Last news in Fakti

9 Януари, 2020 08:54 15 165 26

Румен Петков: Провал за „Балкански поток“

  • турски поток-
  • газ-
  • балкански поток

Пропуснахме възможността България да е пряката точка на влизане на руски газ в Европа, смята лидерът на АБВ

Румен Петков: Провал за „Балкански поток“ - 1
Снимка: БГНЕС

„Балкански поток“ няма да е готов до края на май.

Това заяви в сутрешния блок „Тази сутрин“ по bTV лидерът на АБВ Румен Петков.

Като причина за забавянето лидерът на АБВ изтъкна „обслужване на украински интереси“. По думите му страната ни губи 200 млн. лв. от преносни такси. Той добави, че „Балкански поток“ ще гарантира газовата сигурност на България. „Миналата година януари и премиерът, и министърът на енергетиката обявиха, че до декември ще бъдем готови. Обясненията за европейските процедури и защитата на интересите са нелепи. Нима на 31 януари не са съществували тези процедури. Защо ни трябваше да лъжем едновременно и Сърбия, и Унгария, и Русия, и Турция? Проблемът е, че с еднакъв ентусиазъм лъжем и Щатите, и Русия – нищо не се прави на точката между Гърция и Сърбия, където трябва да мине тръбата“, коментира още той.

По думите му страната ни е пропуснала възможността церемонията по откриването на „Турски поток“ да бъде в България, а проектът да се казва „Южен поток“. „Това се случи благодарение на дуета Станишев – Борисов. Пропуснахме възможността България да е пряката точка на влизане на руски газ в Европа. Всички приказки, че ще спестим 70 млн. и ще спечелим 5% са нелепи, ние предупредихме, че тръбата няма да се изгради навреме“, каза Петков.

Румен Петков добави още, че по голяма част от трасето не се работи и не са положени тръбите за газовата връзка. Според него страната ни има само една машина за заваряване на тръби, така че на ден не могат да се изграждат повече от 2,5 км от трасето. Лидерът на АБВ каза още, че партията му настоява за отстраняване на ръководството на „Булгаргаз“.

Политикът коментира още водната криза в Перник. Той посочи, че до края на деня от АБВ ще внесат сигнал в прокуратурата срещу министъра на околната среда и водите Димов. „Сигналът е подплатен много солидно, защото нашата мотивация е, че министър Димов със своето бездействие съсипа живота на 100 хил. души в Перник“, каза Петков и показа справки от 2018 г. и 2019 г. за обемът на водата в яз. „Студена“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дървар

    41 25 Отговор
    Абе кой го интересува кво мисли тоа.

    Коментиран от #9

  • 2 Нани

    32 6 Отговор
    Тозо наскоро имах възможност да го видя на живо. Само ако знаете каква маймуна еее.....

    Коментиран от #10, #18

  • 3 TтТ

    33 15 Отговор
    Тъп комунист!

    Коментиран от #6

  • 4 русенец

    44 7 Отговор
    Любопитно ми е кой издържа файтон-партии от сорта на АБВ? Любопитно ми е с какво се занимава Румен Петков, че да иза средствата да си плаща сметките. Едва ли това става от ръсене на акъл по сайтове или от пълнене на фонтани.

    Коментиран от #23

  • 5 007

    32 14 Отговор
    Вeрoятнo, тoзи чoвeк също e чacт oт "гoлeмият шлeм" нa Първaнoв, нeщo кoeтo изглeждa вeликo, нo нeocъщecтвимo в cтрaнa oт EC пo гaмeнcкитe руcки прaвилa. Бoриcoв нaпрaви нeщo, кoeтo рeaлнo мoжeшe. А за пропуснати ползи: 10+ години бяха пропиляни за да се спаси соц "елита" (и по стар обичай, тип активни борци, устрои и своите следващи поколения), който и сега продължава ("елита") да вреди с всички сили.
  • 6 бай Ставри

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "TтТ":

    Нито е едното, нито е другото, но е за затвора !
  • 7 другарски съвет

    22 8 Отговор
    Румка , 'оди да си намериш нЕкое шадраванче и словесната пик_я ,с която ни заливаш я изпикай там !

    Коментиран от #19

  • 8 Коко

    21 9 Отговор
    И този ли го измъкнахте от нафталина?
  • 9 А не ве

    11 10 Отговор

    До коментар #1 от "дървар":

    Нас най- интересува кой мислят дърварите...прочели Винету...хих

    Коментиран от #13

  • 10 Стига ва

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Нани":

    По- готинали е от Тиквуня?!))))
  • 11 Грую

    16 3 Отговор
    Как провал бре Румене, че вчера Бо'ко нали се изпращя, че с тези тръби и с този хъб сме ударили в земята и турците и американците и руснаците и вече сме регионален лидер за доставка на газ и диверисфикация и либерализация и който най-евтино продава вече само от него ще купуваме та чак американския посланик му проговори на български, а пък ти сега провал? И таз добра!
  • 12 Реалист

    9 7 Отговор
    ... И пропуснахме възможноста с построяването на един поток да отнесем и санкций от САЩ превишаващи доста приходите от същия. Но случайно руснаците забраиха да ни го напомнят този момент. Е, те са на далавера. А "братята" да се оправят в 18-ти век.

    Коментиран от #16

  • 13 химик

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "А не ве":

    Вземи се научи да пишеш!
  • 14 666666

    16 5 Отговор
    Хахаха Тиквата от както е на власт построи всякакви потоци и хъбове.Но са реални само в болния му мозък.Дори и Турски поток стана по бързо от неговите фантазии.

    Коментиран от #24

  • 15 стоян георгиев

    3 10 Отговор
    тоя продължава с глупостите!българия спряла южен поток!!!смях!ква е българия да го спре или пусне бе пиялке?тва бе решено геополитически.българия ако не бе играла по правилата пак някаше да има поток само че у нас щеше да има и санкции!сега пак го няма въпросния поток ,а кво щели сме да печелм не е ясно,но се знаеше кво щеше да инвестираме ,а то беше сериозно.поне сега намалихме разходите и ще се вместим в едни три милиарда лева дадени за нищо.от толкова уж мераклии да участват в тоя грандиозен поток се видя на финала кои са.ердоган,путин и сръбския очилатко!няма ги ни гърци,ни унгарци, ни италианци въпреки големия ви рев колко искали въпросния поток.ако транзитира 10 млрд кубика ще е голям успех,а се прави инфраструктура която дублира съществуващата само да се угоди на путин.

    Коментиран от #21

  • 16 ТОЧКАТА

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    искаш да кажеш ,че НИЕ въобще не значим нищо за американците,освен като донори/всякакви/!!!!!!...и бази.Правилно думаш...
  • 17 ББ ББ

    1 2 Отговор
    Нито Балкански поток ни е нужен, нито Шенген. Ама пък как само ги смахнахме руснаците! :) Въпросът е, че си осигурих още годинка горе...
  • 18 Пако

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Нани":

    Аз пък му слушам простотиите 10години,и
    ако знаеш колко е и прост....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Готин

    4 3 Отговор
    Когато си бил в шайката, като министър на ВР при Станишев, е типично да предадеш ,,четата,,. Сега говориш за дуети с шефа Ти!? Пиянде!
  • 21 Неграмотния Стоян

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Ква,Кво????????????????????
  • 22 Мустафата

    3 4 Отговор
    Давай, Бокич, мачкай племето.
  • 23 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    и аз това се чудех ама Първанов получава 50 хил лева като екс президент. Явно дава нещо нататък....останалото е от онези 11 лева
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мая Беспартийна

    0 0 Отговор
    Не тази снимка(замислен), той никога не мисли когато е на маса!
  • 26 Ааа

    0 0 Отговор
    Що не си пикаеш в фонтаните и да си пиеш без да коментираш пикльо. Петковско
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове