Last news in Fakti

10 Май, 2020 13:45 1 555 4

Трима високопоставени служители във Вашингтон се изолираха

  • сащ-
  • белия дом-
  • коронавирус-
  • изолация-
  • вашингтон-
  • доналд тръмп

Те са били в контакт с хора, заразени с коронавирус

Трима високопоставени служители във Вашингтон се изолираха - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Трима високопоставени американски представители излязоха в самоизолация, след като са били в контакт с хора с положителен резултат на теста за новия коронавирус, предаде "Ройтерс".

Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Робърт Редфийлд ще работи дистанционно от дома си в идните две седмици, след като е бил в контакт с човек от Белия дом, който е заразен.

Шефът на Управлението за контрол на храните и лекарствата Стивън Хан също ще е в самоизолация. Той е бил в контакт с Кейти Милър, прессекретарката на вицепрезидента Майк Пенс, която е и съпруга на Стивън Милър, съветник по имиграционните въпроси в Белия дом и автор на речите на Тръмп.

Антъни Фаучи също е в самоизолация. Смята се, че при него рискът от заразяване е относително нисък. Той вече се е тествал и резултатът при него е бил негативен. 79-годишният директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести ще продължи да се тества редовно. Фаучи е и член на екипа от Белия дом за реакция на епидемията. И тримата високопоставени представители трябваше във вторник да говорят пред комисия в Сената за епидемията в САЩ и за стъпките, които властите на федерално и щатско ниво могат да предприемат за рестартиране на бизнеси и училища.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гойко Митич

    7 0 Отговор
    Толкова ли е трудно да окичите някое дърво с Бил Гейтс.
  • 2 Рошко

    4 0 Отговор
    С одят се гръмнат най добре,, щот ни писна от тоя цирк
  • 3 Да пият парацетамол и да чакат

    3 0 Отговор
    Кой го боли, за тези бели задници.
    Измряха половин милион народ, сега за 3- ма шматки,да пишем глупости.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.