ва
  • 59 Ххх

    29 6 Отговор

    До коментар #42 от "Borislav Popov":

    Каскет, пак ти повтарям - интереса е взаимен. Защото ако тръбата преминава през наша територия, ще получаваме транзитни такси, а и ние самите ще се снабдяваме с газ. Ако спре транзита през Украйна, ние от къде се снабдяваме ? Ако тръбите минеха през Гърция, трябваше да купуваме от Турция или Гърция. А всичките други неща, които изброяваш - за цената на газта, транзитните такси, колко ще струва газопровода и кога ще се изплати - извинявай, ама все пак не смятах, че ще правиш изказвания на интелектуалното ниво на Румяна Костова по - младата или Цвък Цвък 400. Ти как си представяш че някой ще започне строителството на такова съоръжение без предварително всички тези въпроси да са уточнени ? Как мислиш, просто си строиме, и след това сядаме да преговаряме с руснаците и изникват всичките тези въпроси, които си изписал.

    Коментиран от #67

  • 60 5777

    4 3 Отговор
    "ЩЕ СТАНЕ " !!!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Стига селски вечеринки

    23 9 Отговор
    Искат не искат пътят е през БългарияТурците в Германия и Австрия могат да им го кажат.Путин се нерви защото има проблем със Северен поток който също не е довършен и то в Германия а има проблеми с Дания. Договора с Украйна изтича сега и те не Искат да транзитират от там .И в двата случая минава през нас защото нямат друг изход.Това означава че Русия почти през цялата 2020 няма да може да продава колкото са смятали и това ще им се отрази на финансиите. Ако пък нещат все ще намерим откъде да си доставим щом има връзка с Гърция
  • 63 Ушанков

    30 28 Отговор
    Тоя палячо вместо да види, че докара народа си до просешка тояга тръгнал да се перчи по света! Ще правим каквото си искаме, това да не ти е бай Тошо!
  • 64 SAAB

    31 11 Отговор
    Когато си главанак одупен и намаш намерения да защитиш интересите на държавата........жалък е нашият оге-БОРЕЦ !
  • 65 ЕтоИсега

    21 8 Отговор

    До коментар #5 от "Шалом":

    Е то и сега да си гръстиш партиятя ГЕ (Германия) РБ (Република България) ... сега на кой е партията филиал ?
    Вечно ще има чужно влияние, докато не уври мозка на тук населяващите ... че трябва нашия интерес да гоним, а не чуждия. Газа отиде в Търция и Германия ... попитайте, койт се тупа в гърдите, че им е пръв приятел. Фолксваген пак отиде в Турция, попитайте пак кой се тупа в гърдите, че им е пръв приятел.
  • 66 Геноцид

    45 9 Отговор
    С такъв чобанин -премиер можем да очакваме само нова национална катастрофа.70% от работоспособното население напусна страната ,а мафията се опитва да унищожи останалите хора.Турчин не е клал така народа както сегашните предатели.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Мдааа

    51 10 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    Просто сме такова население на тази Територия. Ние сме население, а не народ. Девиза на това население е - Всеки за себе си.
    Подмазвачи и подлизурковци от класа. А на малкото читави, които нямат и 3% от това население сега им казват балъци.
    Защо постоянно хулите други, никой не ни е виновен, ние самите сме си виновни.
    За 2 банана е.б...х.м.е. мамата на 18-тата по рейтинг икономика. Как беше - Кой не скача е червен.
    Маймуни сме си и винаги ще си останем такива.
    Братушките видяха колко струваме.
    И самите виждате, че всички цоцат от сащисаните.
    А младото поколение по обикновенните училища в 10 клас не може да чете. И това се прави с цел.
    Децата на богаташите учат в специални училища и са с промити мозъци от чужденците техните учители-психолози. Няма нито едно училище което да подготвя умни и независими млади Българи които да мислят и да се подготвят за отстояване на България. Тъй наречената интелигенция е от плужеци, тотално деградирала.
    И Вие тука виждате ли дъното ни ?
    Отдавна сме го минали и продължаваме да копаем.
  • 69 факт

    37 7 Отговор

    До коментар #5 от "Шалом":

    сега колония на сащ ли сме или кандидат за щат!?
  • 70 До 15

    30 13 Отговор
    Ало!кой ходи да моли в Москва за тръбата и обеща и подписа договори?
    Сега като го натиснаха от Козяк и веднага обърна палачинката, преобу се в въздуха !!!!
    Така загубихме доверие пред целия свят !!!
    Знаете много-добре как се печели, колко време е нужно !!!!!!!!

    Коментиран от #73

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Ф...офф

    28 15 Отговор
    Кой пълзя по килима на Кремъл и говореше за Големия и Малкия брат ?!
    Путин сигурно ?!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Добри

    23 25 Отговор

    До коментар #31 от "обикновена българка":

    Ами така са намерили рузките заляни козирки. Те така се опитаха и с Финландия да се отнасят по време на войната но Финладци биха червената армия. Също и със Полша но поляци им таковаха майлите и ги изгониха от Полша. И сега тези две държави не искащи да са в добри отношения с тях са много по добре от нас, който сме ги търпяли и търпим до днес.
  • 77 хаджи Генчо7573

    31 1 Отговор
    След толкова много газо, петроло, и ВЪЗДУХОПРОВОДИ, дано дойде времето и на ВОДОПРОВОДИТЕ, защото са вече на 50 и повече години а цената на водата от 3 стотинки за кубически метър достигна 2.5лв при инвестиции клонящи към 0лв.
  • 78 мразя евреи

    29 8 Отговор

    До коментар #5 от "Шалом":

    значи според вас сегашните полити мислят и работят за народа а предишните преди 89г. не са мисли за народа си а пък данните някакси сочат напълно обратното ама щом дрънкат шекелите ще пишем каквото трябва...

    Коментиран от #86

  • 79 Аве Адолф Хайллллл

    18 7 Отговор
    Слава на Вермахта ...
  • 80 Само питам

    21 5 Отговор

    До коментар #57 от "ГосТ":

    Защото приятелю да станеш ГАЗОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛ означава да разпределяш газ от няколко източника. Когато са само от един източник си обикновен ТРАНЗИТЬОР НА ГАЗ. Каквито сме в случая с разклонението на Турски поток до Сърбия. Ако по тръбата от Гърция потече американска и катарска газ, тогава можем да говорим, че ще станем РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ. Разговорите са водени не дали България да прави разклонението на турски поток а за снабдяване с американска газ. Схващаш ли разликата? А тук ТЕМАТА Е САМО ЕДНА-ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #85, #89

  • 81 Ххх

    18 12 Отговор

    До коментар #67 от "Borislav Popov":

    А каскет, не се прави на малко дете ! Кой ти е казал, че тези въпроси са неуточнени ? Ама да ги покажели на народа ! Ама откъде накъде ? Всеки договор си има конфиденциални страни. Които са достъпни до политиците, взимащи решенията и експертите, работещи по договора. Като решиха да купуват Ф 16 на тройно надути цени някой публикува ли договора за всенародно обсъждане ? Или както винаги ти и компания само в руската паничка гледате, а на Щатите - да им е сладко, бедна България ще плаща за военното им величие.

    Коментиран от #92

  • 82 Друг Гост

    18 6 Отговор

    До коментар #27 от "Ххх":

    Балкански поток ще мине през Гърция и С.Македония?
    Възможно е? Нали!

    България ще купува Руска газ през транзитни такси от Турция и Гърция или от нашите съседи по история: С. Македония, Турция и Гърция...

    Газовият ХЪБ на Бойко е разработен от Ердоган и няма да има проблем с това и САЩ да му го вкара още колкото трябва ... нали си отива след автомагистрала Хемус, а другото ще го плащаме ние???
    Ще можем да патрулираме над С.Македония с 60 годишни Ф16 ТЪПАК70, ако изобщо САЩ ни ги даде от военния резерв, защото завод няма! Пък и някой вече ги е платил...

    Това ще стане ако Гърция позволи, защото С.Македония ще изнася ГАЗ за Сърбия, за Италия през Албания, за Австрия през Сърбия... а както казах и на България ще пусне малко??? - за ток от Американската АЕЦ Белене...

    Коментиран от #83, #154

  • 83 Ако може би Ако

    3 8 Отговор

    До коментар #82 от "Друг Гост":

    Ако ако ако ако само ако или Ако тоя или ония Ако направят това. Егати и празнадумеца, егати и лаладжията.
  • 84 ИЗМАМНИКА

    22 5 Отговор
    БУДА ЛЬЖЕ ВСИЧКИ, БЕЗ ДА РАЗБИРА, ЧЕ Е ЛУД
  • 85 ГосТ

    24 5 Отговор

    До коментар #80 от "Само питам":

    Не разбрах, защо Турски или балкански или не знам къв поток изобщо е обсъждан с американците.и разбира се, ти изобщо не можеш да ми дадеш такъв отговор.

    Коментиран от #91

  • 86 ГосТ

    13 4 Отговор

    До коментар #78 от "мразя евреи":

    Единственото нещо, което са дали евреите на света е немската школа по физиология 😂
  • 87 Пенсионер

    15 3 Отговор
    Много е трудно да се работи с такива темпове,особено когато съконтрагента е неподготвен за това което ще прави. Ама в България вече 30 години,чакаме някой да се наиграе,ама хубавичко се наиграе.
  • 88 Петко

    24 8 Отговор
    "Активната"работа от наша страна,ще доведе до забавяне транзита на газ през българска територия с една година.Това устройва Украйна,и нейните покровители,за да изнудват Русия.От друга страна,САЩ правят и невъзможното за да забавят Северен поток 2.Всичкоте приказки на Борисов за спазване на европейските директиви,и за лоялност,са в очърб на България,и в услуга на противниците на газопровода пр з България,Сърбия и Унгария.Путин е прав,и няма да е далече времето,когато ще ни бие шута.Всички намерения за общи енергийни проекти,се провалят от българските власти,в името на лоялността към ЕС,и против националните ни интереси.Напомням за провала на Южен поток,на нефтопровода Бургас Александрополис,на АЕЦ Белене,в резултат на което цената на този проект нарастна 4 пъти.

    Коментиран от #94

  • 89 Бай хой

    28 5 Отговор

    До коментар #80 от "Само питам":

    Айнщайн въпроса е съвсем друг. Диверсификация не е да спрем всички проекти и да градим връзка и хъб само за американскигаз. Явно не ти стига пипето да разбереш че ако има газ по тръба никой не би си и помислял да ползва втечнен. Затова е тая агресия от страна на американците. Забраниха ни Южен поток който щеше да е без Български пари и да се изплаща с години. Сега Винету строи хъб и връзка с Гърция като е теглил заеми шестнайсет милиарда които ще изплащаме с лихви. Няма да има приходи от транзит. Само още по скъпи горива. За Украйна втечнения газ излиза над 600 долара. Плащаме огромни суми за да ни продават американците скъпи горива. От там високи цени и неконкурентни стоки. Справка Мариците и свинското. Нима си сляп за да го видиш?

    Коментиран от #90

  • 90 Само питам

    5 14 Отговор

    До коментар #89 от "Бай хой":

    Бай хой името ти е нарицателно за неграмотност и елементарност. така, че не коментирай сериозни теми!
  • 91 Само питам

    5 6 Отговор

    До коментар #85 от "ГосТ":

    Обсъжда е хъб, бе приятелю. договора за тръбата до Сърбия е от преди 6 месеца. Отдавна се работи по нея.Какво има да я обсъждат. А ти акции в Газпром ли имаш та си толкова заинтересуван?

    Коментиран от #93

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 ГосТ

    23 6 Отговор

    До коментар #91 от "Само питам":

    Просто руската енергетика ни предлага атомна енергия и газ, а американците въглища. Това е равносметката дотук. Финансовите измерения няма да обсъждам, виждат се от теца и самолетите
  • 94 ГосТ

    10 7 Отговор

    До коментар #88 от "Петко":

    Добър коментар, но защо стоварваш вината върху ЕС ? Нали ЕС строи Северен поток. А нашите дела,са си наши дела. С какво ЕС попречиха на Белене? Около Южен поток също има коментари по казуса.
  • 95 Стига глупости

    15 12 Отговор
    Че и нагъл. Откакто през 87-88г. спряха вносът на П-Е-Р-Ф-Е-К-Т-Н-И-Т-Е полски въглища и започнаха вносът на руската П-Е-П-Е-Л, оттогава няма енергийна прокопсия за България. Абе кретени продажни, така наречени държавници там разни, вие виждали ли сте полски въглища, обогатени и специално за битово отопление предназначени?? Виждали ли сте как , като ги разтоварят приличат на куп орехи-калибрирани, чисти, без каквато и да е пепел?? Вие виждали ли сте какво остава на дъното на котела, след като изгорят-Б-Я-Л-А пепел, като от изгорена хартия и то в смешно малко количество спрямо руските боклуци?? Вие знаете ли, че комин при горенето на такива въглища не се чисти. Вие знаете ли, че поляците произвеждат перфектни съвременни котли с реторни горелки, предназначени за тези въглища и този тип котли са от най-високият емисионен клас-П-Е-Т-Т-И/5-клас/?? Вие чували ли сте, че Полша е световен износител на въглища?? Вие знаете ли, каква е цената на полските въглища, а и така нареченият въглищен ''екограх'', специално подготвен за горелките им?? Знаете ли с каква ефективност топли тази комбинация от въглища и перфектни автоматични котли и то от П-Е-Т-И емисионен клас?? Нали екология искате?? А знаете ли колко е цената за отопление по този начин, спрямо руските бози?? Болшевишки боклуци, всичките до един!!!Няма БСП, няма ГЕРБ, няма МЕРБ-до един с партийни книжки!! Не се занимавайте с ъс скапаната Русия, защото е скапана и най-вече прекален лукс са им скапаните цени на с
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Адааам

    10 8 Отговор
    Играта е съвсем друга, сърбите искат да излолират българите, туй то, русняка е навит да покаже че по добре да дружи със сърбина от колкото с българин слушащ западняци. Руски газ през бг няма да минава.

    Коментиран от #100

  • 98 332дед

    21 3 Отговор
    Съгласувано със ЕС, разбираемо е! Но какво и защо има да съгласувате със САЩ?!? Какво ги интересува газта на другият край на планетата?!?

    Коментиран от #102

  • 99 mdamda

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Въпрос":

    ти си чифут малоумен, който подклажда вражда
  • 100 mdamda

    6 3 Отговор

    До коментар #97 от "Адааам":

    споко ще минава и ти не мой го спря, щот си хлебарка
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Нещата са тънки

    8 18 Отговор

    До коментар #98 от "332дед":

    Тя и Венецуела е на другия край на планетата. И добре е да се съгласуват нещата със САЩ, защото иначе Европа ще заприлича на Венецуела с тези нашите болшевишко-анадолски серсеми.
  • 103 хахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Русороб":

    И питка с шарена сол върху заголеното ду....е:)
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Д-р Бръкнипутев

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Грую":

    Груйо, на какъв език е тази дума " спешва" на селски ли?
  • 106 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    11 9 Отговор
    Нима аромата на българските фекалии надделяха над розите в слънчева България ? Каква ще е съдбата на ЕЛИТА когато у нас задуха ИЗТОЧНИЯТ ВЯТЪР ? ВРЕВЯ И ВЛАСТ - МЕНЯЮТСЬ !

    Коментиран от #156

  • 107 Иван

    19 3 Отговор
    Эащо требва да е съгласувано със САЩ?
  • 108 Проф. Бакалов

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Шалом":

    Някой друг строго секретен документ да цитираш?! Интересно ми е, кой е убил Кенеди, кой реши да се обединят двете Германии, защо ни копаят и ни изнасят златото? Имам и други въпроси, но първо да минем с тези.
    Прави ми впечатление, че тук всички са много на ти с политиката, геополитиката на отделни локации, икономиката, енергетиката, спорта и културата.
    Бих се радвал да споделиш повече строго секретна информация, която явно знаеш.

    Коментиран от #109

  • 109 Информатор

    4 7 Отговор

    До коментар #108 от "Проф. Бакалов":

    Колкото до Кенеди, руснаците знаят най-добре, защото те първи са научили за смъртта му. Заради часовата разлика де.....
  • 110 Ивайло

    11 19 Отговор
    Аз се чувствам безкрайно унижен от "ултиматомите" на това КГБ--иско джудже ! Какво си мисли този нещастник ,че да лае така безотговорно ! Това да не му е собствената кочина ,където се разпорежда като пълен диктатор !
  • 111 еш па тоа

    11 0 Отговор

    До коментар #104 от "цвък цвък 400":

    цвък цвък ,в коментара ти има точно 6 (шест)правописни грешки.Много си прост.
  • 112 ТОЧКАТА

    15 2 Отговор
    е,то толкова пъти България си подлага задника на новия брат ,че на другия не му остава нищо друго освен да го изрита!!!И пак го прави мноого меко,справка Мак'кейн!!!!!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Не трий нормални постове !

    20 3 Отговор
    Боко пак настъпи кравешката " погача " ! Както обикновено ще го отнесе народа български !
  • 115 Матей

    14 4 Отговор
    Ся,ако запецне Балкански поток и амерците направят диверсификация,накратко диверсия на газта през Гърция,тогава Русия какво може да направи?Може да измени трасето през Гърция и Македония,а България ще изплати поредните милиардни неустойки.Но това ще бъде за последно,руснаците могат да организират брожения,за които има причини безброй,само трябва да ги канализират и окуражат.След смяна на цялата наредба в страната,тогава и сто газопровода ще могат да направят тук.
  • 116 Москва

    4 9 Отговор

    До коментар #11 от "Ханко от село Осеня":

    Не пиши такива глупости ,че Биг Брадър вижда всичко ! Да не се изненадаш ,като ти звъннат на вратата !
  • 117 Мирише на нещо

    19 2 Отговор
    Буквален превод това означава: Б.Б. да се маха! Какво се обясняваш бе "футболист" и Тръмп с отвращение се дръпна като посегна да го прегръщаш-веднага лъхна на мас и на пот.
  • 118 Боко тъпото

    12 0 Отговор
    Бобобобобобобо Бобо бобобобобобобо бобобобобобобо бобобобобобобо
  • 119 !!!

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Натискаха един след друг президент и министьр-председател на Бьлгария,ходейки при Путин прЁ ди 1.5 години.Льжеш,пр..ьо!
  • 120 КАРЛИ

    9 0 Отговор
    Пo думитe нa Бoриcoв, щoм cтрoeжът приключи, Бългaрия щe cтaнe "eдинcтвeнaтa бързa и дoбрa aлтeрнaтивa" зa руcкия гaз, пocoчвa "РБК". Cпoрeд миниcтър-прeдceдaтeля Бългaрия щe cтaнe гaзoрaзпрeдeлитeлeн цeнтър нa Бaлкaнитe, кoeтo вeчe e cъглacувaнo и c EC, и cъc CAЩ, oтбeлязвa "Лeнтa".
    АММИ КАТО Е СЪГЛАСУВАНО С ТЯХ ДА ТИ ПУСНАТ ГАЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #144

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Дано

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Русороб":

    Дано по-малко хора мислят като теб
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 None

    18 3 Отговор

    До коментар #42 от "Borislav Popov":

    Бориславе само да попитам руснаците ли са тези които да ти разясняват за печалбите от газопровода или българската страна. Бати ти Бойко винаги е работил задкулисно за да не се знае кой каква печалба ще има и най вече комисионна за свършената работа. Бойко никога не се е интересувал от печалбата за народ и държава а само за неговата лична изгода и комисионна!
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Саладрекс

    16 2 Отговор
    Абе големи разбирачи и писачи има в тия коментари.Егати нещастната нация сме,един с един не са на едно мнение.Затова сме и на такъв хал.Ама все другите ни са виновни,ние сме ангели небесни..
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Жоро Големия

    12 2 Отговор
    Ясно защо американската посланичка "Айше Мохамед Ахмед Хасан" беше на къра да гледа как се строи потока. Тогава не ми беше ясно защо е там точно тя на този Руски проект, но вече ми се изясни.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Винету

    12 7 Отговор
    Турците ни извозиха, сега византийци и македонците ще ни прецакат. Но на нас не ни пука - Бай Х@й е зад нас!
  • 134 Нане

    13 5 Отговор
    турски поток и ъпчето на Бойча отидоа в историята византийците го взеха. Прецакис по хамерикански!
  • 135 Guest

    16 0 Отговор
    Ей всеки се бърка в канчето на малка България! Ят ги е и всеки искя да я манипулира. Ако имахме управници с твърда ръка сега всички щяха да се съобразяват с нас.Всеки знае че България се намира на стратегическо място в европа и трябва да си отстояваме правата за това!!!!
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Иво

    1 11 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    El, ` що не пишеш ТИ чии интереси обслужваш , сдухан червен примат !
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Истината

    6 1 Отговор
    Каквото и да коментирам ,все не го пускат ,а аз пиша това,което мисля.Но тиквени чета колкото щеш.
  • 141 XXX

    11 0 Отговор
    Като чета коментарите и все повече се убеждавам, че съдбата на нашата мила родина е безнадежна :-( Оставете го Путин... нека всеки си помечтае ако на 01 януари, просто ей така власта се смени с политик с качествата на Орбан или Ердоганя ... какво ще е на 31 декември, а ???????????
  • 142 аз...

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Истината":

    Изкуфялникът маккейн пукна.
    Всички се кефиха на факта.
    Вкл. и семейството му.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Възгеч

    2 6 Отговор
    От какъв зор ще пускаме Бушменски газ през нашата територия че даже и се заканват че щял да ни заобиколи
  • 147 Рускиня

    3 0 Отговор
    Кога то отказахте на Южния погок, нали имаше българска делегация в Москва.За включване на България в строителство на Турския поток.Никой нищо не правише на сила.
  • 148 Дон Чичо

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ххх":

    През Адриатика и туп ,в Италия! Умнико!
  • 149 Да да да

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Грую":

    В този форум има много лумпени, които не разбират що за коварни лицемери и алчни интриганти са САЩ и техните слуги на Балканите. Ще ни подпалят като в Югославия, ще ни изпокарат и разделят и няма възстановяване после с векове. После ще търсите пак братушките, ама -Ядец ! Файда йок ! Какви са ни американците на нас - никакви !

    Коментиран от #157

  • 150 Що бе ?

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Истината":

    Що се опитваш да правиш каквото хич не можеш, мислел бил, Истината се нарекал ! Я, марш от България, отивай при наркоманите, ку@вите и мошениците в САЩ, марш от България, предател !
  • 151 Борис Бойков

    7 1 Отговор
    Глупав човек съм! Не съм завършил висшата милиционерска школа по времето на Тодор Живков, затова си задавам въпроса :Какво значи съгласувано със САЩ?!
  • 152 Ти първо и последно

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "Borislav Popov":

    Питай любимия си Боко тиквата този въпрос, че тъй се е оплел, че вече е в глуха защита и кръгова отбрана, не знае вече от къде по-напред ще го свитнат - албанците ли, сърбите ли,, македонците или американците ... Руснакът - не, засега. Боко заради това се гаври така, играе им дайчовото ситната стъпка, Ана мечка ще го гази много скоро !
  • 153 Да бе, да

    6 2 Отговор

    До коментар #67 от "Borislav Popov":

    Путин точно на тебе ще дойде да се обяснява по стратегия и тактика ! Като те отръшкат още фашистите ти сам ще му се молиш на Путин да дойде да ни освободи от геноцида, глупако !
  • 154 Шъ шъ

    8 3 Отговор

    До коментар #82 от "Друг Гост":

    Ще му вкарат американците - един кален, дрогиран, манафски на бат' ти Бойко, а ние ще го ду#аме мазен и неомит... Чакай ти на американците ! Аз искам братята руси !
  • 155 Дриш

    9 3 Отговор

    До коментар #92 от "Borislav Popov":

    Абе руснака кога ти е ламтял за земята, бе, некадърник, американците ламтят, кога ще ти уври тъпата глава !
  • 156 Айдеее

    6 0 Отговор

    До коментар #106 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    Кога, че вече се не трае този геноцид, да идват и да си почваме да си живеем - по славянски, с песни, танци и къркане !
  • 157 Верно

    8 1 Отговор

    До коментар #149 от "Да да да":

    Какви са ни САЩ и ЕС, само ни доят, уж сме най-бедните, доят милиарди - от злато, за изтребители, вноски в ЕС, от талантлив човешки потенциал. СССР и Русия никога не са правили така с България !
  • 158 Така е

    6 1 Отговор
    България е това, което е с братската обич на Русия и милионите етнически българи там, само те ни обичат и помагат, запомнете го !
  • 159 препатил

    2 0 Отговор
    тук много са писалите на които им липсват първите седем години за преговори са нужни поне две страни кой защитава българските интереси? той е виновникът аз ще съм доволен когато цената на газа стане като тази във Виена при заплати поне 80% от виенските иначе терминалите ще са недостатчни
  • 160 БПФ

    9 0 Отговор

    До коментар #43 от "Само питам":

    А ти каква долна измeт трябва да си, та да искаш СОБСТВЕНАТА ТИ ДЪРЖАВА да остане без енергия - на тъмно и студено (защото неминуемо скоро ще ни забранят да ползваме въглища), само защото мразиш безпочвено една чужда държава и президента и? Как пък всички държави искат газовите трасета да минават през тяхна територия, само ние не ги искаме, щото сме щели да се прецакаме? А не ви ли хрумва, че ако провалим газопровода, нанасяме удар по енергетиката и на държави, които са след нас по трасето - Сърбия, Унгария, Австрия? Те дали няма да ни търсят сметка? Дори с това, че отказахме да изпълним подписан договор (за Южен поток) вече поставихме под риск енергийните системи на целия регион - защото ако предният проект се бе осъществил, сега нямаше да има нужда така отчаяно да се бърза с Турски поток !!!

    Та утре ако останем без природен газ, ти ли ще отговаряш, палячо озверял?
  • 161 алгор

    2 0 Отговор
    Номерът е,че нищо,ама нищо не зависи от правителството.Квото каже мустафата туй ще е.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 В.П.

    1 2 Отговор
    То фамилията говори сама за себе си,също и гъзопровода. Ма трябва да се нарече "ПУТИН ПУТОКОК"
  • 165 Ковачев

    2 0 Отговор
    Поредните празни брътвежи на Боко. След като по поръчка на господарите сами си отрязахме приходите от транзит от т.н. Южен поток, сега нямаме осигурен дори газ за нуждите на страната! Един интерконектор с Гърция го строят 10 години и още не е готов!
  • 166 Дончо Горския

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Borislav Popov":

    Ако има как, на Путин да припомни!!!! То на хората, вкл и ПУлитиците, паметта е Къса, а човек, винаги трябва да си мери приказките!!!!
  • 167 Мария

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА УЧАСТВА ЗАЕНО С РУСИЯ И ЩЕ СТАНЕ ТАКА КАКТО ТРЯБВА!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ВЕЧНА СЛАВА НАШИ РОДНИ БРАТЯ И СЕСТРИ!ВЯРВАИТЕ В НАС!
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания