Last news in Fakti

9 Януари, 2013 18:37 1 259 0

Здравето на Чавес хвърля Венецуела в криза

  • чавес-
  • венецуела

Венецуела е изправена пред политическа криза след като стана известно, че държавният глава Уго Чавес ще пропусне церемонията по встъпването му в длъжност в четвъртък.

В официално писмо до парламента правителството в Каракас обяви, че Чавес няма да може да положи клетва пред депутатите заради здравословен проблем.

Председателят на парламента Диосдадо Кабело прочете писмото пред депутатите. в него се съобщава, че по препоръка на лекарите Чавес няма да може да се върне в страната на 10 януари, което е датата на встъпването в длъжност.

Чавес не е имал публични появи откакто се подложи на четвърта операция от рак в Куба в средата на декември, а властите определят състоянието му като деликатно.

От опозицията дори поискаха да се проведат ново гласуване за държавен глава, ако здравословното състояние на Чавес не му позволи да дойде на церемонията.

Политическите му противници се позоваха на венецуелското законодателство, според което при „постоянно отсъствие” на президента от работното му място се назначават предсрочни избори за поста.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА