Last news in Fakti

31 Юли, 2012 09:26 864 1

Стреляха по шефа на мисията на ООН в Сирия

  • сирия-
  • алепо-
  • бабакар гайе-
  • оон-
  • халед ал аюби
Стреляха по шефа на мисията на ООН в Сирия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Ръководителят на наблюдателната мисия на ООН в Сирия генерал Бабакар Гайе оцеля при обстрел. Това е станало само благодарение на бронирания му автомобил. Това съобщи генералният секретар на ООН Бан Ки-мун.

Сирийски бунтовници обстрелваха през изминалата нощ с противотанкови гранатомети сградата на военния съд във втория по големина град Алепо, където най-ожесточените сражения с армията на режима се водят при сградата на разузнаването на ВВС, съобщи неправителствена организация.

Въоръжената опозиция е атакувала също полицейски пост и клон на управляващата партия БААС в южния квартал Салхине, посочи Сирийският наблюдател за правата на човека. През нощта редовната армия е бомбардирала кварталите Фердоус, Ал Машад и Ансари в южната и югоизточната част на Алепо, добавя организацията.

Тази сутрин хеликоптери са обстрелвали югозападния квартал Салахеддин, смятан за крепост на бунтовниците, съобщи Главната комисия на сирийската революция. Източник от службите за сигурност в Дамаск заяви пред АФП, че вчера армията е превзела част от Салахаеддин, но срещала ожесточена съпротива. Бунтовниците обаче опровергаха това твърдение.

Междувременно стана известно, че посланикът на Сирия във Великобритания Халед ал Аюби обяви, че преминава на страната на опозицията.

„Не желая повече да представлявам режим, който жестоко и безчовечно избива собственото си население. Поради тази причина не бих могъл да остана повече на своя пост“, заяви дипломатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EU CITIZEN

    0 0 Отговор
    Лошо. Не са го застреляли бунтовниците.