Last news in Fakti

22 Януари, 2020 15:42 2 083 9

След Брекзит Германия ще плаща 14 милиарда евро повече на ЕС

  • брекзит-
  • германия-
  • ес-
  • вноска

След Брекзит Германия трябва да се подготви за значително по-висока членска вноска към ЕС или по-конкретно около 14 милиарда евро повече, съобщи миналата седмица Reuters. Това стана ясно, след като немското правителство отговори на запитване от парламентарната група на Свободната демократична партия FDP, че именно такива планове има председателството на Съвета на ЕС за средносрочната финансова рамка на ЕС.


Според изчисленията на управлението в Германия годишният принос на Федералната република в бюджета на ЕС за периода от 2021-а до 2027-а ще се увеличи средно с 14 милиарда евро до 42 милиарда евро. Правителството се позовава на предложението на Финландия, която до декември 2019-а председателства Съвета на ЕС.

Междувременно евентуалния Брекзит изправя международната общност пред проблема да загуби важно перо от бюджета си.


Освен председателството на Съвета на ЕС, Комисията и Парламентът също направиха предложения как да се запълни финансовата дупка от излизането на Великобритания от съюза. Те предвиждат по-голям принос от останалите държави-членки, отколкото проекта на Финландия.


Новината предизвика недоволство както у немските политици, така и у немските данъкоплатци, които биха понесли най-силно тежестта на Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 платец

    17 0 Отговор
    Нееее, ние ще поемем плащането. Управниците ще ни уредят за това.
  • 2 стоян

    20 1 Отговор
    Да ще плащат , но стават едноличен собственик на Европа без Великобритания
  • 3 Германската машина

    10 5 Отговор
    ГЕРМАНЦИТЕ ЩЕ ИМ НАТРИЯТ НОСА НА АНГЛИЧАНИТЕ, ЩЕ ИМ ПОКАЖАТ КА СЕ ПРАВИ БИЗНЕС С ВСИЧКИ, КА СЕ СПРАВЯТ С МИГРАНТИТЕ, ЩЕ УСПЕЯТ И ДА ИЗЗЕМАТ БИЗНЕСИ КОИТО СА НЕИЗГОДНИ С ВЕЛИКОБРИАТНИЯ ИЗЪН ЕС, ВЪОБЩЕ ЩЕ БЪДАТ АБСОЛЮТЕН МОНОПИЛИСТ
  • 4 560

    10 3 Отговор
    АНГЛИЧАНИТЕ ДОСЕГА САМО СА БОЙКОТИРАЛИ РАБОТАТА НА ЕС, В ТОВА СА ЕДИНОДУШНИ ПОВЕЧЕТО ЛИДЕРИ, ТАКА ЧЕ ОТТУК НАТАТЪК БИ ТРЯБВАЛО ДА Е МНОГО ПО-ЕФЕКТИВНА РАБОТАТА НА ЕС
  • 5 Вуте

    12 0 Отговор
    А защо никой не каже НИЕ колко повече ще плащаме?
  • 6 Наглец

    5 4 Отговор
    И как германците ще бъдат лидери като имат мижава територия от 300к км и пенсионерско население от 83 млн от които най-малко 2 млн са афро-сириици.
  • 7 искаме Русия и Турция да се избият с

    4 7 Отговор
    рaкeти C400 нa aрeнaтa в Cирия и дa глeдaмe ceирa пo интeрнeт! Иcкaмe руcнaцитe и турцитe в Бългaрия cлeд тoвa дa ce изкoлят пoмeжду cи c ятaгaни и кaлaшници и дa глeдaмe ceирa пo нoвинитe:):)
  • 8 VVV

    6 3 Отговор
    На германците тепърва им почват проблемите .Доче банк и комерс банк са на практика фалирали.Предстоят съкращения на персонал в автомобилния бранш заради по малки продажби. Това ще се отрази и на банките .Постоянния стремеж за ,,влияние,, над други народи не е безплатен. Той струва скъпо ,а парите не отиват за благото на въпросните народи. Населението и на Германия и на поробените народи намълява и свива икономиката .ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ЧЕТВЪРТИЯ БРЮКСЕЛСКИ РАЙХ
  • 9 неутрален

    2 1 Отговор
    ЕС бавно,но сигурно загива ! На всички изкуствени съюзи,съдбата им е такава !
Новини по държави: