2 Януари, 2020 20:30 1 736 2

Сигурност! Двойно по-малко жертви на авиокатастрофи

  • самолет-
  • катастрофа-
  • boeing

През 2019 г. са станали 86 инцидента с големи пътнически самолети, от които осем са били смъртоносни и с общо 257 загинали

Сигурност! Двойно по-малко жертви на авиокатастрофи - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на загиналите в катастрофи с големи пътнически самолети през изминалата година е намалял с 50 на сто спрямо 2018 г. въпреки голямата катастрофа с „Boeing 737 MAX“ в Етиопия през март м.г. Това обяви холандската консултантска фирма по авиация „To70“.

През 2019 г. са станали 86 инцидента с големи пътнически самолети, от които осем са били смъртоносни с общо 257 загинали. През преходната година е имало 160 инцидента, сред които 13 смъртоносни с 534 убити.

Фирмата посочва, че сред инцидентите с големи пътнически самолети през изминалата година онези, които са довели до фатален край за хора, възлизат на 0,18 от един милион полета, тоест един фатален инцидент на всеки 5,58 милиона полета. Това е значително подобрение спрямо 2018 г.

Отчитани са смъртните случаи на пътници, бордови екипаж или загиналите на земята вследствие на самолетна катастрофа.

Данните на „To70“ не включват инциденти с военни самолети, тренировъчни полети, частни полети, карго операции и хеликоптери.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти турчин

    10 0 Отговор
    Дано тези инциденти да намалят още.
  • 2 Дедо Вангьо

    1 0 Отговор
    Пак ни обработват да купим нов самолет за Кратуната. Утре ще поиска и нов въртолет. А ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ НЯМАХМЕ НУЖДА ОТ НОВИ САМОЛЕТИ. И КАКВО МУ Е НА ТОЗИ - ДА НЕ БИ ДА СА МУ СЕ ИЗТЪРКАЛИ КРИЛАТА?
Новини по държави: