Last news in Fakti

11 Август, 2012 17:46 1 042 4

Трус от 6,2 по Рихтер в Иран

  • трус-
  • земетресение-
  • иран

Земетресение с магнитуд 6,2 по скалата на Рихтер беше регистрирано близо до северозападния ирански град Табриз с население 1,5 милиона души, съобщи Сеизмологичният център на Иранския университет, цитиран от АФП.

 

При двата труса, които станаха в района на град Табриз в Северозападен Иран, са загинали между 40 и 50 души гласят оповестени официално данни.

Епицентърът на труса, станал в 12.23 ч. по Гринуич, се намира на 60 км от Табриз и на дълбочина около 10 км. Информацията беше потвърдена от американския Институт за геоложки проучвания, който наблюдава земетресенията в цял свят.

В 12.34 ч. по Гринуич първият трус е бил последван от вторичен със сила 6,0, но според американските сеизмолози той е бил с магнитуд 6,3. Според местните агенции Мехр и Фарс трусовете са причинили прекъсване на стационарни и мобилни телефонни комуникации, което затруднява получаването на информация за последиците от земетресенията.

Агенциите само съобщават, че обхванатото от паника население на Табриз масово напускало жилищата си и се трупало по улиците.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 uuuuuuuuu

    0 0 Отговор
    aide na haarp-a aidee po4naha gi hahah .aaasiii nenormalnite ianki 4esno nqmat spira4ki ei!
  • 2 EMSKI

    0 0 Отговор
    Не им дадохме да копат за шифтов газ,и ни удариха с земетресение,Иран се заинати...айде и него....руснаците предизвикват други аномалии....не забравяйте ,че с Иран сме братовчеди!!!!
  • 3 Ха така

    0 0 Отговор
    Айде на Хаарп-а, който не е с хамериканците е против хамериканците... Вземете сега тез земетресения, както японците и сума народ, ако имаше как и някое ураганче и наводненийце щяха да им спретнат... Рестарт и трябва на таз планета, друго няма да оправи лакомията за пари на хората.
  • 4 brigante

    0 0 Отговор
    наказани за атентата у нас! в турция също имаше силно земетресение няколко дни след атентата! едва ли ще разберат понеже са нисши!