Last news in Fakti

17 Декември, 2019 18:57 2 525 20

Путин и Ердоган говориха за Либия

  • владимир путин-
  • реджеп ердоган-
  • либия

Двамата проведоха телефонен разговор

Путин и Ердоган говориха за Либия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският президент Владимир Путин е провел телефонен разговор с турския държавен глава Реджеп Ердоган, съобщи Сабах.

Темата на разговор е била ситуацията в Либия. Двамата са обсъдили турския план за оказване на подкрепа на либийското правителство.

„Русия подкрепя усилията на всички държави за постигането на стабилност в Либия. Важно е всички да работим заедно за това“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По-рано излезе новина, че Турция е изпратила специални части за защита на членовете на правителството на националното съгласие. Турското правителство вече сключи договор с либийските представители за разграничаване на морските зони.

Така страната може да гарантира интересите си в Средиземно море. Споразумението не бе прието от Гърция, която получи подкрепа от ЕС.

Русия все още е сдържана по темата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 турчин

    25 12 Отговор
    Почвам да броя коментарите на завист към успехите на Турция,да видим 100 ще станат ли.

    Коментиран от #4

  • 2 ленчето с кремчето в ръце

    3 6 Отговор
    двете супер хиени си дялкат света ,докато перчемлията отбива атаките на бацко да го нацлува ф стата
  • 3 ШИБАЙ

    5 12 Отговор
    ПУЯКА ДОКАТО МЪРДА !
  • 4 Рошко

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "турчин":

    От яд нещо завистта се скрила, те ся мислят за увеличението на водата, тол системите, данъци, и колко икономически растеж има бг, муахахахах

    Коментиран от #6

  • 5 Високо-Планински джентълмен с 5 букви

    11 5 Отговор
    Както казах всички краката пред Аскера.Израел иска консенсус.всеки знае че газовата магистралата за Европа минава през детелината която Ердоган е построил..Други пътища няма.Това е най ефтиният вариант за транспорт на газ за Европа.

    Коментиран от #15

  • 6 ха ха ха

    8 9 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    ТОЛ системата е супер.Най-много ще плащат турските козарчета пътуващи от и към Европа.Безплатното свърши, тировете с рахат локум ще ръсят парички за транзита.

    Коментиран от #11

  • 7 тъпи фесове

    5 10 Отговор
    Ердо клекна на евреите.Уж им беше враг заради палестинците и Йерусалим уж им гонеше корабите,а сега им се предложи за транзит на газ.

    Коментиран от #10

  • 8 За "доброто" на човечеството

    3 12 Отговор
    Ислямиски фашист и православен фашист си сътрудничат как ще окупират още една държава, за да я експлоатират, тъй като има много газ и нефт ......
  • 9 Вече всички се съобразяват с Турцив

    8 2 Отговор
    То няма и друг безболезнен начин де.
  • 10 Предложи им

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "тъпи фесове":

    Ама да си плащат. Схващаш ли разликата?
  • 11 Те плащаха и до сега

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха ха":

    Ама вече ще плащаш и ти. Сети ли се ...

    Коментиран от #12

  • 12 факти

    4 8 Отговор

    До коментар #11 от "Те плащаха и до сега":

    До сега аз плащах тъпите фесове не плащаха.Сега ще плащат и те.
  • 13 ФАЩ се налудуваха

    2 5 Отговор
    Америка що стои като наказана в ъгъла и чопли нос?
  • 14 Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери!

    2 2 Отговор
    Тръбопроводът на гигантските газови резерви на Либия, които могат да захранват цяла Европа поне 30 години, ще прекоси Мюсюлманското братство в Египет, приятелски евреи в Израел, Ливан контролиран от Хамас, окупирана Сирия и Ислямска Турция? Или Путин ще каже, че този газ няма да отиде никъде, ще остане завинаги на дъното на морето???

    Коментиран от #16

  • 15 Наско

    5 10 Отговор

    До коментар #5 от "Високо-Планински джентълмен с 5 букви":

    Директно през Гърция,там и американците рзтоварват газ и право в Европа. Никой няма да се занимава с оня маймун , който всеки ден си мени настроенията.Хората искат сигурност,а не манафски номера.

    Коментиран от #17

  • 16 Наздраве

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери!":

    Това обяснява участието в Либия на: Русия-Германия-Турция-Катар-Франция-Италия-Египет-Саудитска Арабия-ОАЕ-Йордания-САЩ и скоро и на Гърция. Това обяснява и геополитическото объркване на Албания-Македония-Сърбия-Косово-Австрия-Унгария-Сирия-Кипър-Ирак-Иран-Кюрдистан и разбира се ... България.

    Коментиран от #19

  • 17 Високо-Планински джентълмен с 5 букви

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Наско":

    Оня дето го наричаш маймуна всички му клякят защото маймуната опъна граничната си мрежа от Турция до Либия и няма как да мине газта от Израел за Европа.Това да не ти са емигрантите
  • 18 Айшето

    7 2 Отговор
    Ние в Българията нямаме и не искаме природен гъз.ние сме на ваглаща и подпалки от дървена дограма и счупени дървени врати и нарязани гуми
  • 19 Инфо

    0 5 Отговор

    До коментар #16 от "Наздраве":

    Гръцкият външен министър Никос Дендиас определи посещението си в Саудитска Арабия като изключително успешно. В същото време той подчерта, че двете страни имат общо разбиране, че меморандумите между Турция и Триполи създават проблем в региона и ще продължат да следят съвместно ситуацията и да имат контакти за координиране на действията. След като завърши контактите си в Саудитска Арабия, Никос Дендиас замина за следващата си дипломатическа обиколка в Близкия изток, Абу Даби, където утре ще се срещне със своя колега от Обединените арабски емирства. В четвъртък, 19 декември, външният министър ще замине за Йордания, където ще завърши дипломатическото си пътуване в региона.
  • 20 Кемал Кълъчдароглу

    0 5 Отговор
    Защо сме в Либия? Защо сме в блатото на Сирия? Ердоган трябва да се поучи от случилото се в Сирия. А доставката на материали и оборудване до Либия противоречи на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, налагаща оръжие ембарго на страната.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания