20 Февруари, 2020 09:00 1 348 2

Южна Корея съобщи за 31 нови случая на коронавирус

  • коронавирус-
  • вирус-
  • южна корея-
  • жертви

Общо над 80 души са заразени

Южна Корея съобщи за 31 нови случая на коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Южна Корея съобщи за 31 нови случая на коронавирус (Covid-19), с което общият брой на заразените достигна 82, съобщи агенция "Йонхап".

Тридесет от случаите са регистрирани в град Тегу, на 300 километра южно от столицата Сеул, както и в съседната провинция Кьонсандо. В Сеул е потвърден един случай на зараза.

Тегу и провинция Кьонсандо са населявани от пет милиона души. Измежду 30-те нови случая в Тегу 23 пациенти са имали контакт с 61-годишна южнокорейка, която беше диагностицирана с коронавирус във вторник. Предполага се, че тя е заразила близо 40 души по време на посещения в църква, преди да даде положителна проба за коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мими

    5 0 Отговор
    Ужас!Затворете границите за хора от рискови страни и региони!Какво и защо чакате?!
  • 2 Coronaviridae

    0 0 Отговор
    Според Слънчо - "...граничния контрол не може да спре пандемия, а само да я забави..."
Новини по държави: