Last news in Fakti

4 Август, 2012 13:21 10 785 29

Иран с успешно изпитание на балистична ракета

  • балистична-
  • ракета-
  • успешен-
  • опит
Иран с успешно изпитание на балистична ракета - 1

Иран проведе успешно изпитание на усъвършенстваната балистична ракета с малък обсег „Фатех-110” , съобщи ИТАР ТАСС.
Според министъра на отбраната Сардар Ахмад Вахиди в интервю за националната телевизия , ракетата е с обсег 300 км. може да определи безпогрешно положението на цели по вода и това я прави най-точното оръжие от този вид в арсенала на Иран.
„Фатех-110” е създадена от иранските специалисти, първоначално е била поставена на въоръжение през 2002 година. Предишните версии на ракетата бяха с далекобойност 200 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комитата

    10 1 Отговор
    американците да си сядат на задници че тук вече ще си гребнат от попарата
  • 2 Юлиян Димитров

    9 0 Отговор
    То там ако влязат американците ще стани трета световна война , а България и Иран ни дели само Турция !
  • 3 .......

    6 0 Отговор
    Стягайте се за война.Купувайте провизии,че .....съдбата чука на вратата.
  • 4 Дон Тоти

    0 8 Отговор
    Иран понятие си няма какви оръжия имат останалите стрни. триста километра за една съвременна воина са нищо............

    Коментиран от #19

  • 5 Дон Тоти

    0 6 Отговор
    Русия от 1975 год. имат производство на ракети със много по голям обсег.....Това е преди тридесет и седем год. АМИ СЕГАШНО ВРЕМЕ....
  • 6 ownera

    9 0 Отговор
    Дон Тоти | Това е ракета с МАЛЪК ОБСЕГ. Ти някаква елементарна представа имаш ли си, че има три вида балистични ракети? Има с малък, среден и голям обсег. Иран разполагат с Ракети които имат способност да ударят Европа. Такива като тебе винаги цапат коментарите с глупостите си породени от невежество.
  • 7 Denis

    10 0 Отговор
    http://probook.bg/groups/view/161-posokite-na-krastopatja

    Иранската организация Кеше (www.keshefoundation.org), разработваща високо технологични средства за добиване на безплатна енергия и пътуване за изключително крадко време, между големи разстояния, ще обяви откритията, които е направила в областа на ядрената визика (Квантова физика, нано технологии, т.н), публично, което ще даде достъп, на всички хора до тези технологии..

    Това не се харесва на дебелите чичковци, които ти гърбят да плащаме високи такси за електричество, гориво и така нататък, в световен мащаб. Това е една от главните причини, заради които САЩ искат да нападнат Иран, а не защото Иран са опасни за света. Според президента Барак, тези неща не трябва да са публично достяние, за да може обикновенните хорица, да бачкат като ненормални за да плащат все по големите си сметки.

    Отвори си малко очите, народе... Стига си гледал БТВ и НОВА, които са най големите манипулатори в България...

    Коментиран от #20

  • 8 Полковник Димитров

    2 2 Отговор
    Исляма се засилва с въоръжения !
  • 9 Хиз

    0 6 Отговор
    Денис , изглежда че трябва да се прегледаш при психиатър. Може би той ще ти помогне да прогледнеш!!!
  • 10 Дон Тоти

    0 8 Отговор
    Оwnera по голям ,невежен, не съм виждал от тебе.Да съм се отучнил какъв е обсега......ИМА ЛИ СПОСОБНОС ДА УДАРЯТ ЕВРОПА . това е естествено мен.Не знам кои цапа коментара но напиши някъкъв коментар към статията.Изках да кажа че тези балестични ракети със МАЛЪК обсег 200,300км. съм ги чувал много одавна....Такива като тебе винаги цапат коментарите с глупостите си породени от невежество.
  • 11 човек

    7 0 Отговор
    Дон Тоти ти си много неграмотен бе човече. Вземи млъкни защото продължаваш да се излагаш само. Ясно се пролича от първите ти два коментара колко знаеш... няма какво да замазваш сега, ясен си ни отвсякъде. Като повтаряш като папагал неща които е казал някой друг, не доказваш нищо.
  • 12 Дидката

    0 0 Отговор
    Скоро по-неграмотен човек от теб не бях срещал.
  • 13 Марсианец

    0 0 Отговор
    А аз си мислих догодина да посетя слънчев бряг /слушал съм,че има доста ц.ци за изследване}P \,а то какво предстои.
  • 14 Жора Буш

    0 0 Отговор
    Fire! Destroy american scum!
  • 15 кик

    0 0 Отговор
    до 7 денис абсолютно то4но е това което си написал........нека расъждаваме относно обсега на ракетите, като цяло на иран му трябва да порази израйл а тои не е на хиляди километри ако беше иран агресор щеше да се опита да нападне и страни които не са свързани с конфликта и тогава ще са необходими балисти4ни с голям обсег, а и факта 4е са тествали ракета собствена разработка не зна4и 4е нямат ТОПОЛ-М или САТАНА
  • 16 кик67х4

    0 0 Отговор
    ЗАД ИРАН СА ПЕТЪР ВЕЛИКИ, АДМИРАЛ КУЗНЕЦОВ, ТУ 95, ТУ 160, АТОМНИ ПОДВОДНИЦИ ОТ СЕРИЯТА "К" КОЙТО СЕ ДВИЖАТ ПО БЪРЗО ОТ ТОРПЕДО, НА ПРАКТИКА ОГРОМНИ НЕФТЕНИ ЗАЛЕЖИ, НАД 70 МИЛИОНА ПРЕДАННИ МЮСЮЛМАНИ , а от страна на китай огромен ресурс и ако кръгът зад и над обама направи грешката да запо4не война ще ядат дървото ама здравата и израйл ще престане да съществува.....защо според вас така протакат войната а не щурмуват директно?усещат нещо а?
  • 17 шофьорът

    0 0 Отговор
    Дами и Господа,чета Ви коментарите като с някои от тях съм съгласен.Вярно е, че една Турция ни дели от Иран и понеже си пъхаме носа навсякъде може и да го отнесем.Това за онзи щит който щял да ни опази е нещо май за замазване на очите.Вече нямаме онова ПВО и ВВС което имахме,нямаме и армия.Бог да ние на помощ ако стане нещо.От 20год.съм в резерва на ВВС и знам какво можехме.Пишете на кирилица и не се обиждайте.
  • 18 Явор Кръстев

    0 0 Отговор
    Ами честито на печелившите , и дано не сме сред тях. Както знаем традиционно Българските правителства вземат грешната страна.
  • 19 Явор Кръстев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дон Тоти":

    А и , Дон Тоти , нищо не разбираш от оръжия и от стратегическите съображения за съществуването им филмите дават МНОООГО грешна представа.
  • 20 EMSKI

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Denis":

    Абсолютно вярно!!! Малко хора в България прозряват това!! Дано разберете ,че сме мравки-работнички,за да плащаме високи и непосилни сметки за енергия,гориво и данъци че дишаш!!! И програмируемо ни пускат вируси и ни правят зависими от медикаменти.Нима мислите ,че тлъстата банкова сметка ще Ви осигури.........парите стават безмислени след 12 септември,освен ако................нека видим!!!!!!
  • 21 кик

    4 0 Отговор
    парите за управни4еската каста в света са най-малкия им проблем с парите те ни контролират колко да консумираме и целта на парите е те да ни накарат да вършим реален труд срещу едни цифри който не са подплатени с нищо.....федералния резерв дори ве4е не пе4ата пари а направо ги зарежда цифрите в под4инените им банки и с това действие изисква 4ерез под4инените банки с техните механизми да ни кара да правим някакъв продукт докъто същите тези "хора" консумират наготово от нашия труд.....много е объркано вси4ко за нас но не и за тях....те ни контролират с парите защото ние сме възприели да има пари а реално зад парите няма нищо просто някои ги пе4ата а ти трябва да реализираш нещо метериялно за да ти ги дадат и там е уловката която движи светът
  • 22 медиатор алфа

    1 0 Отговор
    Използвайки успешно на 7 юни 1944г. крилати и балистични ракети ФАУ-1 и ФАУ-2 Третият Райх зададе модата на войната за векове напред. Уважавам иранците , но 70 години по-късно да направиш първи опит с балистична ракета с еди какъв си радиус на действие не е повод за особена гордост. Дано Големият сатана (САЩ) и Малкият сатана (Израел), както ги наричат в Иран, се стреснат и да няма война, защото ако има ще го отнесем ние- дребните мравчици.
  • 23 Стар Българин

    0 0 Отговор
    Много тъпа и изостанала работа! До кога с тия войни?! Имам чуството, че тези хора си играят на война с реални последици. Мисля, че вече е време да ни се промени масово мисленето и да разберем, че е изостанало, човек да води война срещу човек. Защо мисля така ,ще разберете скоро. ТОВА ГО ЗАПОМНЕТЕ ОТ МЕН!

    Коментиран от #24

  • 24 Денис

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Стар Българин":

    Аз мисля, че масовото мнение е, НЕ на войните. Войните се водят главно за да може, Буш старши и още няколко алчни човека на тази планета да правят безбожно големи печалби от продажби на оръжие... Да не мислите, че толкова много държави изпратиха армиите си в Афганистан и Ирак, за да въвеждат ред и да помагат на народите там :) ... След известно време като се стабилизират с нови правитества държави като Афганиста, Ирак, Либия.... САЩ, ще им кажат " Ех ние ви помогнахме.. сега вие ни дължите, но тъй като нямате пари, ще ни дадете нефт" :)

    Хората никога не са искали да водят войни, уви никой не ги слуша... Въпроса е кога ще се промени мисленето на хората, за да се дигнат взаймно на бунт срещу този режим в който живеем...

    Коментиран от #25

  • 25 Стар Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Денис":

    И аз имах това предвид, но под други разбирания. Прав си! Радвам се, че има мислещи хора със собствената си глава, като теб!
  • 26 Венко

    0 1 Отговор
    Do-24 Move i da si praw za nqkoj ne]o no za edno =ne!Да не би войните да ги почват или водят птиците или животните.Воини винаги ще има по една или друга пречина.Дали за нефт,вода територии(по малко),дали заради религия ,но винаги ще има така е устроен човека.Въпрос на време и интервал на време.
  • 27 муспи

    0 0 Отговор
    Светът е докаран дотам, че войната е желана и чакана с нетърпение. Радвайте се като видите всичко това, - защото тоа е краят на евреите.
  • 28 Аз !

    0 0 Отговор
    Мда... Защо ли гражданската война в Сирия с намесата на Великите Сили ( за времето си ) невероятно силно напомня за гражданската война в Испания с намесата на тоавашните Велики Сили...
    Може би преситеният от технологии и светски удоволствия съвремен свят има нужда от грандиозна ( световна ) война с цел "прочистване" ... Който оцелее - оцелее...
  • 29 Киро Киров

    1 0 Отговор
    За жалост на Иран ще им се наложи да се въоръжат със доста ракети и не само, защото Израел подкрепена от Американското юдейско правителство успешно заформят поредната им менте история, със която да започнат война и да свалят правителство на дадена държа, и така да поставят удобни на тях пионки посредством които ще имат по-голяма власт. ВСИЧКО Е ЗАРАДИ ФАКТА , ЧЕ ЕВРЕИТЕ ИСКАТ ДА СЛОЖАТ ВИЛА НА ВРАТА НА ВСЕКИ, та нали САЩ се управлява главно от евреи, както и повечето държави в Европа, та дори нашата родина