Last news in Fakti

20 Декември, 2019 10:40 850 4

Италия иска Западните Балкани в ЕС

  • италия-
  • джузепе конте-
  • западни балкани

Джузепе Конте посрещна срещата на Централноевропейската инициатива

Италия иска Западните Балкани в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Италианският премиер Джузепе Конте призова Западните Балкани да станат част от ЕС, съобщи РИА Новости

Премиерът обяви, че страната му решително подкрепя разширяването на ЕС. Той говори по време на среща на Централноевропейската инициатива в Рим.

В момента се водят преговори за реформа в процедурата по разширяване. След това се очаква Северна Македония и Албания да получат дати за преговори.

„Италия решително подкрепя разширяването на ЕС. Ние винаги първи ще подкрепяме региона, когато резултатите са постигнати“, заяви Конте.

Централноевропейската инициатива обединява западни и балкански държави. На срещата се отбелязаха 30 години от нейното създаване.

Целта на организацията е да засили регионалното сътрудничество. Висши представители на ЕС вече подкрепиха присъединяването на страни от Западните Балкани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горд Българин

    3 1 Отговор
    Като толкова много Италия иска Западните Балкани в ЕС, да признае "македонския" език за италиански и готово, защото за нас българите македонски език няма.
    Няма как да НЯМА ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ, А ДА ИМА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК. Това е българска територия с българи на нея, с промито от сърбите самосъзнание, а езика им е български написан на сръбска пишеща машина.
  • 2 Borislav Popov

    0 3 Отговор
    Италия ги иска, но Русия ги неще там, а тукашните руски подлоги, постоянно леят тук помия върху ЕС и пелтечат, че той щял бил да се разпада ! Яд ги е каскетите, че Рашката, пак заголи бананата.
  • 3 феро

    4 0 Отговор
    Италия всичко иска но да не дава, иска имигранти за облагородяване на нацията, това е истината.
  • 4 Телефончету

    2 1 Отговор
    Връзки по съседки, ако имате някаква полза от това, защо пък не...Европа е на всички..!
Новини по държави: