Last news in Fakti

16 Септември, 2012 20:19 742 1

Папата призова за мир арабите

  • папа-
  • ливан-
  • бенедикт xvi

 

Папа Бенедикт XVI отправи призив към международната общност и специално към арабските страни да намерят решения за конфликтите, потопили в кръв района и преди всичко Сирия, предаде АФП.

Призовавам международната общност. Призовавам арабските страни като братя да предложат осъществими решения, зачитащи достойнството на всяка човешка личност, нейните права и религия. Който иска да гради мира, трябва да престане да вижда у другия зло, което трябва да се унищожи, каза папата по време на църковна служба в Бейрут.

Не е лесно да виждаш у другия личност, която да се уважава и обича, но трябва, ако искаме да изградим мир, ако искаме братство.

Нека хората разберат, че всички са братя. Мария, която е нашата майка, разбира нашата тревога и нашите нужди. Заедно с присъстващите патриарси и епископи, аз поставям Близкия изток под нейната майчина закрила, добави Бенедикт XVI.

Нека с Божията помощ да се посветим на усърдна работата за установяване на мира, необходим за хармоничен живот между братя, независимо от произхода и религиозните убеждения, каза той в заключение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 георги

    0 0 Отговор
    Бенедикт е брат на Мохамед. Вече имам отговор на въпрос-защо в Рим се намира една от най- големите джамии в света-братя камикадзета-браво......