Last news in Fakti

2 Септември, 2012 18:05 787 0

Парламентарни избори в Румъния на 9 декември

  • румъния-
  • избори-
  • парламент

На извънредно съвещание на кабинета румънското правителство определи 9 декември за дата на парламентарните избори в страната, а не 2 декември, както бе заявил премиерът.

Тази година 30 ноември и 1 декември са неработни дни в Румъния и властите се опасяват, че поради пътуванията за големия уикенд много хора няма да гласуват, отбелязва АФП.

Възможно е много граждани да са извън местата, където живеят, а са задължени да гласуват в избирателните участъци, където са вписани. Затова предпочетохме 9 декември, неделя, когато всички ще са по домовете си, обясни говорителят на правителството Андрей Захареску.

Предстоящите избори са много важни за успокояване на напрежението между управляващото левоцентристко мнозинство и президента Траян Бъсеску.

Социалдемократите се опитаха това лято да свалят Бъсеску чрез процедура, която ЕС и САЩ определиха като почти нарушение на принципите на правовата държава. Опитът се провали, но доведе до блокиране на политическия живот в Румъния в продължение на месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: