Last news in Fakti

27 Януари, 2020 13:50 989 4

Премиерът на Словения се оттегли

  • словения-
  • премиер-
  • марян шарец

Марян Шарец призова за предсрочни избори

Премиерът на Словения се оттегли - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Словенският премиер Марян Шарец обяви, че се оттегля от поста си, съобщи РИА Новости.

Това става след оттеглянето на финансовия министър Андре Бертонцел. Той се оттегли след спорове в управляващата коалиция.

„В коалицията има пет партии и е трудно да синхронизираме всички. Най-честно е сега да направим предсрочни избори и да дадем на гражданите правото на глас“, заяви Шарец.

Той говори по време на дебата за бюджета на страната през следващите две години. Очаква се президентът да започне преговори с партиите за сформиране на нова коалиция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    9 1 Отговор
    Ето хората виждат, че нещата не вървят в дадена област и подават оставка, а Бойко е провал в :икономика, околна среда и води, правосъдие, корупция, скандали в културата, скандали с евро средства, къщи за гости, купуване на евтини апартаменти с пари от неясен произход и още хиляди проблеми. Бойко държи кокала и не пуска.

    Коментиран от #2

  • 2 ааа

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Нашите нямат никакво притеснение от избори, те си ги гласят както си искат. На последните избори никой от моите познати не бе гласувал за герберите, а в секцията ни пак гербера спечели и то от първи тур с приблизително 60% гласове, добави и това, че подадени гласове за останлите кандидати липсваха в тази секция и ти става ясно каква полза има у нас. Ето, видя се, че при рефенрендума на Слави, събитието което можеше да промени най-сериозно обстановката, пак намериха начин да намалят гласувалите и да не го представят като задължителен. Това показва, че корупцията е във всеки и във всичко, какво да се промени? Щом всеки с власт е готов да се продаде как да се промени нещо?
  • 3 onq s konq

    3 0 Отговор
    Ето така правят достойните мъже и то за много по малки кризи. Нашият шмекер не смее. Само се прави на мъж пред пиарки и калинки.
  • 4 Сава Радев

    0 0 Отговор
    Хаиде гербарчета от центъра. Да се внушава, че нашият вожд е незаменим и гениален.
Новини по държави: