Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 18:00 1 991 32

Путин възложи важна задача на ЦИК

  • русия-
  • владимир путин

Руският президент възложи на ЦИК организацията на референдум за промени в конституцията

Путин възложи важна задача на ЦИК - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин възложи на Централната избирателна комисия организацията на всенародно гласуване по конституционните промени. Правителството има задачата да осигури необходимия бюджетни средства.

Президентът Путин огласи идеите си за конституционни промени в годишното си послание към Федералното събрание на 15 януари. След това назначи работна група, която да подготви промените за предстоящото всенародно гласуване. До момента са постъпили повече от 400 предложения за изменения в основния закон.

На заседание с членовете на работната група Путин заяви:

„За мен е важно законът за поправките в конституцията да влезе в сила едва след обявяването на резултатите от всенародното гласуване, това да бъде истински плебисцит и именно гражданите на Русия да бъдат автори на тези поправки в основния закон. Ако по време на гласуването хората потвърдят, че подкрепят това, значи законът влиза в сила и поправките се внасят в конституцията. Ако не потвърдят, то поправките няма да бъдат внесени в конституцията“.

Промените предвиждат предимство на руския основен закон над международното право, само руско гражданство за висшите чиновници, по-широки правомощия за двете камари на парламента – Държавната Дума и Съвета на федерацията, не повече от два мандата за наследниците на Путин на президентския пост, превръщане на Държавния съвет в конституционен орган, редовно индексиране на пенсиите и на минималната работна заплата, така че тя да не е по-ниска от жизнения минимум.

Всенародното гласуване се очаква през април.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моля за мнения

    25 17 Отговор
    Предложете как трябва да наричаме българин, който обича руския народ, но не понася тиранията на руските "царе" ?

    Коментиран от #13

  • 2 Хахаха

    22 26 Отговор
    Стига с тази вагина бе!
    Пука че ми дреме какво прави най-високото джудже с име на женски полов орган с крепостните си.
    Щом русоробите си го траят и те са путкинисти

    Коментиран от #6, #11

  • 3 Реално

    29 21 Отговор
    Еми Путин прави референдум от който зависи промените в конституцията-а при нас имаше референдум и ГЕРБ го отсвири много демократично.Абе можем само да мечтаем за политик като Путин...

    Коментиран от #7

  • 4 Дамммм

    28 21 Отговор
    Ето това е държавник и политик.Прави допитване до народа си,а не като нашите тупани-няма неискате-самолети ще имате.Макар и само на картинка.
  • 5 Факт

    25 20 Отговор
    Пример за пряка демокрация-факт! Кога ще ги стигнем руснаците?
  • 6 Borislav Popov

    23 13 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Когато соросоидите виете и се пените от яд при вида на Великия управник Путин, яко кеф ми става, нещастници !

    Коментиран от #14

  • 7 Borislav Popov

    20 22 Отговор

    До коментар #3 от "Реално":

    Той тоз твоя Путен, тази конситуция вече я превърна в халваждийски тефтер, само само да остави власта в свои ръце. Шоуто на Жужко продължава, 20 години малко му се видях на този чифутин и сега се гласи за други 20 години.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Права си ма

    20 23 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Борянке-а дано си права-дано Путин още 20 г да е на власт-та хептен да ви затрие от света...От твоито устенца-в Божите уши

    Коментиран от #16

  • 9 Хасан педераста

    2 9 Отговор
    Давай давай цукаа бляяят
  • 10 Иван

    17 17 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Е, остава да ни светнеш как, след като се дават повече правомощия на руската Дума и Съветът на федерацията, Путин, който няма вече да бъде президент, ще контролира и двата органа едновременно. Или той е супер герой и за това ще успее и на двете места да затвори устите на всички инако мислещи?

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 az #Победа75

    8 19 Отговор
    Не се съмнявам, че промените в Конституцията на РФ ще бъдат приети! Това ще развърже ръцете за по-мащабни промени и скъсване с либералния икономически модел в РФ. В същото време с месец по-рано, през март ще има избори в КНР, на които се очаква крилото стоящо зад Си да надделее над т.н."комсомолци", които са тясно обвързани и дълбоко интегрирани в глобалния финансов елит. В КНР ще има чистка на либералните елементи от държавния апарат по високите и средните етажи. В САЩ Тръмп вече надделя на финансистите, подкрепящи демократите. Като цяло програмата по унищожение на действащия глобален либерален икономически модел се изпълнява планомерно.

    Коментиран от #28

  • 13 pepy

    21 8 Отговор

    До коментар #1 от "Моля за мнения":

    "Предложете как трябва да наричаме българин, който обича руския народ, но не понася тиранията на руските "царе" ?"

    Първото, за което се сещам е БЪЛГАРОФИЛ, но може би има и други по-точни...

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Borislav Popov

    18 12 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Вече е измислено, не се притеснявай, ще има специален орган от 8 сенатора, на когото ще бъдат подчинени и руската дума и съвета на федерацията и рзбира се най главния сред тези сенатори и с пожизнени пълномощия, ще бъде другаря Жужко.
  • 16 Borislav Popov

    18 12 Отговор

    До коментар #8 от "Права си ма":

    А ти ма Марийке, какво толкова се радваш, че твоето Пути, ще остане още 20 години на власт, очакваш с тиквен медал ли да те награди ? Не се и надявай, няма да те огрее, просто още 20 години, ще му лижеш ей тука дупето, докато ти се изтърка езика. Те това ще е твоята аванта.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бай хой

    14 9 Отговор

    До коментар #13 от "pepy":

    Такъв Българин се нарича достоен и благодарен. Ти кажи как се нарича Българин който действа в интерес на икономическите интереси на сащ против интересите на България. Виж руснаците не позволяват Мустафа или марионетните управляващи да им променят конституцията.

    Коментиран от #19

  • 19 pepy

    17 6 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    "... който действа в интерес на икономическите интереси на сащ против интересите на България..."

    По същия начин както и

    "... който действа в интерес на икономическите интереси на Русия против интересите на България..."

    Коментиран от #21

  • 20 котопакси

    6 3 Отговор
    Аз пък да взема да питам кой снесе важна за България информация на американците за съдия Андон Миталов и не е ли това издаване на държавна тайна на чужда държава ,която се меси без да ни пита във Българските дела .Ние какво сме колония или 52 -ри щат на миризливите бизони .Така че Барни Ръбала да подава оставка за да бъде съден за държавна измяна във полза на чужда държава .
  • 21 Бай хой

    7 5 Отговор

    До коментар #19 от "pepy":

    Ами всичко което е построено в миналото и ползваме днес е постигнато с взаимните интереси на СССР и България. Сега никой не пречи на американците да изграждат и инвестират в България. Но единственото което правят е да ни развалят отношенията с Русия и да провалят бъдещето на децата ни. Покажи какво в Български интерес е построено или изградено със помощта на сащ. Плюйте миналото и лъжете децата докато България загива разграбвана и разрушавана от окупаторите. Жалки същества. От Козяк ви презират. Никой не обича предателите.

    Коментиран от #24, #25

  • 22 ⚡ Хрониките на Евразия

    5 8 Отговор
    В Русия " референдум " е мръсна дума ..
    Там гласуват , а не избират .
    Ще има Всенародно гласуване за Суверенна проституция ..
    А кога ще има референдум , или избори , никой не знае ..
  • 23 Гост

    4 4 Отговор
    А ПОМНИТЕ ЛИ КАК НИ ЦАКАХА РУСНАЦИТЕ С ДОГОВОРЕН НАЙ-СКЪП ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ?

    Антон Тодоров - 4 часа ·

    Това трябва да е водеща новина - рекордно ниски цени на газа! За съжаление мисля, че повечето медии ще я подминат!

    "Газов хъб Балкан" обяви, че в сегмента "В рамките на деня" е постигната цена 36.10 лв. за мегаватчас. Тази стойност е с 18% по-ниска от определената за момента от енергийния регулатор. Сходна цена е постигната като средна стойност за седмицата в сегмента "Ден напред" - 36.05 лева за мегаватчас. В постигнатите цени са включени и разходите за достъп и пренос до виртуална търговска точка. Ръководството на хъба посочва и че към 12 ч. на обяд са изтъргувани рекордни за борсата количества - 2 млн. куб. м.
  • 24 Borislav Popov

    7 9 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    Окупатри са не амермкнците бе хапльо, именно от СССР-то бяхме окупирани, цели 45 години, грабиха ни, грабиха, а сетне самите те разрушиха и СИВ и Варшавския договор, а ти си седнал тук, американците да обвиняваш. На калпавия муй, вълната му пречи, американците ли рахтуриха СИВ и ВД ? И.иот !
  • 25 pepy

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    "... Никой не обича предателите."

    Така е, но Кремъл винаги е обичал и обича предателите-българофоби... или поне те си мислят така...
  • 26 Русия винаги е била

    4 5 Отговор
    добре, когато начело има здрава ръка. Колекттивното управление няма да доведе до нищо добро - ще се напълни с продажници за власт, като у нас
  • 27 Ай сиктир

    6 3 Отговор
    Докога ще ни занимавате с този аутист
  • 28 Джулия

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "az #Победа75":

    "Като цяло програмата по унищожение на действащия глобален либерален икономически модел се изпълнява планомерно."

    Това е чудесна новина! Либералният икономически модел се провали. Време е за сбогом.
  • 29 Джулия

    4 7 Отговор
    Владимир Путин е най-великият, съвременен политик и държавник. Каквито и суперлативи да се напишат за него, няма да е достатъчно. Възкреси Русия от руините на СССР, върна й статута на Велика сила, а с промените в основния закон на страната й гарантира, че тя никога няма да попадне в лапите на глобалните разрушители - Имерията на Злото отвъд Атлантика.
    Жалко, че ние нямахме късмета да имаме държавен глава като него. Много жалко.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Джулия

    4 7 Отговор

    До коментар #30 от "pepy":

    Трол си ти, но явно не разбираш значението на думата и я изстрелваш на посоки. Жалък си.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания