Last news in Fakti

19 Април, 2020 20:50 63 158 61

Истината за болестта на Борис Джонсън

  • борис джонсън-
  • коронавирус

Тази сага, изпълнена със слухове, отричания и потвърждения, накара цялата страна да я съпреживява емоционално

Истината за болестта на Борис Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Каква е истината за болестта на Борис Джонсън, коментира британският вестник The Guardian, цитиран от "Фокус".

Тази сага, изпълнена със слухове, отричания и потвърждения, накара цялата страна да я съпреживява емоционално.

Слуховете започнаха да пълзят седмица, след като Борис Джонсън се постави в режим на самоизолация в апартамент на Даунинг Стрийт 11. Версията за случващото се в този момент се разпространяваше от премиера и неговите помощници, което звучаха много обнадеждено.

Да, хвана COVID-19. Но симптомите са такива, че няма от какво да се притеснявате. Симптомите са леки. И в момент, когато броят на жертвите на пандемията продължава да расте, Джонсън твърдо държи под контрол кризата и властта.

Всичко се промени в четвъртък, 2 април. На дневен брифинг за парламентарни кореспонденти представители на Даунинг Стрийт се опитаха да се придържат към тази обнадеждаваща версия. Премиерът все още има треска.

Пресата обаче беше уверена, че ако лекарите разрешат, вероятно Джонсън ще може да излезе от изолация още на следващия ден. Джонсън изглежда успя да се справи с вируса толкова бързо, колкото министърът на здравеопазването Мат Ханкок, който вече се върна на работа след кратка почивка.

Но това не се случи. Следващите пет дни британската общественост беше в състояние на стрес: премиерът, който изглежда беше в весело настроение и работи усилено, изведнъж се озова в интензивното отделение и, както каза баща му Стенли, има реална опасност да „поеме всички удари се върху себе си “.

Анализ на публичните изявления на репортери на Guardian разкри, че неопровержимо оптимистичните изявления, идващи от Даунинг Стрийт, противоречат на това, което инсайдерите знаят.

Липса на откровеност по време на националната криза? Това не е първият път ...

Зад кулисите колегите обрисуваха по-тревожна картина за здравословното състояние на Джонсън в края на първата седмица от болестта му. Наистина имаше висока температура. Никой обаче не спомена неговата упорита кашлица.

По време на видеоконференции симптомите на премиера станаха болезнено очевидни. И потвърдиха сериозността на неговото състояние. Един източник дори каза, че премиерът кашля кръв. Но служителите на Даунлинг Стрийт отрекоха тази информация.

COVID-19 може да приеме много форми. Много от заразените с този вирус дори не го забелязват. Други трудно го понасят. Дори хората с леки симптоми могат да изпитат болки в гърдите, главоболие и ужасна умора. Това е ново заболяване.

Клиничните експерти заключиха, че втората фаза е най-опасна. И след нея пациентите започват да се възстановяват. Но при някои пациенти се наблюдава рязко влошаване, когато вирусът атакува белите дробове.

На 2 април лекарите се притесниха, че в случая на Джонсън болестта точно по този зловещ път. Болница "Сейнт Томас", която се намира точно срещу улица Даунинг на отсрещния бряг на Темза, започна да се подготвя да приеме премиера за лечение.

Както каза един източник, на служителите е казано, че състоянието на Джонсън е много по-лошо от казаното в публични изявления - че всъщност то наистина е тежко. И че, най-вероятно, той ще се нуждае от кислородна поддръжка.

В Даунинг Стрийт Джонсън се свърза с личния си секретар Мартин Рейнолдс и с личния си лекар. Много от съветниците на Джонсън също бяха болни - Доминик Къмингс беше у дома на самоизолация, а директорът по комуникациите Лий Кейн беше напуснал.

Тъй като състоянието на Джонсън се влошаваше, броят на телефонните разговори намаляваха, а правителствените документи се натрупваха. Отношението на Джонсън към болестта беше оптимистично, което е характерно за него: той ще я победи.

Сред обикновените тори и журналисти започнаха разговори за влошаващото се здраве на Джонсън. Даунинг стрийт продължи да настоява, че това са лъжливи слухове. Поглеждайки назад, можем да кажем, че това поведение беше грешно.

В тези слухове имаше известна доза истина: премиерът беше тежко болен - много по-сериозно, отколкото признаха служители на Даунлинг стрийт. Може би Джонсън се е опитал да омаловажи сериозността на своето състояние, дори в разговори с вътрешния си кръг?

На 2 април в 8 ч. Джонсън се появи на прага на Даунинг Стрийт 11, за да аплодира Националната здравна служба. Изглеждаше ужасно.

На следващия ден, 3 април, Джонсън записа видео, в което призова британците да останат вкъщи този идващ слънчев уикенд. Той каза, че все още има температура и че остава в самоизолация. Вече беше осмият ден.

Всъщност болестта на Джонсън протичаше според класическия сценарий характерно за COVID-19.

През уикенда малкото хора, които имаха контакт с Джонсън, разбраха, че вече е трудно за премиера да изпълнява служебните си задължения. В събота, 4 април, бременната приятелка на Джонсън, Кари Симондс - тя също имаше симптоми на коронавирус, така че също беше самоизолирана - беше много притеснена. Според приятели тя плачела, разговаряйки с тях по телефона.

Междувременно Ханкок каза, че всичко е наред, като отбеляза в интервю за Sky News в неделя сутринта, 5 април, че премиерът "работи от вкъщи" и че "държи всички лостове на властта в ръцете си".

Всъщност на Джонсън за ставаше все по-трудно да диша. В неделя следобед трябваше да се върне към плана за хоспитализацията на Джонсън в болницата на Сейнт Томас. Вечерта на същия ден той е транспортиран до другата страна на Темза и поставен в единична стая на 12-ия етаж.

Представители на „Даунинг стрийт“ не отрекоха, че премиерът е получил веднага кислород. Но говорителят му отново се опита да изглади сериозността на ситуацията, като каза, че това е „предпазна мярка“. Лекар на премиера беше д-р Ричард Лийч, ръководител на екипа по пулмология в болницата и водещ експерт по белодробни заболявания.

На следващия ден, 6 април, ситуацията взе почти съветски обрат. Докато премиерът се задушаваше, на брифинг в пресата неговите помощници настояват, че Джонсън активно работи с правителствените документи.

В 17 ч. Министърът на външните работи Доминик Рааб дори обяви, че Джонсън продължава да „ръководи” страната. На въпроса кога за последен път е говорил с Джонсън, Рааб отговори, че в това е било в събота.

Впечатление направи, че правителството крие нещо или просто е некомпетентно, или и двете наведнъж. (Представители на Даунинг стрийт 10 казаха, че когато Рааб говори пред пресата, той не знае нищо за влошаването на Джонсън.)

Следобед в понеделник, 6 април, състоянието на Джонсън се влоши значително. Решено е да го преместят в едно от двете отделения за интензивно лечение в болница "Свети Тома". Джонсън беше поставен в странична стая в източното крило на приземния етаж. Случилото се смая Даунинг стрийт.

В 8:10 ч., Представители на Даунинг Стрийт обявиха, че премиерът е в интензивното отделение и че той е помолил Рааб да го замени. Митът, че Джонсън продължава да ръководи страната, се разсея. Световните лидери и политици му изпратиха пожелания за бързо възстановяване. Неговите асистенти бяха неспокойни, обезкуражени.

Обикновено пациентите с COVID-19, които се превеждат в интензивни отделения, незабавно се свързват с вентилатор. Това е инвазивен и доста травматичен процес. В някои болници тези пациенти се предпочитат да се лекуват с устройства, които осигуряват положително постоянно налягане в дихателните пътища (Cpap).

Но в болницата на Сейнт Томас лекарите дават предпочитание за цялостна вентилация на белите дробове, вярвайки, че именно това позволява да се спаси живота.

Един източник в болницата каза, че Джонсън е "много болен", когато е преместен в отделението за интензивно лечение. "Той може да бъде свързан с вентилатор по всяко време", каза този източник.

Същият източник обаче се съмнява, че министър-председателят е трябвало да бъде преместен в отделението за интензивно лечение.

По това време около 130 пациенти са били в отделенията за интензивно лечение и по-голямата част от тях са свързани с вентилатори. Джонсън никога не е бил свързан с вентилатор. Освен това Джонсън не е бил свързан с апарата Cpap, което се счита за по-малко инвазивна форма на лечение.

Този източник казва следното: „Преди началото на кризата с коронавирус, човек може да бъде в интензивното отделение и да не бъде свързан с вентилатора. Но сега почти всички места в интензивното отделение са заети от пациенти с коронавирусни инфекции, свързани с механична вентилация.

Запознат съм с хората, които работят в този отдел, познавам техниците, които подготвят оборудването, и всички казват, че Джонсън не е бил свързан с вентилатор. Той заемаше място в интензивното отделение, въпреки че това не беше необходимо. Самата идея да се постави пациент, който не се нуждае от механична вентилация в интензивното отделение, е глупост. "

Мнението на този източник обаче се опровергава от факта, че Джонсън, който е на 55 години, попадна в категорията на пациентите, при които COVID-19 протича тежко. Друг източник се изрази доста откровено:

„Те имат много малки очаквания за хората от неговия тип (50-годишна възраст, затлъстяване). Ако такива хора не се свържат веднага с вентилатора, тогава ще бъде много по-трудно да се лекуват в случай на по-нататъшно влошаване. “

Междувременно британското правителство съставя нов протокол за това как и какво да се докладва за здравословното състояние на министър-председателя. С обществеността трябва да споделя само част от информацията, идваща от болница "Св. Тома". Състоянието на Джонсън е стабилно и той е под наблюдение, заявиха представители на Даунинг Стрийт.

В сряда, 8 април, пристигнаха сравнително добри новини. Джонсън все още не е свързан с вентилатор. „Ако пациентът, който влиза в интензивното отделение, не е свързан с вентилатор през първите 48 часа, това обикновено служи като добър знак“, казва вторият източник.

На ежедневен брифинг министърът на финансите Риши Сунак обяви, че министър-председателят вече седи на леглото и весело разговаря с персонала на болницата. Според болничните работници Джонсън постепенно се връща в обичайното си състояние. „Той очарова всички медицински сестри, настоявайки да го наричат Борис“, каза един източник.

След три дни в интензивното отделение, Джонсън е преместен обратно в общото отделение. Представители на „Даунинг стрийт“ казаха, че премиерът е в много добро настроение и изразиха „невероятна благодарност“ за оказаната му помощ.

Приятелката му също е много щастлива Въпреки това, все още остават много сериозни въпроси: колко време ще отнеме премиерът да се възстанови и може ли вирусът да причини непоправима вреда на здравето и белите дробове?

Джонсън наистина искаше да се върне у дома до Великден. Лекарите му го посъветвали да внимава. Според един източник го посъветвали да остане в болницата до 14 април. Но Джонсън настояваше.

В неделя следобед, 12 април, той беше изписан. Общо Джонсън прекара седем дни в болницата, три от които бяха в интензивното отделение.

Няколко часа по-късно Джонсън публикува видеоклип, записан от него в крайградската резиденция „Чекърс“ в Бъкингамшир. Това беше класическият Джонсън. Облечен в костюм и вратовръзка, той заяви, че Националната здравна служба „несъмнено“ е спасила живота му.

Той специално благодари на двете медицински сестри, които са се грижили за него в продължение на 48 часа, когато той е бил в интензивното отделение и когато „ситуацията е можело да започне да се развива в двете посоки“, Джени от Нова Зеландия и Луис от Португалия. Според него именно благодарение на тяхната загриженост „тялото ми в крайна сметка започна да получава достатъчно кислород“.

Няма съмнение, че Джонсън беше наистина уплашен.

Според един експерт му се стори, че премиерът малко е поукрасил историята- „подозирам, че има някакъв елемент на поетическа свобода“ - но той призна, че Джонсън наистина се е нуждаел от кислород, въпреки че е имал нужда от нормална маска, а не от механична вентилация

Този специалист не осъди решението за преместване на Джонсън в отделението за интензивно лечение, като каза, че „той е министър-председател“ и че „без кислород няма да се чувства по-добре“.

Тази сага има доста любопитна нотка.

Снимките, направени от един обществен сайт, показват Джонсън и Симондс, разхождащи кучето по пътеките на „Чекърс“. Премиерът е бил облечен във вълнено палто и с ръкавици на ръцете. „Изглеждаше блед, но имаше сили да излезе на разходка. Повечето пациенти в интензивните отделения напускат болницата в инвалидни колички. Те страдат от загуба на сила, мускулна атрофия и други хронични проблеми за дълго време. Очевидно премиерът се чувства много по-добре.“

Каквито и грешки да са направени в борбата срещу пандемията, Джонсън вече има още един убедителен аргумент, с който да заглуши критиците: „без Националната здравна служба нямаше да съм тук“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не вярвам на Англета и Амери

    84 3 Отговор
    Така са си положили.
  • 2 МИ 5

    73 9 Отговор
    Точно сега не е момента да Ви обяснаваме какво точно му беше на премиера. Наздраве!

    Коментиран от #16

  • 3 Е и?

    188 19 Отговор
    Не знам, кой има нерви да го чете тоя "роман" ?Как да вярваш на хора измислили "скрипал" ? А и какво толкова ни интересува нас сякаш нямаме наши си проблеми ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 генерал Гочи

    89 10 Отговор
    Здравейте, приятели, аз лично се изморих да опровергавам лъжите на този човек. Наистина, не знам, откъде черпи това самочувствие да лъже най- безпардонно всички в национален ефир.
    1…Ватикана и Гибралтар- нямат смъртни случаи
    2.Лихтенщайн- 1
    3.Монако-3
    4.Малта-3
    5.Черна Гора-5
    6.Латвия-5
    7.Исландия-9
    8.Кипър-12
    9.Словакия-12
    10.Албания- 26
    11.Литва-33
    12.Андора-35
    13.Сан Марино- 39
    14.Хърватска-39
    15.Естония -40
    16.България 42 от 884

    Слагам две държави със смъртност близка до нашата.

    Босна 47 от 1268 заразени и Беларус 45 от 4779.

    Ако изследваме данните като процент от заболелите, тогава се смъкваме още по – надолу в класацията.

    Коментиран от #49

  • 6 Фалш

    97 6 Отговор
    Всичко е фалш и лъжа.

    Коментиран от #21

  • 7 Бай Ганьо

    154 8 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв нa пoceщeниe в Лoндoн. Пo врeмe нa cрeщaтa c крaлицaтa питa:- Вaшe Вeличecтвo, кaк ce cпрaвятe в тoвa труднo врeмe? - Рaзчитaм нa умни, интeлигeнтни хoрa, г-н Бoриcoв.- Нo кaк рaзбирaтe кoи ca умни? - Зaдaвaм им въпрoc и aкo oтгoвoрят прaвилнo – знaчи ca пoдхoдящи. Звъня нa Бoриc Джoнcън, нaпримeр. Бoриc, мaйкa Ви имa cин. Бaщa Ви cъщo имa cин, нo тoй нe Ви e брaт. Кoй e тoзи cин? „Aз“, - oтвръщa Бoриc Джoнcън. Прaвилeн oтгoвoр, нaли рaзбирaтe. Бoриcoв ce връщa в Coфия, звъни нa гeн. Мутaфчийcки и гo питa:- A бe, Мутaфчийcки, я cлушaй ceгa. Бaщa ти имa cин, мaйкa ти и тя имa cин, oбaчe тoзи cин нe ти e брaт. Кoй e тoй? Гeнeрaлът ce зaтруднявa и мoли зa мaлкo врeмe дa пoмиcли. Cвиквa cпeшнo щaбa и зaдaвa нa вcички въпрoca зa cинa. Тишинa. Притecнeн, гeнeрaлът звъни нa дoц. Мaнгърoв.- Мaнгърoв, мaйкa ти имa cин. Бaщa ти и тoй имa cин, нo тoй нe ти e брaт. Кoй e тoзи cин? - Aз, - oтгoвaря Мaнгърoв. Дoвoлeн гeн. Мутaфчийcки нaбирa прeмиeрa и дoклaдвa:- Знaм oтгoвoрa, г-н прeмиeр. Мaнгърoв e!- Пълни глупocти, бe, Мутaфчийcки! Бoриc Джoнcън e!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    62 1 Отговор
    С "помоща" на медиите .........полека-лека ставаме общество от ипохондрици заразени от логорея.
  • 10 Рошко

    36 2 Отговор
    Нали ви писах, че е бил при бабето на инструктаж, щот не я слуша, и му надърпала едно хубо ушите на барни ръбъл
  • 11 Българина

    66 14 Отговор

    До коментар #4 от "ЗАЩО НЯМА ЛЯСТОВИЦИ":

    В Англия дават почти 100% на безработните, за времето на извънредното положение.КОЛКО ДАВА Боко ТИКВАТА?!

    Коментиран от #34, #36, #38

  • 12 Диди

    61 21 Отговор
    Тоя перко Джонсън ли да съжаляваме? Тоя ненормалник,който не взе навреме мерки за народа.Сега има над 16.000 починали. Ненормалникът трябва да бъде съден.

    Коментиран от #15, #53

  • 13 А да бе

    67 2 Отговор
    Тя “националната здравна служба” в Англия се е грижила за него както ще се грижи за мен и за теб, нали! 🤣
  • 14 Анон

    36 5 Отговор
    Ох...поредната помия от The Guardian и техните "инсайдъри"
    От този парцал всекидневно показват пристрастия към Китай и комунизма.
    Не мерси!
  • 15 Напротив,

    33 8 Отговор

    До коментар #12 от "Диди":

    паникьорите трябва да бъдете съдени! Малоумието не е оправдание, лизачеството е утежняващо вината ви обстоятелство.

    Коментиран от #41

  • 16 Как така?

    36 3 Отговор

    До коментар #2 от "МИ 5":

    Не е ли отровен с Новичок?

    Коментиран от #54

  • 17 Колело с педал 007

    38 2 Отговор
    Тoй циркa e гoлям ,някoй cгaзи лукa и ceгa ce oпитвa дa ce измъкнe пo бeли гaщи - Вeлик днeшeн пoлитик ,нaшитe бoклуци ряпa дa ядaт
  • 18 Принц Чарлз

    26 1 Отговор
    И аз едва оживех!
  • 19 Докторът

    22 2 Отговор
    Прелели са му малко лековита плазма и е "светнал"
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ирфан,на Дена сино

    30 10 Отговор

    До коментар #6 от "Фалш":

    Разбира се че е фалш.Целият този цирк се разиграва в полза на САЩ.Пуснат някакъв вирус
    в Китай,след това се изсценира по света,вчера
    САЩ обвиняват Китай в разпространение на
    вируса,днес САЩ обвиняват Китай че, по тяхна
    вина САЩ губят трилиони долари от сриване
    на икономиката(понеже по- голямата част от
    дълга им е към Китай),очаква се утре или в
    близките дни да обявят че,не са в състояние
    да изплащат дълга и,поради това е възможен военен конфликт.Затова е тази истерия с вируса,
    да се държи населението по домовете.Та нима забравихте че,преди около месец Путин обяви
    мобилизация,Тръмп също, Китай също,Испания също,Италия “извозваше”трупове с военни камиони,Тръмп разболяха бойни кораби в
    Карибско море,самолетоносачи на Франция и Англия се присъединяват към тях ,и....и......и

    Коментиран от #22

  • 22 Грешка

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ирфан,на Дена сино":

    Тръмп разположи(не разболяха)!!!!!!
  • 23 До коментар 16

    11 2 Отговор
    И ние така помслихме отначало, но не. В най-скоро време ще е готов да играе казачок.
  • 24 Полу лалугер от Хонолулу

    20 2 Отговор
    Боли ме дедовия за някакво си Боре .
  • 25 Наблюдаващ

    33 2 Отговор
    Всичко това ми прилича на сценарий за евтин докторски сериал .
  • 26 Наблюдател

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Hhhhhhh":

    Приятел изкоментира относно окупацията на факултета. "Индианците тук ама изобщо нямат хабер с този вирус за какво става въпрос" Кратко, ясно, точно. Толкова.
  • 27 Кински

    34 3 Отговор
    Защо не писаха какво са му давали за лечение.или има некво чудо само за богоизбрани.или чакат да изпука още народ и тогава ще кажат ей това е лекарството
  • 28 имидж мейкър

    20 1 Отговор
    Евтин PR, за рейтинг, вижте аз го изкарах, няма страшно. Хлапашка му работа!
  • 29 Гост

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Hhhhhhh":

    Ми много ясно, ти не си ли чул че ''Форд'' ( дизелак) и цингапурец умират отведнаж. За тях най-голям проблем е мъглата, че не могат да намерят пътя към гетото...
  • 30 БББ

    28 1 Отговор
    Да, за три дни се възстанови напълно, пълен феномен!
  • 31 Сънчо

    40 2 Отговор
    Аз пък даже си съмнявам тоя въобще да е бил болен.55-годишен, със затлъстяване и на вентилатор! И след 3 дни кукуряк!Тия ги пробутвайте на някой друг!
  • 32 Гост

    44 0 Отговор
    Половин роман са изписали за състоянието на Джонсън. Само не са споменали колко пъти дневно е ходил в тоалетната. Какво стана с двамата от лекувашитему го лекари, които не са сложили подпис под диагнозата му, не пишат. И той и министърът на здравеопазването се се разболяли, но и двамата сега са в чудесно здраве. Какво излиза, от короновирус умират само простосмъртните и бедните ли? А политиците, ако се заразят, прекарват леко болестта.
  • 33 Стоян

    5 8 Отговор
    С вентилатор,без вентилатор Джонсън прескочи трапа. Кораво коп**е се оказа.

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Не ме брига, само i

    13 1 Отговор

    До коментар #33 от "Стоян":

    Изритаха го от кметството, скоро ще го изритат, и от правителството. Мисли, че следва велика идеология, но сам.
  • 36 така е

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българина":

    Преди 1989 даваха също, 100% от 150лв
  • 37 Gost

    11 0 Отговор
    Всъщност, за какво става дума? Нещо като ретроспекция на лежанката на Борката ли? Не ми е интересно! Много думи, никакъв смисъл!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Генерал Луков

    17 0 Отговор
    Големо театро! Кралицата с епизодична роля на даскалица! Борката, като Робин Худ без лък!
  • 40 Свободен

    16 3 Отговор
    Повечето хора са толкова зависими от системата че се борят с всичка сила да е защитат!Хора погледнете се вие сте зомбирани от правителството, медиите на Пеевски и Домусчиев всичко е с цел пълно подчинение и робство. Това ли мислите за напред да е животът ви защото аз не мисля така! Освободете се от това което казват по телевизията и започнете да мислите и расъждаваде с собствената си глава! И тогава всичко ще е наред! Вие вярвате ли на човек който казва нещо и после се отрича от това кето е казал като Мутафчийски! А вярвате ли на човек който не знае елементарно как да си сложи предпазна маска! Време е да се събудим време е да бъдем свободни! Мислете!!!!
  • 41 Диди

    11 18 Отговор

    До коментар #15 от "Напротив,":

    От паника ли измряха десетки хиляди глобално? Тези като вас,супер умните, супер смелите,живейте както досега,събирайте се,веселете се,но ако се заразите не търсете медицинска помощ...
  • 42 Име

    11 0 Отговор
    Според друг източник всички журналя са неграмотни. Особено тия, до вчера пишещи zdr ko pr
  • 43 CNN

    25 1 Отговор
    Заболяването на Б. Джонсън е една манипулация за всяване на страх . Ето на,виждате ли ,дори и примерът се разболя ,никой не е в безопасност ,а на ко...лето нищо му няма а се крие за да създава паника . Целта е след като уж се е оправил да каже Китай и Русия са виновни и тряба да платят . Какво друго да направят след като видяха че вирусът се върна е родината си ?
  • 44 волен сидеров

    22 1 Отговор
    егати дългата и лъжлива статия-лъжи само лъжи по целият свят
  • 45 Дядо Николай

    1 9 Отговор
    Макар, че не харесвам този рошяв пудел искренно се радвам, че е оздравял. Той е политик а това трудно се свързва с апотеоза "ЧОВЕК, ТОВА ЗВУЧИ ГОРДО". Дали правилно управлява своята държава или не ще реши британския народ. Да е жив и здрав.
  • 46 Опа

    20 0 Отговор
    Егати дългата статия! И за какво? Не беше ли именно това човека който убеждаване англичаните че вируса не е опасен? Те са си го избрали, да му сърбат сега попарата. А за неговото (боледуване) не са ни нужни толкова подробни статий и без тях нещата изглеждат малко съмнителни

    Коментиран от #55

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 волен сидеров

    18 0 Отговор
    Че е лъжа лъжа е ...ама никой не се сети и за Домусчиеев-той има поне 10 бодигарда и са плътно с него в колите -как никой от тях не се зарази до сега-ВСИЧКО Е ЛЪЖА И ИЗМАМА-ОВЦЕ
  • 49 Справедливост

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "генерал Гочи":

    АБЕ ХОРА:ЕДИН АНГЛИЙСКИ ЗАДНИК ПО-МАЛКО=ЕДИН ХЛЯБ В ПОВЕЧЕ
  • 50 Българан Европейски

    1 3 Отговор
    Хахахах, британците лъжат, като китайци. Преговорите с подобни мошеници са безсмислени или поне с 1000 на ум. Все пак още са далеч от лидерите в злото, лъжите и корупцията...Кой каза Русия?
  • 51 видинлиика

    0 7 Отговор
    Да им е....мамата китайска те създадоха този вирус в стремежа си да бъдат най- великите е света.
  • 52 ОФФ

    0 1 Отговор
    До края на годината ще видим защо са го оставили жив като го ваксинираха. Евентоално ако беше починал Бил Гейтс също щеше да почине като принцеса Даяна.
  • 53 kkk

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Диди":

    Нещастник гърбав, вземи се образовай- в Англия ВЪПРЕКИ короната и обявените 15 000+ умрели от вируса изненадващо за всички идиоти (разумните се усетиха бързо к'во става) се оказва, че ОБЩАТА СМЪРТНОСТ в държавата е ПО-НИСКА от миналата година по същото време... И не само там, а и в други държави е така- дори и в БГ смъртността е надолу, но с нашите 40-50 починали от корона не може да се правят изводи...

    Я сега да ми обясните как така имаш 15000 умрели от корона, а смъртността ОБЩО за страната е НАДОЛУ? КАК СТАВА НОМЕРА?
  • 54 Николай

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Как така?":

    Минимум 3 пъти и с люти чушки.
  • 55 Британска империя

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Опа":

    Не подценявайте британския клонинг на Тръмп. Британците имат имперски манталитет, а Борис има двойно имперски произход и от Османската империя. Може би това е ключа на бързото му оздравяване.

    Коментиран от #56

  • 56 Британия

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Британска империя":

    Верно, името на пра-прадядо му е нарицателно за предател (на Ататюрк) в Турция. Опасно животно е.

    Коментиран от #57

  • 57 Корени

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Британия":

    Турските корени на Борис Джонсън са гаранция за добро сътрудничество с Турция след Брекзита.
  • 58 Гост

    0 0 Отговор
    Тоя е за Карлуково
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ушу

    0 0 Отговор
    Мъжът на тиквата.
  • 61 kkk

    0 0 Отговор
    Истината е простичка- тоя смешник не е бил болен и всичко е ПР
Новини по държави: