Last news in Fakti

15 Август, 2012 14:28 2 948 1

22-ма българи спипани на кораб с огромна пратка кокаин (обновена)

  • кадиз-
  • кокаин-
  • галисия-
  • испания
22-ма българи спипани на кораб с огромна пратка кокаин (обновена) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанската полиция арестува 31 души, сред които и 22 българи, на борда на кораб с голямо количество кокаин, съобщава испанският вестник „Ел Мундо”. Плавателният съд е бил натоварен с близо 3 тона от наркотичното вещество. Униформите щурмували кораба „Св. Николай“ в открито море – на около 50 км от град Кадис, който се намира в южната провинция Андалусия. Екипажът не е бил въоръжен и не е оказал съпротива.

Кокаинът, за който полицията твърди, че е с много високо качество,  отплавал от Латинска Америка. Крайната му дестинация е северната провинция Галисия, откъдето трябвало да се превози до столицата Мадрид, а от там – да се пръсне из Европа. С разпространението из Стария континент трябвало да се заеме колумбийски клан. Полицията твърди, че именно в Испания е базирана разбитата международна наркогрупа. Разследването срещу нея започнало преди 8 месеца.

Сред задържаните българи, колумбийци и испанци от провинция Галисия. Понастоящем корабът е задържан на пристанището в Кадис.

В Мадрид бяха задържани шестима колумбийци, за които се предполага, че отговарят за разпродаването на дрогата.

Очакват се арести в България, Франция или Италия, твърди още испанският вестник.

Шефът на полицията Игнасио Косидо, който отиде специално до Кадис, определи  операция „Спартан“ като „мащабен удар срещу трафика на дрога и организираната престъпност, които се опитват да достигнат  Испания”. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един човек !

    0 1 Отговор
    Ето и поредното доказателство, което показва т.нар '' БЪЛГАРИ'', че се занимават с доста незаконни дела..
    А обвинявали ромите, че САМО ТЕ мамели, крадели, убивали, биели, и прочие..
    Първо съдете себе си, а после останалите !!
Новини по държави: