Last news in Fakti

9 Януари, 2020 15:17 3 011 20

Руските газови клещи в Европа

  • русия-
  • турски поток-
  • проект

"Турски поток" може да завърши цялостните енергийни планове на страната

Руските газови клещи в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Въвеждането в експлоатация на проекта „Турски поток“ означава, че руския газ скоро ще може да тече към Европа, заобикаляйки Украйна, съобщи Страна.ua.

Това ще стане след завършването на „Северен поток – 2“. Русия вече обяви, че има ресурс сама да завърши проекта.

Това ще стане въпреки последните санкции срещу изпълнителните. През вчерашния ден лидерите на Русия, Турция, България и Сърбия откриха новото газово трасе.

„Турски поток“ се посочва като южната част на руските газови клещи в региона. Той ще позволи пренос на газ към страните, които не са достигнати от „Северен поток – 2“.

Така ще има руски доставки от север и от юг. Украйна вече сключи петгодишно споразумение за пренос на доставки с Русия, но ще трябва да бъде договаряно такова след този срок.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    42 3 Отговор
    Защо САЩ не ни газифицираха през Атлантика... за безплатно?

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сесесере

    3 37 Отговор
    Нищо чудно , ако каскетите започнат много да се надуват да и сложим тапата на тая тръба, а може даже и да я взривим!

    Коментиран от #4, #7, #14, #20

  • 4 Дон Чико

    28 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сесесере":

    Гадно ли ти е да пълниш руски бензин, а?
  • 5 Последния софиянец

    21 2 Отговор
    А ореха в клещите е Украйна.
  • 6 Хах

    30 3 Отговор
    Какви клещи бе журналя неграмотни. Никой не е длъжен да купува газ от Русия, но от газ от САЩ, май искат не искат, са задължени

    Коментиран от #8

  • 7 да те еее ем

    24 4 Отговор

    До коментар #3 от "Сесесере":

    да по-готино е да си горим боклуци, не ни трябва евтин руски газ на нас, искаме си скъпия американски /не че и той не е руски/
  • 8 куку руку ку

    23 4 Отговор

    До коментар #6 от "Хах":

    Четох нейде равносметка за добив и втечняване на газ, цените са за 1000 кубични метра. Добивна газта $94, пренос до завода за втечняване $13, самото втечняване $97. Или цялата цена е $204. Това са само разходите до получаването на LNG.
    На каква цена ще ти го продава булгаргаз, дето сега купува газта на цена под $150, а ти я продава на $400?
    А за американската газ... тя пак е руска, само дето американски фирми пълнят газовозите в руския град Ямал и ти я продават за американска.
  • 9 Питам

    16 2 Отговор
    За какво ни прокламирате тезите на някакво си украинско издание?-не разбрахте ли,че украинците са тотални неадеквати?
  • 10 гоиг

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Те не са ни газифицирали безплатно но предлагат по-евтин газ от братушките . Което не е малко при положение , че го карат през любимия ти Атлантик. Който смъкне цените е добре дошъл. ако ще и от Полинезия да е.
  • 11 Абе хроникьора

    0 0 Отговор
    не е ли на смяна? Гледам го че не пише а той е корифей на тема газ.
  • 12 12345

    18 0 Отговор
    До края на 2020 ще са готови СП2 и Балкански поток. Като добавим и съществуващия СП1, май през Усрайна ще минава само на Дядо Иван дедовия. За съжаление някой политици забравят, че да се ебаваш с рашките не е здравословно и рано или късно ядеш дедовия.
  • 13 fermera

    1 5 Отговор
    Руски втечнен природен газ има,защото всичко по тази технология е западно и трябва да се плаща.Както и за потоците под вода.И тръбите и Керченския мост.Сега навлизат и нови страни който са далеко от Европа,но имат залежи.Мозамбик е една от тях.Всички искат да продават.
  • 14 Хахото

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сесесере":

    Ти гледай някой да не ти сложи тапата на тебе отзад.
  • 15 Путин за какво мислите че отиде внезапно

    1 11 Отговор
    в региона?? Пътническият самолет е свален с руска ракета. Ако бях украинец щях да организирам толкова жертви и за руснаците по какъвто и да е начин за да ги заболи и да престанат да избиват невинни хора.... Украинската мафия е точно толкова могъща колкото и руската и е време да се замисли....
  • 16 До15

    7 0 Отговор
    Ами той Путин нали и Тръмп избра, затова тече импийчмънт, то излиза, че и за Сюлеймани е виновен, тва не ти ли идва на ум, както си тръгнал да чупиш тъпомера
  • 17 Истината

    1 15 Отговор
    Никога, запомнете никога, транзитът през Украйна няма да спре, защото той е най- евтиният и удобният. Всички северни, турецкий, мурецкий и тем подобни патоци са икономически неизгодни и с единствена цел изнудване на Украйна, докато именно транзитът през нея компенсира загубите на Газпром за тези проекти, замислени единствено за принуда и политически цели. Украйна, Европа и САЩ много добре знаят това и предприемат мерки за противодействие на този бандитизъм. Жалко за България и българите, които не го осъзнават.

    Коментиран от #18

  • 18 Бабун

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    Да не си шмъркал нещо бе приятелю?

    Коментиран от #19

  • 19 Истината

    0 11 Отговор

    До коментар #18 от "Бабун":

    Наркотици не употребявам, но ти явно си шмъркал доста путинска пропаганда, щом не си запознат с тези всеизвестни факти.
  • 20 Пако

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сесесере":

    По-добре си сложи тази тапа на аналния
    отвор,защото си осмрадил навсякъде.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания