Last news in Fakti

17 Август, 2012 19:20 2 898 3

Имената на арестуваните българи от кораба с кокаин

  • кокаин-
  • испания
Имената на арестуваните българи от кораба с кокаин - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Българските моряци, задържани за трафик на три тона кокаин в Испания, вече са напуснали следствения арест в Кадис. След изтичане на 72-часовата им мярка, те остават на разположение на следствието, което в най-кратък срок, възможно е дори в рамките на ден, да изработи доклад с всички събрани доказателства по случая, предаде bTV.

След това българите ще бъдат прехвърлени в арест в Мадрид, където докладът на следствието ще се разгледа от така наречената „Аудиенсия насионал” - институция, адекватна на Върховен административен и апелативен съд.

Въз основа на данните от следствието тази институция трябва да се произнесе до 24 часа дали задържаните да бъдат съдени или освободени. По неофициална информация тежестта на провинението най-вероятно ще падне върху капитана на кораба Иван Станчев.

Задържаните в България Дойчин Дойчев и Руслан К.,организатори на наркоканала от Латинска Америка към Европа, бяха доведени в специализираната прокуратура в София. Те вече бяха обвинени, но от прокуратурата отказват да уточнят в какво точно. Мерките им за неотклонение ще бъдат гледани най-рано в събота.

Третият задържан българин у нас Христо Христов вече е бил освободен, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов тази сутрин.

bTV публикува пълния списък на имената на българите, арестувани в Испания:

1. Иван Станчев
2. Антоний Колев
3. Сава Алексиев
4. Румен Денев
5. Атанас Иванов
6. Светлозар Дочев
7. Петър Петров
8. Атанас Георгиев
9. Мирослав Владимиров
10. Владемар Владимиров
11. Иван Николов
12. Борис Бъчваров
13. Борислав Михайлов
14. Светослав Йовчев
15. Красимир Йорданов
16. Теодор Трендафилов
17. Георги Георгиев
18. Юлиян Петров
19. Боян Боев
20. Васил Киров
21. Светлин Димитров

Междувременно стана ясно, че в акцията по залавянето им се е включила и италианската финансова полиция. Снабден със специална апаратура самолет е локализирал българския кораб „Св. Николай”. Патрулната машина ATR 42 е следила плавателния съд в продължение на повече от две денонощия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    TAIA DROGA SHTE VKARA DOSTA MRASNICI V ZATVORA.PRODAVAT TAIA OTROVA PO CELIAT SVIAT.MERAK ZA BARZI PARI.
  • 2 Ники Николов

    1 0 Отговор
    така най-често българина се връща богат от чужбина

    Коментиран от #3

  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ники Николов":

    da za sajalenie e taka.