Last news in Fakti

9 Май, 2020 15:37 3 140 36

Москва не е очарована от Вашингтон

  • русия-
  • сащ-
  • сергей рябков-
  • позиция-
  • преговори-
  • космос

Сигналите от САЩ не предизвикват оптимизъм у Русия

Москва не е очарована от Вашингтон - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Русия и САЩ трябва да възобновят диалога по стратегическия въпрос за космоса. „Сигналите, които идват от Вашингтон, обаче не предизвикват оптимизъм у Русия”, каза заместник-министърът на външните работи на страната Сергей Рябков. През последната седмица са проведени редица руско-американски разговори, включително на най-високо ниво, довели до извода, че подобен диалог на ниво заместник-министри е необходим.

По думите на Рябков, руската страна в момента се е фокусирала върху възобновяването на контактите, „но сигналите, включително и публичните, които идват от Вашингтон, не дават основание за голям оптимизъм”, подчертава дипломатът. Той пояснява, че представителите на американската страна продължават да поставят определени условия за продължаване на продуктивния диалог и като цяло се опитват да направят така, все едно Русия се нуждае от повече контрол над въоръжените сили, отколкото САЩ. Все още не са установени и сроковете по възобновяване на консултациите по тази тема.

„Русия винаги е открита към преговори и се отнася към намирането на решение конструктивно. Но подобни решения могат да бъдат само взаимноизгодни”, подчертава Рябков.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    14 40 Отговор
    Какво по хубаво от това в деня на победата победени

    Коментиран от #4, #20, #22

  • 2 Слава на Русия

    31 11 Отговор
    Той българския народ не е очарован от СДС и Борисов ама няма къде да си изявят мнението защото тези които ме правят се извиняват мнението със симпатизанти на Герб и СДС, никой не иска Борисов ГЕРБ и СДС обаче с такива медии като новини бг канал 3 и ТВ Европа работите в България се изкарва че са супер и че Борисов е Супермен Горанов Батман и тем подобни такива измислени американски герой

    Коментиран от #3, #17

  • 3 Чудо

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Слава на Русия":

    Само не разбирам защо пиша нещо изведнъж като го публикувам се оказа че е пълно с правописни грешки и става неразбираемо за читателя все едно че пиша истината не казвам нищо

    Коментиран от #14

  • 4 СССРБарета

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "Русороб":

    Хобедени къде в Сирия ли?

    Коментиран от #10

  • 5 Реално

    28 10 Отговор
    САЩ заплашват цялото човечество с дебилната си позиция по тези важни за безопасността въпроси-и с право руснаците не са очаровани от действията им-то и останалият свят не е очарован -но терористите от Вашингтон са дебелоочи лицемери
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Монгола

    25 10 Отговор
    Кравара може да си търси бик на изток и определено ще го намери щом е толкова упорите!

    Коментиран от #16

  • 8 Дельо хайдутин

    19 10 Отговор
    Като делиха Луната, за Русия нищо не остана.
  • 9 въпросче

    11 18 Отговор
    Москва не е очарована от Вашингтон. И КАКВО ДА НАПРАВИМ ПО ТОЗИ ЩЕКОТЛИВ ВЪПРОС?
  • 10 Русороб

    12 23 Отговор

    До коментар #4 от "СССРБарета":

    Където ги хванат, особено по бвп на глава на населението, виж по алкохолизъм, лентяйство и лъжа ватниците нямат равни.
  • 11 ужас

    20 3 Отговор
    Търсят Горбачов 2.0. Но се натресоха на Путин 1.0.
  • 12 Ташун Касапа

    16 3 Отговор
    Как да си очарован от Вашингтон,като това което сега е на главата на човечеството го дължим на тях.
  • 13 РУСЕВ

    19 9 Отговор
    За първи път САЩ са догонващи в създаването на нови оръжия. И Русия създаде тази ситуация без да милитаризира икономиката си. Без това да се отрази пагубно. Разбира се, почти всичко ново е наследство от разработките на СССР. Когато Рейгън обяви звездните войни, в СССР възприемат всичко на сериозно и създават 20 научно изследователски института за противодействие. В тези институти са направени уникални разработки, които сега се използват. Резултат от това е и Буран, превъзхождащ по всички показатели американския Шатъл.

    Коментиран от #15

  • 14 хихихи

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "Чудо":

    Защото си пиян сорос.
  • 15 Кочев

    5 6 Отговор

    До коментар #13 от "РУСЕВ":

    Даже наскоро в един северен научнотехнически полигон имаше малко радиация за местните
  • 16 Хостинг администратор

    7 9 Отговор

    До коментар #7 от "Монгола":

    Кaквo трябвa дa знaeтe кoгaтo чeтeтe кoмeнтaритe тук, кaтo тoзи нaпримeр пoд нoмeр 7? Тeзи кoмeнтaри ce пишaт oт хoрa, кoитo ca нa лeглo, инвaлиди, бoлни, някoи мнoгo тeжкo бoлни, някoи нeпoдвижни нa лeглo, oт cлeпи хoрa cъc cпeциaлни прoгрaми, дaжe oт хoрa кoитo вeчe ca нa cмъртнo лeглo, a дa нe изпуcнeм и пcихичнo бoлни хoрa кaтo кoнкрeтният кoмeнтaр зa кoгoтo гoвoрим! Хoрa кoитo нямaт никaкъв друг вaриaнт дa изкaрaт някoлкocтoтин лв мeceчнo. Тe ca прoдaли душитe cи нa пoлитичecки cили и чужди рaзузнaвaния, нo тoвa e eдинcтвeният възмoжeн нaчин, пo кoйтo мoгaт дa изкaрaт кaквитo и дa билo пaри! Пoжeлaвaм ви "приятнo кoнcтруктивнo cпoрeнe" c тeзи хoрa!

    Коментиран от #19

  • 17 Димитър

    7 13 Отговор

    До коментар #2 от "Слава на Русия":

    Има един чудесен апел. "Хора бъдете никога повече комунизъм"" защото това е жесток тоталитарен и репресивен строй.
  • 18 Мара Картечарката

    6 5 Отговор
    Ало,в Русия съм!Тук са притеснени от развитието на ситуацията.Едно мислеха,друго стана.Комуникацията между двете страни е "Изгубени в превода".САЩ наивно смятаха,че Русия ще клекне пред някакви санкции,но и руснаците се бяха заблудили,че след като Владимир Владимирович покаже на Света новите оръжия и край играта е приключила.Сега разбират,че тепърва започва,а в дългосрочен план това не е добре.
  • 19 оня с коня

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "Хостинг администратор":

    Ееее...ТИ УБИ ВСИЧКО ДЕТСКО В МЕНЕ!А аз си мислех че насреща имам нормални Хора,които просто са се заблудили в Реалната политическа Обстановка...А то какво било?!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Голем смях

    6 17 Отговор
    Мачкай чичо Дончо руските гниди.
  • 22 baihui

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русороб":

    По-хубавото е онова в а,на,ла ти!
  • 23 Borislav Popov

    6 9 Отговор
    Тя па Мацква кога ли е била доволна от Вашинтонг.... от както хамериите им измъкнъха Аляска из под носа на руслямците, те са все още са недоволни от тях.














    ..
    .

    Коментиран от #25

  • 24 В.В.

    7 2 Отговор
    Янките много добре си дават сметка,че в открит конфликт няма да стане работата,Нямат минимален шанс...А пък рашите нямат никви намерение спрямо Америка..Още ще се увеличи и без туй огромната им територия...Без смисъл...Всичко друго е .Бла,Бла...седесарчетата се качат на черешата като сричат тука,,и после пишат,,Смърт,глад,студ,,атом,изолация..,,Хехе..Жал ми става...за Тея изгубени душички..Хаха.
  • 25 Голем смях

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Ти разба ли че днес щели да ни плащат двойно - давай да ги разбием рушлямистите

    Коментиран от #27

  • 26 Честит празник

    9 2 Отговор
    75 ГОДИНИ ОТ ПОБЕДАТА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ НАД НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ.
    За съжаление фашизма продължава да съществува

    Коментиран от #29, #32, #35

  • 27 Borislav Popov

    0 4 Отговор

    До коментар #25 от "Голем смях":

    Знам разбрах щото днес е 9 май и трябва да ги направим на нищо
  • 28 Честит празник

    5 1 Отговор
    Поздравления и благодарности към Русия за освобождаването на Европа от нацистите. 75години без фашистка Германия. Благодарим за дадената възможност да живеем в мир

    Коментиран от #30

  • 29 Оааау

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Честит празник":

    Каква победа????!!! Къде е победителят - СССР??? НЯМА ГО. А виж къде са победените.
  • 30 Не е вярно

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Честит празник":

    Както в Русия, така и Германия е имало управляваща Работническа партия. Национал- социализмът на Хитлер е Ляво управление с мисъл за германския народ и неговия просперитет. Вече има и много разсекретени документи по отношение на тайното споразумение и договора Рибентроп - Молотов. Чети повече и се осланяй само на документи. А всички жертви са безсмилено дадени - от всички страни.
  • 31 Баце от Тутракан

    4 1 Отговор
    С провеждането на този военен парад в Минск,
    президента Лукашенко показа на практика че е по-голям мъж
    от В.Путин, който се уплаши от коронавируса и отмени провеждането на честванията в Русия по повод 75 годишнината от края на Втората Световна Война.
    Ще видите също колко напред е Беларусь /макар и малко по-голяма от България/ в икономическо и военно отношение, в сравнение с нашата съсипана държава, управлявана вече 30 години от
    предатели и крадци :
    https://youtu.be/dNnnBfNoqPY
  • 32 Генерал Ерик фон Клинкерхофен

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Честит празник":

    Вaжнa e брoйкaтa, кoятo избихмe, a тя e -30 милиoнa руcнaци, Руcия oбърнaтa нaoпaки cъc зeмятa дo oкoлoвръcтнoтo нa Мocквa и 4 милиoнa aмeрикaнци и aнгличaни. 2020 ГOДИНA - 2 милиoнa зaрaзeни aмeрикaнци и aнгличaни и 300 000 пoчинaли зa 1 мeceц. 1 милиoн зaрaзeни руcнaци -120 000 пoчинaли зa 1 мeceц.Питa ce в зaдaчaтa oбaчe кoлкo щe ca пoчинaлитe cъюзници дo eceнтa?? Прoeкт ''Кaмбaнa'' - вoйcки нa Чeтвърти рaйх. Труднo ги зacичaтe и oбикнoвeнo ce oпрaвдaвaтe c извънзeмни кocмичecки кoрaби...

    Коментиран от #33

  • 33 Някой си

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Генерал Ерик фон Клинкерхофен":

    Ти си откачалка

    Коментиран от #34

  • 34 Генерал Ерик фон Клинкерхофен

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Някой си":

    Може, но ме кефи това че мрете затворени вкъщи, без заплати и непразнуващи 9 ти май:)

    Коментиран от #36

  • 35 Хер Ото Флик от Гестапо

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Честит празник":

    Влезте всички в час и вижте каква е реалната ситуация в момента май месец 2020-а година! Америка отива на кино, нейният съюзник Русия също стремително отива на кино, а вие евреите не може да им помогнете ако ще да се съдерете... няма как да им помогнете!!
  • 36 Някой си

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Генерал Ерик фон Клинкерхофен":

    Не бързай ,да се кефиш ,празнуваме го онлайн и който се кефи последен се кефи най добре!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания