26 Декември, 2019 09:07 5 216 44

Предложението, което Москва направи на НАТО

  • русия-
  • нато-
  • грушко

Без реакция от Алианса

Предложението, което Москва направи на НАТО - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Москва е предлагала на НАТО да се откаже от провеждането на военни учения в райони, които граничат с Руската федерация. Алиансът „не е реагирал“ , заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко. „Предложихме на държавите членки на НАТО да се договорим за понижаване равнището на военни учения в райони с непосредствено съприкосновение с Русия“, казва Грушко и уточнява, че става дума предимно за балтийските и черноморски региони, но от Алианса не са реагирали по никакъв начин. „За нас това е напълно необяснимо“, допълни високопоставеният дипломат.

Москва има информация, че северноатлантическия алианс се опитва да преосмисли отношенията си с Русия, добавя Грушко. „Френският президент Еманюел Макрон даде медицинско обяснение на НАТО „мозъчна смърт“. Затова по време на скорошна среща в Лондон беше решено да се създаде „група на мъдреците“, която до 2021 г. трябва да подготви препоръки как да се приспособи НАТО към новите реалности. Вече има сигнали, че в рамките на този процес ще бъдат предприети и опити за преосмисляне отношенията с Русия“, допълва той.

За момента не се наблюдават конкретни стъпки по отношение преосмисляне отношенията на Алианса към Русия, но вътре в самото НАТО има определени „процеси свързани с осъзнаването на необходимостта от адаптиране на блока към нови заплати“. „Създава се впечатление, че страните членки не за пръв път се оказват в ролята на ловец, който е хванал за опашката слона: жалко е да се пусне, а какво да се прави с нея“, допълва Грушко.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Malkiq Kumar

    65 12 Отговор
    Докато АлианцЪ на Паси се занимава с РОССИИ, Турките ислемизират цяла Европа!!! :\

    Коментиран от #9, #41

  • 2 Хан Соло

    66 15 Отговор
    Абе руснаци спрете да се унижавате да говорите с тез капиталисти.имате оръжия да ги унищожите.като наближат руската граница и сваляш.това е начина и ще спрат да се доближават.

    Коментиран от #5, #44

  • 3 Факт

    84 12 Отговор
    Естествено,че НАТО ще мълчи-те изпълняват нарежданията на САЩ-а те са да се подготви нова голяма война в Европа...-та САЩ да могат да излезат от ямата с дългове -иначе са фалит.Това е истината с две думи.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Алфа Вълкът

    13 48 Отговор

    До коментар #2 от "Хан Соло":

    Да няма европейска и китайска и японска Русия после?

    Коментиран от #24

  • 6 Тоооо

    60 7 Отговор
    И Германия имаше граница с СССР,ама нищо де...пък после руснаците маршируваха в Берлин през 1945г.

    Коментиран от #14

  • 7 Челмето

    55 8 Отговор
    С хора като малоумника Паси,Тъпанари Ненчев, мафиота Борисов, Натото не отива на добре
  • 8 мечката козината си мени нрава не

    14 57 Отговор
    Значи - съседите на РФ да спокойни ,щото РФ няма намерения за нахлуване в някоя от тях . Да са спокойни ,както бяха спокойни Украина ( с Крим и Донбас ) и Грузия ( с Абхазия и Осетия ) или ... как ?!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ххх

    31 7 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    Е и, като приемете Казахстан в НАТО, какво ще стане ? Най - много в отговор да долети някой Калибър и да уцели клетката ти в зоологическата градина ! Дори да са те разквартирувани в бетонна кошара, пак няма да те спаси. Така че, още отсега си поръчай някой от използваните памперси на Путин, и от зоопарка да помислят как да ти го привържат, ако трябва, да ти клъцнат опашката, защото памперсите нямат дупка за нея.

    Коментиран от #17

  • 12 Пилотът Гошу

    13 54 Отговор
    Страх и трепет ги тресе руснаците!! F35 СТЕЛТ, ТОМАХОУК СТЕЛТ от балтийските наши натовски държави и Украйна, а скоро и от Беларус на 3 минута Русия става стъкло, красиво, с красиви рускини орнаменти в него:):)Като стъклени картинки:):)

    Коментиран от #18

  • 13 Тиберий

    35 5 Отговор

    До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

    Дори Бинбинистан да влезе в нато пак Русия ще ги бие Играят си на война с най богатата държава

    Коментиран от #15

  • 14 Фридрих

    15 49 Отговор

    До коментар #6 от "Тоооо":

    Маршируваха и сега са се сврели в червената кочина и живеят като скотове, защото технологиите, които откраднаха от Европа остаряха, а нови не могат да създадат. Продават непреработени суровини, като добра страна от третия свят. Редят се на опашки за визи пред посолствата на нормалните страни, само и само да се измъкнат от боклучивата си страна. Веднага след това Михаил става Майкъл и край. Като маршируваха в Берлин и какво ? Продължават да маршируват по три пъти в година със снимки в рамки и освен оръжие нищо друго не могат да произвеждат. Китай ги превзема бавно и сигурно час след час, а те дават дори доброволно земите си, само и само да не влизат в разходи и проблеми, защото са на ръба да се разпаднат още веднъж. Сравни руснаците и германците. Нали едните маршируваха при другите. Нищо не става от това монголоидно, като вождовете си племе. Добре, че Литва, Латвия Естония, Украйна и още много други се отърваха от тая пасмина. Никой, който има обща граница с руснаците не е прокопсал, а и не прелива от обич към червените боклуци.

    Коментиран от #31

  • 15 Валхала

    8 46 Отговор

    До коментар #13 от "Тиберий":

    Червените боклуци не смеят да шавнат. Кого ще бият бе ? Налягат си парцалите в кочината си и си теглят теглото. Отдавна са извън Европа в нещо като останка от държава. Вътре да правят каквото си искат, никакво мърдане на вън.

    Коментиран от #21, #28

  • 16 плач

    7 43 Отговор
    Мдаа ,примката около вратлето на Володката се затяга ,бавничко но сигурно. Какво друго му остава ,освен да дрънка с ръждясали железа и безсилно да заплашва ?

    Коментиран от #25

  • 17 Тиберий

    28 4 Отговор

    До коментар #11 от "Ххх":

    Обясни им какъв потенциал има Русия да не пишат глупости

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 потенциАЛметър

    9 26 Отговор

    До коментар #17 от "Тиберий":

    Ааа ,имат потенциа .имат ! Особено рускините (част от тях могат да се използуват ,като бактериологично оръжие ,разнасящо СПИН и сифилис ).
  • 20 Ххх

    32 4 Отговор

    До коментар #9 от "Я русский полюционер":

    Да разбира се, и ти, и Борислав Попов, и останалите от сорта много здраво се коркате, или по - точно злорадо потривате ръце как мюсюлманите щели да станат болшинство в Русия. А при нас проблемите не са ли аналогични с ромския етнос ? Значително по - висока раждаемост от българите, особено в гетата, при най - маргинализираните от тях. ВМРО се опитаха да прокарат някаква, бих казал не лоша програма по проблемите, Борисов си прави пас. Той не е взел властта да решава подобни проблеми, той е във властта да поспечели някой и друг лев, долар или евро, да има за черни дни човечеца, да не го мислиме, пък, който си има проблеми, особено с тъмно лилавия етнос, да се оправя, както може. Само че, такива като теб не се вълнуват у нас какво става. Борисов нали е евроатлантик и козирува на когото трябва, следователно, няма да му гледате в паничката ! Виж, Путин, за всички земни проблеми той ви е крив.
  • 21 Тиберий

    17 7 Отговор

    До коментар #15 от "Валхала":

    Че защо им е да мърдат навън те си имат всичко Относно боя ще е бой голям
  • 22 Ххх

    21 0 Отговор
    Страните членки били в ролята на ловец, хванал слона за опашката ! Е, щом ловеца не е хванал слона за нещо друго, все още сме в сферата на детските закачки и няма за какво да се притесняваме. В статията пишат, че страните от блока се ориентирали към нови заплати. Това по принцип е добре, но не знам новите заплати за кого точно се отнасят, може би на първо място за Евроатлантическия център на Цветан Цветанов. Или може би в печатницата нещо не са догледали и новите заплахи са се трансформирали в нови заплати.

    Коментиран от #35

  • 23 американец с увиснал

    6 1 Отговор
    Предайте се и ще бъдете съдени справедливо!
  • 24 Някой

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    Като предният път
  • 25 Ххх

    22 3 Отговор

    До коментар #16 от "плач":

    Знаеш ли, има една приказка, когато атовете се ритат, магаретата не е лошо да стоят на страни. Това според мен и за нас се отнася като държава. Обичам да гледам филми за животни. Събрали се примерно десетина хиени, появява се мъжки лъв от някъде, подгонва хиените, те се разбягват, но той догонва една от тях и впива зъби в гърлото и, а останалите хиени се опитват да го ръфат по задницата, а той я държи прилепнала към земята да не му артиста топките. Но, междувременно заклещената хиена започва да приритва в предсмъртни конвулсии. Така се получи и с Грузия преди десетина години. Та не е лошо и останалите хиени да си правят сметката как се държат, защото ако работата стане дебела, Щатите добре ще си помисля дали да жертват задокеанската си кожа в една война на унищожение. Най много да вият и да ръфат задницата на северната мечка, докато поредните войнолюбиви русофоби не бъдат вразумени по адекватния начин.

    Коментиран от #27

  • 26 az #Победа75

    14 5 Отговор
    НАТО Капут!
  • 27 Нали така

    7 8 Отговор

    До коментар #25 от "Ххх":

    Някой трябва да дава обяснение пред трибунала в Хага за системното изтребление на жени деца старци чрез бомбардиране на училища детски градини болници и спиране на хуманитарни помощи от Червения Кръст

    Коментиран от #29

  • 28 боцмана

    29 5 Отговор

    До коментар #15 от "Валхала":

    Явно никой не си е вземал поука от втората световна война. Никога не притискай никого в ъгъла , защото става непредвидим! Великите демократи , колонизатори от Европа , навремето поставиха Германия в ъгъла , без колонии , без ресурси и затова ядоха голата опашка , и ако не беше сегашната Русия , която плюят светът щеше да е различен. Защото руските войски преминаха като на парад през цяла Европа с цената на милиони човешки живота и влязоха като освободители във всяка една европейска държава. В същото време американци и англичани чакаха съвсем безобиден повод за да свършат веднъж и завинаги с Русия , но тяхната не стана , няма да стане и сега. Защо трябва заради възгледите на шепа психари да се подържа непрекъснато страх и несигурност в утрешния ден , затова ви призовавам всички трезвомислещи хора , живейте в мир и нека делата ви винаги бъдат насочени в тази посока , ВЕСЕЛИ И ЩАСТЛИВИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!!!

    Коментиран от #32

  • 29 боцмана

    22 3 Отговор

    До коментар #27 от "Нали така":

    Някой даде ли обяснения когато английски и американски бомбандировачи сипеха смъртоносния си товар върху мирна София , когато американците хвърлиха атомните бомби върху Хирошима и Нагазаки , или пак не помним?

    Коментиран от #33

  • 30 Челмето

    16 4 Отговор
    Дори и германците разбраха ,че всички войни и мръсотии идват от ангосаксите и евреите които са на острова и в Америка
  • 31 robur

    12 5 Отговор

    До коментар #14 от "Фридрих":

    боже след 30 години демокрация България заприлича на една кочина а ние гледаме руснаците вижте на какво запрели чеха малките градове а селата яд ми че ако демокрацията беше закъсняла с 2 години в нашия град щяхме да имаме нова поликлиника и спортна зала а сега вече 30 години наблюдаваме скелети останали от тези сгради
    ха ха ха аз дома използвам Българска ютия пералня телевизор тостер само дето марките съм ги забравил а иначе много сме загрижени какво произвеждат руснаците
  • 32 Ххх

    12 3 Отговор

    До коментар #28 от "боцмана":

    Страхът се поддържа съвсем целенасочено, плашилото на руската заплаха се размахва постоянно и съвсем целенасочено, то е като метла, която вместо прах обира поредните шарани - клиенти за американско оръжие. Вижте ги поляците например - кеф ти Ф 35, кеф ти Пейтриът. И само за Пейтриът кефът им се равняваше доколкото си спомням на 4,5 милиарда долара. За сметка на което, Щатите печелят. И, предполагам печелят доста добре. Защото военната продукция е една от стоките с най - висока принадена стойност, където печалбите са най тлъсти. Така че, и в бъдеще ще има много приказки за наивници, отнасящи се за така наречената руска заплаха. И шараните, които са се вързали, ще козируват раболепно и ще наливат милиарди в американския военно промишлен комплекс, а Тиквата с високо вдигната глава ще ни обяснява, какво велико благодеяние е направил с Коледни надбавки по 40 лв., общо за около 40 милиона. А болните деца от българската Коледа отново ще се молят за милосърдие и некой и друг есемес за лечение в чужбина, защото държавата ни е бедна и няма. Или по - скоро, съдбите на нещастните деца не са и в приоритетите. Защото болните деца няма да свалят правителствито, но Борисов ако поразсърди изрусения перчем зад океана, току виж, почнали да вадят една по една кирливите му ризи, а накрая сигурно биха му обяснили, че нивото на корупция е неприемливо високо и персоната му окончателно е загубила височайшото евроатлантическо доверие.

    Коментиран от #34

  • 33 Нали така

    5 13 Отговор

    До коментар #29 от "боцмана":

    Разбира се Хиляди немски офицери бяха осъдени и Нацизма заклеймен за разлика от Болшевизма и Сталинизма но и техния ред идва

    Коментиран от #37, #38, #42

  • 34 Летящ Москвич

    6 11 Отговор

    До коментар #32 от "Ххх":

    Излъгахте Ердоган с кьоравите системи С400 обаче номера със Саморазпадащият се СУ57 не мина

    Коментиран от #36, #40

  • 35 Спиро

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ххх":

    Само, дето са избрали, най-слаботелесните ловци. Тъй че, и да дадaт "фира",когато слона пръдне, не е голяма загуба. Но ще има повод за нови санкции. D.
  • 36 мали мали

    10 5 Отговор

    До коментар #34 от "Летящ Москвич":

    Не знам с 400 каква работа вършат ама спряха да пишат за невидимите самолети,колкото ще видим и ние ф 16. Блок 70. Те просто са невидими
  • 37 А дали е така

    7 4 Отговор

    До коментар #33 от "Нали така":

    Не знам, кое е по хуманно. Да обесиш няколко офицери, загубили Втората световна, или да зтариеш населението на държавите загубили Студената. Погледни през прозореца.

    Коментиран от #39

  • 38 краварче

    11 2 Отговор

    До коментар #33 от "Нали така":

    Кои немски офицери бяха осъдени ? Тия дето с хиляди ги прибраха в обора? Тия дето им направиха атомните бомби ? Тия дето им направиха космическата програма ?
  • 39 така е

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "А дали е така":

    В подкрепа на написаното: "Дeceттe държaви c нaй-виcoк прoцeнт нa cмъртнocт в cвeтa ca:



    Бългaрия (15.433)



    Укрaйнa (15.192)



    Лaтвия (14.669)



    Лecoтo (14.144)



    Литвa (13.737)



    Cърбия (13.194)



    Хървaтия (13.17)



    Румъния (13.099)



    Грузия (12.816)



    Руcия (12.785)"
  • 40 Ххх

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "Летящ Москвич":

    Излъгали сме Ердоган относно С 400 ? А някакви аргументи или доказателства относно твърдението ? Или си само по голите приказки ! На принципа "Крадеца вика дръжте крадеца" ! И прехвърляне на проблема от болната глава на здравата. Защото вие съвсем доказано излъгахте Саудитска Арабия с ненужните и за нищо Пейтриът, и то със сума, доста по - дебела от платената от Турция за С400.
  • 41 реалист

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Malkiq Kumar":

    Това е целта и всичко си върви по план!
  • 42 787

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "Нали така":

    Хайде бе,и кога ще дойде този ред,че не се вижда нещо?Освен да събаряте паметници в балтийските държави, Полша и Украйна и да вървите с факли и кръстчета по ръкавите за друго не ви бива! Ами, ако пощръклеят ония с ватенките и големите каски ,ще видиш как НАТО ще дойде да те пази,както опази Кипър от Турция!? Вие какво искате, отново да ни чертаят по салфетките на американци и руснаци,защо не си налягате парцалите и не си карате работата?
  • 43 ТополкаМ

    5 2 Отговор
    АЛИ-АНЦ,М-АЛИ-АЦ,ЩЕ СВЪРШАТ КАТО,БАЧО Хитлер тъ-пака
  • 44 Пакича

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хан Соло":

    Спокойно,много скоро ще им направят
    предложение ,на което няма да могат да откажат.......
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания