Last news in Fakti

28 Август, 2012 19:43 968 1

Рахой: Провал ще е, ако Гърция излезе от Еврозоната

  • евро-
  • гърция

Испанският премиер Мариано Рахой заяви, че излизане на Гърция от еврозоната би било "колективен провал на Европа". Той направи това на съвместна пресконференция с президента на ЕС Херман Ван Ромпой.

"Независимо дали Гърция излезе или някой може да напусне еврозоната, това би било колективен провал на Европа", заяви Рахой в момент, когато самата Испания е внимателно наблюдавана от пазарите. Те очакват страната да поиска спасителна помощ в идните седмици.

В тази връзка Рахой потвърди: "не се водят никакви преговори, защото правителството не е отправило никакви искания в този смисъл". С г-н Ромпой говорихме за Гърция "и аз му казах моето мнение", заяви испанският премиер. "Гръцкото правителство е на път да изпълни задълженията си, ние сме убедени, че то ще изпълни" бюджетните си ангажименти, допълни Рахой. Той изтъкна необходимостта страната да остане в еврозоната. "Всяко друго решение би било провал", заяви испанският премиер.

"Няма никакво съмнение във факта, че еврото е необратимо и че присъствието на Гърция в еврозоната е също такова", посочи от своя страна президентът на ЕС, цитиран от БГНЕС. Но "само чрез приемането на силни мерки от страна на всяка държава членка и силни колективни мерки можем да оставим кризата зад гърба ни", предупреди той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 георги

    0 0 Отговор
    Рахой: Провал ще е, ако Гърция излезе от Еврозоната - защото се намаляват възможностите за комисионна на Рахойчо
Новини по държави: