Last news in Fakti

30 Юли, 2012 09:54 978 1

Продължава битката за Алепо

  • сирия-
  • алепо
Продължава битката за Алепо - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няколко квартала на втория по големина сирийски град Алепо, които са под контрола на бунтовниците, днес продължават да са под обстрела на редовната армия, твърдят източници от въоръжената опозиция.

Главен обект на бомбардировките е югозападният квартал Салахеддин, смятан за крепост на дезертьорите от Свободната сирийска армия, посочва Главният комитет на сирийската революция. Местните координационни комитети пък твърдят, че източният квартал Сахур е обстрелван от хеликоптери. В същото време се водят ожесточени сражения около сградата на разузнаването на ВВС в квартала Ал Захира, която е обстрелвана от Свободната сирийска армия с ракети, съобщи неправителствената организация Сирийски наблюдател за човешките права. Според нея вчера конфликтът е взел 67 жертви в страната.

В неделя бунтовниците съобщиха, че са отблъснали щурм на правителствената армия срещу техните позиции. Обстрелът с хеликоптери и артилерия е принудил около 200 000 жители на 2,5-милионния град да го напуснат, заяви ръководителката на хуманитарните операции на ООН Валери Амос. 

 

Франция, която от 1 август поема председателските функции в Съвета за сигурност на ООН, ще поиска извънредно заседание на съвета на равнище министри на външните работи, съобщи днес френският първи дипломат Лоран Фабиюс.

В интервю за радио RTL външният министър уточни, че ще председателства лично това заседание, чиято цел ще е да се предприемат стъпки за спиране на кланетата, извършвани в Сирия от войските на режима на Башар Асад, когото Фаблиюс окачестви като "палач". 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 е да ама не

    0 0 Отговор
    Само дето тия кадри нямат нищо общо с Алепо .
    Те са от друг град - Деир Алзоур .