Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 16:39 1 064 1

Консерваторите в Германия с нов лидер през пролетта

  • германия-
  • ангела меркел-
  • консерватори

Тогава ще се проведат избори

Консерваторите в Германия с нов лидер през пролетта - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Консервативната партия в Германия ще избере нов лидер през пролетта, съобщи Дойче Веле.

Конгресът на Христиан – демократическия съюз ще се състои през април или май. Това става факт, след като председателят на групата Анегрет Крамп – Каренбауер обяви, че се оттегля от поста.

Тя беше възприемана и като следващ канцлер. Каренбауер обаче обяви, че няма да се кандидатира за поста на следващите избори в Германия.

Очакват се кандидатурите за лидер на групата. Избраният ще получи поста на Ангела Меркел на канцлер, ако групата спечели следващите избори.

Каренабуер вече е провела разговори за нов председател. Вероятно фаворит ще е официалната кандидатура на групата.

Спрягат се имената на четирима основни кандидати. Все още те не са обявили официално своите кандидатури.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    3 0 Отговор
    Оттегляйки се Анегрет Крамп – Каренбауер постъпва много мъдро..? Следващите години никак няма да бъдат леки за ЕС..? "Брекзит" е само началото на тези процеси..! Не може да наричаш Орбан "диктатор" и да очакваш "хармония" в отношенията с Унгария..? ЕС има да си изяснява не малко и фундаментални въпроси..? Дано само да няма война..!!
Новини по държави: