Last news in Fakti

7 Юли, 2012 14:21 7 597 3

Смъртоносни наводнения в Русия (обновена)

  • краснодар-
  • наводнение-
  • русия
Смъртоносни наводнения в Русия (обновена) - 1
Снимка от въздуха, RT

Наводнение взе живота на 99 души в руският южен регион Краснодар. Очакванията са бройката да продължи да расте. Десетки са ранени, а над 1000 души са напуснали домовете си при бедствието, причинено от обилните валежи. Цели улици са под вода. Приливната вълна дошла изневиделица, а някои от хората просто нямали шанс да реагират. Местните твърдят, че това са най-злощастните наводнения от 70 години насам.

Краснодар е туристически регион, посещават от стотици туристи, заради черноморския бряг.

В Кримския район над 5 хиляди домакинства са под вода. Само там жертвите са 88, сред които и малки деца. Центърът на Геленджик пък е залят от еднометрова вълна. Стихийната вълна придошла с такава сила, че буквално отнесла асфалта, твърди губернаторът на Краснодар Александър Тчакев, цитиран от RT. Той определи наводненията като „невиждано”.

Наводнения има и в Новорусийск, пристанищен град на Черно море. За там е отменен железопътният транспорт. 29 влака са спрени. Нефтените доставки също са спрени.

Спасителните екипи евакуират 200 деца от лагер в Перм, които втори ден са без храна и ток.

Водната стихия е отприщена от обилните валежи от 6 юли, когато се изсипа два пъти повече дъжд от обичайното.


Очаквайте подробности


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ехаааа

    1 1 Отговор
    Страходен туристически район, посещаван от стотици туристи. Че то Синеморец е посещаван от хиляди да не говорим за другите села и градчета.
  • 2 Петър

    2 0 Отговор
    Хм... като им гледаш физиономиите - брееей бря-бря ! Много загрижени ?! Брех - големи артисти са подбрали !

    Колкото да "природните" аномалии, в тез отявлено-корумпирани времена, май ще е по-добре да се зададе въпрса:

    "Абе Путин, кой и кога настъпа по йезуитския му мазол, та сега от Аляска (HARP) си правят майтап с теб ? М? Нещо да си се спречквал напоследък със сатнистически интереси ? С някой от "Skull and Bones" ? ...или някоя долнопробна масонска ложа ?

    Щото ако се сещаш миналата година март-април стана нещо подобно, само че в Япония. Питаш се защо ? Ами защото 2 часа преди "цунамито", Японския външен министър Е ОТКАЗАЛ (браво на него ако ме тпиташ за личното ми мнеине) НА ЩАТСКИТЕ К...ЛЕТА, НА ЙЕЗУИТСКИТЕ ИЗ..ДИ, да се обвърже с най-най-най-най- ПРОКЛЕТАТА ГАДОСТ "МВФ" иии съответно к....нцата не се посвениха да избият маса наорд !

    Тук картинката е 99.99% същата ! ЗАЩО ЛИ ?
    Ми защото HARP е състояние да променя атмосфрените и геотектонските ПРИРОДНИ ДАДЕНОСТИ >>>> така както на ИЗР....ТЕ ИМ ОТЪРВА !

    С други - я някой е против тях, я са му резнали няколко МИЛИАРДА, и оттам... ХАЙДЕЕЕЕ ПАК ЗАРОБЕНИ, ЗАДЛЪЖНЕЛИ С МИЛАРДИ !!!

    Няма друго мой човек. Така че... Путин, братле - ако си намазал ските на някой долен евреин, и си му казал: " Русия няма да ви играе по свирката" ...да знаеш - ще има много повече наводнения и заметресения оттук нататък, докат' не клекнеш....илииии :D - НАЙ-ПОСЛЕ ИМ ОБЯВИШ ВОЙНА НА ТЕЗ ИЗРАЕЛСКИ МРЪСНИЦИ, И ГИ ЗАЛИЧИШ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА, БАРАБАР С ЦЯЛАТА ИМ БАНКЕРСКА КЛИКА, Е*АВАЩА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЧРЕЗ САЩ !"

    Ето това искам да му кажа на братлето, колкото и да се мисли за по-голЕм от мен, от нас... през Бога всички сме братя и сестри (само че някои си мислят че са над Бога?) ! УВИ, ЕДИН ДЕН ЩЕ ПРОГЛЕДНАТ и ЩЕ ВИДЯТ КООООЛКОООО МНОГО СА ГРЕШАЛИ !

    Ето затова така се обръщам към Путин - "братле", щото си ни е брат :)
    Да е жив и здрав и все така да се бори ПРОТИВ ГАДНИТЕ ЯХУДИС !
  • 3 СССР

    2 0 Отговор
    до сащ харпа не е играчка но както си играете с него нищо добро не ви чака после то се връща