26 Юли, 2012 10:04 1 085 1

В ООН Израел и Иран се обвиниха взаимно за атентата в Бургас

  • бургас-
  • атентат

 

Иранският пратеник в ООН Мохамед Хазае обвини Израел, че бомбеният атентат срещу автобус с израелски туристи в България е постановка, предаде АФП.

Хазае заяви, че Израел е инсценирал атаката, при която загинаха петима израелски граждани и техния български шофьор на автобуса, като част от кампания на "операции на държавен тероризъм и убийства, целящи да въвлекат други в политически машинации". Хазае заяви по време на дебат за Близкия изток в СС на ООН, че "представителите на престъпния ционистки режим отправят неоснователни обвинения срещу неговата страна". Според него Иран никога не би участвал в подобен жалък опит да се отнема живота на невинни хора. Подобни терористични операции биха могли да бъдат планирани и изпълнени от Израел, чиято кратка история е пълна с операции на държавен тероризъм и убийства, целящи да замесят други в политическите му машинации", каза Хазае. Той добави, че има много примери за израелски убийства на невинни евреи и поднови обвиненията, че Израел стои зад скорошните убийства на ирански ядрени специалисти.

Заместник постоянният представител на Израел в ООН Хаим Ваксман заяви в коментар на тези изявления, че "тези коментари са ужасяващи, но не са учудващи от страна на същото правителство, което обяви, че атаките от 11 септември 2001 г. в САЩ са конспирация и отрича Холокоста". Ваксман потвърди обвиненията на своето правителство срещу Иран. "Отпечатъците на Иран стоят върху ужасяващата атака в България миналата седмица, както и върху десетки други терористични заговори през последните месеци на петте континента и в най-малко 24 държави", каза Ваксман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссср

    0 0 Отговор
    Че то това и децата го знаят