Last news in Fakti

16 Август, 2012 20:27 1 761 7

Перес: Израел не може сам да нападне Иран

  • шимон перес-
  • иран-
  • израел

Израелският президент Шимон Перес заяви, че е ясно, че Израел не може да нападне Иран без помощта на САЩ. Той направи това в интервю за израелска телевизия.

Перес изрази убеденост, че американският президент Барак Обама ще изпълни ангажиментите си да попречи на Иран да се сдобие с ядрено оръжие. "Ясно е, че ние не можем да направим това сами", заяви израелският президент в интервю за Втори канал на държавната телевизия по повод 89-я си рожден ден.

Израелският държавен глава има предимно почетна и протоколна функция, но като доайен на политическата сцена, той се ползва с известна аура и се радва на голяма популярност. "Можем да отложим военна операция, но е ясно, че трябва да действаме в сътрудничество с Америка, макар че има въпроси относно координацията и сроковете", допълни Перес, чиито позиции по иранския проблем се смятат за умерени.

В отговор на въпрос дали вярва на обещанието на президента Обама, че ще попречи на Иран да се сдобие с ядрено оръжие израелският президент заяви, че е в "американски интерес" да удържат това обещание, чиято цел не е само да задоволи Израел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    4 0 Отговор
    на сапун
  • 2 ytre

    0 0 Отговор
    Вижте му ушите
  • 3 Захарче

    1 0 Отговор
    "Страх лозе пази !" и за това са оцелели до днес . Ако може друг да им свърши простотията ? Не си седнаха на е..ните г.зове ? Подкрепям "на сапун" .
  • 4 муспи

    2 0 Отговор
    Когато САЩ нападна Ирак, изсраил истерично крещеше че ще се намеси и унищожи Ирак с мишцата на изсраиля. Но не се намеси, ракети падаха в изсраил, изсраилтяните ходеха с противогази и ги размахваха по телевизията, САЩ ги молеха ежедневно да не се намесват за да не се разраства конфликта, и те се примириха. ВСВ Русия се би за тях, после те й се "отблагодариха" по еврейски. Всичките им войни от като съществуват са биле все тасива - някой друг да се бие за тях, и после и на него да видят сметката. Те не са имали държава, цар, които да спечели война, не са имали никакъв соломон, храм, ковчег, завет. Библията не се отнася до тях, а е откраднат епос. Те са биле в древноста каквото сега са циганите - ето, те владеят България, - с цар ли, с армия ли, с война ли? Докарал ги този дявол дето е дал на евреите парите армиите и правителствата на света. Сега изсраиля разиграва баналната сцена че света ще им види мишцата, САЩ ги молят да не се намесват, и те се подчиняват на виликата сила - която се управлява толкова от американци, колкото България от българи.
  • 5 иван

    0 0 Отговор
    време е да го разберат, че Иран е костелив орех и не е нужно да си преписват качества , които не притежават. Нека не вадят кестени от жарта с голи пръсти , защото Тук ще се опарят.
  • 6 иван

    0 0 Отговор
    Винаги така е било. Друг да го отнесе а те евреи да стоят на сянка , за това нашия общ приятел Хитлер ги е замислил с тия там лагери!
  • 7 иван

    0 0 Отговор
    Ушите му цели локатори от ПВО , как не се намери някой от тия там муджахидини / и те се много прости/ да ги оправят с две - три ракети , некадърници такива. Ядосан съм.