Last news in Fakti

12 Юли, 2012 21:48 790 0

Понта обеща да следва исканията на Еврокомисията

  • румъния-
  • ес

Румънският премиер Виктор Понта обеща да следва исканията на Европейската комисия (ЕК), с което да облекчи опасенията, че посяга на съдебната система и нейната независимост, предаде АФП.

"Ще отговоря на Комисията в скоро време, може би дори утре, с което ще й дам отговор и ще й покажа ясния ангажимент на правителството да изпълнява всички европейски стандарти", обяви Понта след разговори с председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу.

"Ще взема необходимите решения незабавно, за да разсея тревогите ви", заяви още министър-председателят.

По-рано днес Еврокомисията призова румънския премиер да върне правомощията на Конституционния съд в Букурещ.

"Председателят Барозу даде да се разбере, че румънското правителство трябва да зачита пълната независимост на съдебната система, да възстанови правомощията на Конституционния съд и да гарантира, че решенията му се спазват", съобщиха от офиса на португалеца в комюнике.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: