Last news in Fakti

20 Декември, 2019 12:40 1 687 7

Във Вашингтон замириса на пари

  • сащ-
  • сенат-
  • бюджет-
  • доналд тръмп

Сенатът одобри и изпрати на президента Доналд Тръмп пакет от 1,4 трилиона долара разходи за фискалната 2020 г.

Във Вашингтон замириса на пари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският Сенат одобри и изпрати на президента Доналд Тръмп пакет от 1,4 трилиона долара разходи за фискалната 2020 г., което трябва да осуети блокиране на работата на правителството с изтичане на временните фондове, предаде Ройтерс.

Сенатът одобри с подкрепата на Белия дом два гигантски пакета за правителствени програми до 30 септември.

Очаква се Тръмп да подпише и двата закона преди полунощ в петък, когато изтича крайният срок за това.

По специално Пентагонът ще получи 738 млрд. долара – с 22 млрд. повече от миналата година.

В бюджета са предвидени и серия от нови инициативи – повишаване на възрастта за купуване на тютюневи продукти до 21 г. от настоящите 18 години, отмяна на някои от данъците, с които трябваше да се финансира програмата за здравеопазване, известна като „Обамакеър“ и отделяне на средства за създаването на Космически сили по инициатива на Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    7 3 Отговор
    Пари няма действайте,иначе зелени книжки бол,но истинските останаха малко.
  • 2 Факти

    12 11 Отговор
    Дългове имали, мнозинството там си живеят, като царе и царици. Пристанищата им въздушното им пространство магистралите им са постоянно задръстени от внос износ от цял свят. Плюс долара, като световна валута. Така, че в тяхната история винаги са били длъжници и тва не ги бърка и си живуркат на широко. А и кой налага санкции ами най големия пройзводител как кой. Този който не пройзвежда нищо и няма боеспособна армия може ли да налага санкции. И не не мразя Русия просто съм реалист.

    Коментиран от #3

  • 3 Путин

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Факти":

    То колелото се върти
  • 4 Ехаа

    6 1 Отговор
    738 милиарда за армия. Това се нарича КРЪВОЖАДНОСТ!!! С тия 738 милиарда могат да купят гласовете на всички граждани по света и така цялата планета да стане под американски контрол, без насилие! Явно те искат да контролират планетата с насилие, а не с мир и разборателство
  • 5 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ЗА 738- ВОЕНЕН БЮДЖЕТ !!! ЦРУ ХАРЧИ ТОЛКОВА -В НАПЕЧАТАНИ ХАРТИЙКИ ЗА ГОДИНА НА ТЕРОР НАД : ВЕНЕЦУЕЛА ;БОЛИВИЯ ; ИЗТОЧНА СИРИЯ; БЪЛГАРИЯ; УКРАЙНА ;ХОНГ КОНГ; АРЖЕНТИНА ;БРАЗИЛИЯ ;ЧИЛИ ;СЕВЕРЕН ПОТОК-2; "БАЛКАНСКИ ПОТОК" ; КИТАЙСКТЕ ТЕРМОПИЛИ ; И СРЕЩУ АРАБИТЕ !!! ДА СЕМИТИТЕ ВЛАДЕЯТ ЦРУ И БАНКИТЕ В САЩ ,НО СА ПО- МАЛКО ОТ ПРОТИВНИЦИТЕ СИ ---ЦЕЛИЯТ ОСТАНАЛ СВЯТ !!!
  • 6 РЗС

    3 0 Отговор
    Май повече замириса на увеличаващ се външен дълг, демек ще похарчат пари, които не са техни, нито пък ще върнат някога
  • 7 Радо

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: повишаване на възрастта за купуване на тютюневи продукти до 21 г. от настоящите 18 години,....по-скоро понижаване на възрастта според мен.