12 Декември, 2019 09:57 1 478 5

Заев: Трябва да оправим пътя между Скопие и София

  • северна македония-
  • път-
  • зоран заев

Той обяви нови инфраструктурни проекти

Заев: Трябва да оправим пътя между Скопие и София - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Северна Македония отправи призив за подобряване на пътя между Скопие и София, съобщи Нова Македония.

Премиерът Зоран Заев обяви, че в момента се подготвят големи инфраструктурни проекти между двете страни. Мнението му стана ясно по време на форум за енергийна свързаност между двете държави.

„Ние винаги ще повтаряме , че България е един от най-големите и най-искрени приятели на нашата страна. Работим по огромни инфтраструктурни проекти, като само жп връзката по коридор 8 сме отделили 607 млн. евро, а работим и по отсечката от Куманово до границата. Като потеглите между Скопие и София виждате за каква инфраструктура става на въпрос и е много важно да поправим това. С подобряване на пътя ще направим връзката между двете столици много по-бърза“, заяви Заев.

Работи се и по пункта Клепало – Симитли. Македонският премиер заяви, че напредва и работата по интерконекторната газова връзка, както и по нови енергийни планове.

Зоран Заев отново посочи приносът, който българският премиер Бойко Борисов и българският външен министър Екатерина Захариева имат за европейската интеграция на Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    4 0 Отговор
    Вече дупки ли има? хаха :D
  • 2 Орце Камчев

    1 9 Отговор
    България никоги нема да открадне македонскиот език, култура и литература. Ако ще и магистрала до Скопие да ни построи.
  • 3 смок

    5 0 Отговор
    Така де, и после и пътя към Котор примерно, че да разнообразим малко Гръцкото море ...
  • 4 Тръмп

    1 0 Отговор
    Заев ще ни включи ли в Югославския Шенген???:):):)
  • 5 Пламен

    1 0 Отговор
    Магистрала до Мало Оризаре
Новини по държави: