Last news in Fakti

19 Декември, 2019 21:43 1 625 2

Република Китай и Саудитска Арабия полагат основите на бъдещо партньорство в сферата на смарт технологиите

  • тайван-
  • саудитска арабия-
  • смарт технологии-
  • сътрудничество

Представители на Тайванския съвет за развитие на външната търговия (TAITRA) пристигнаха в Саудитска Арабия по-рано този месец във връзка с изграждането на бизнес сътрудничеството между двете страни в областта на смарт технологиите.

Тайванската делегация, водена от председателя на TAITRA Джеймс Хуанг, посети Университет за наука и технологии Крал Абдула (KAUST), Търговско-промишлената палата на Джеда и Ал Салем Джонсън контролс, лидер в множество технологични сфери.

Основна цел на посещението е именно поставяне на стабилни основи за по-нататъшно изграждане на ефективно партньорство.

От TAITRA подчертаха, че KAUST е важен участник в развитието на смарт индустрията на Саудитска Арабия, както и в няколко строителни проекта на национално ниво. От друга страна от KAUST са на мнение, че Тайван може да предложи своите смарт продукти, като самоуправляващи се автомобили, модули за съхранение на енергия (акумулатори и батерии), автоматични електронни врати, устройства и софтуер за мониторинг на сигурността и гейтуеи на саудитския пазара.

По време на срещите в Търговско-промишлената палата на Джеда представителите на TAITRA насърчиха бизнес общността на Саудитска Арабия да разшири политиките за развитие на смарт градове, а домакините високо оцениха тайванските предложения и се обявиха за бъдещо насърчаване на обмяната на опит между двете страни и задълбочаване на връзките с компании и предприятия от Република Китай.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    5 6 Отговор
    Браво на тайванците, не се дават на китайците и си вървят смело по пътя, който са избрали !
  • 2 Стършел

    0 0 Отговор
    Като не знаеш какво да напишеш по темата по-добре си мълчи. Смехурко.