Last news in Fakti

29 Юни, 2020 15:40 2 267 27

Руснаците твърдо подкрепят промените

  • русия-
  • референдум-
  • резултати

Първи резултати от предварителното гласуване

Руснаците твърдо подкрепят промените - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руската държавна социологическа агенция пусна първи резултати от референдума в страната, съобщи РИА Новости.

Провежда се предварителният вот от референдума. Според екзитполовете мнозинството от гласоподавателите подкрепят предложените промени.

Над 75% от гласоподавателите са подкрепили промените. Те предвиждат нови мандати за президента Владимир Путин и повече правомощия за парламента.

Официалният ден за гласуване ще е в сряда.  Според експерти предварителното публикване на данни може да повлияе на вота.

По закон публикуването на екзитполове е непозволено преди края на вота. Резултатите са публикувани от държавната социологическа агенция.

Оттам обявиха, че са разпространили резултатите, заради високото търсене.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирчо

    18 20 Отговор
    Егати промените. Доживотен мандат за бащицата.
  • 2 Гей Билтс

    7 22 Отговор
    И особено частта със задължителните принудителни ваксини.. Язък за хубавите рускини, заминават всички у Казана.

    Коментиран от #3, #7, #8

  • 3 Така е Билчо

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гей Билтс":

    Твоите хора в Русия все още са по-силни от президента.
    Впрочем, и в САЩ е така.
    Ще видим докога.
    Референдумът в Русия яко ще им резне крилцата.
    След референдума ще има яки уволнения на либерасти с двойно гражданство.
  • 4 ърли

    10 15 Отговор
    честито..това са демократичните избори при които резултата е предварително известен..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 плевен

    12 3 Отговор
    Някой може ли да каже всички проблеми, които дискутира референдума. Не и от "нашите" медии. Тотална дезинформация. Мандатите на Путин са най- дребното нещо. Ако се публикува всичко, няма как да се пролеят толкова сълзи.

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този сайт защо трие

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гей Билтс":

    И защо крие, че има международна петиция до Белия дом срещу фондацията на Бил И мелинда Гейтс, в която се настоява за разследване на зловредната медицинска практика на фонда и за престъпления срещу човечеството?..
  • 9 Бг рушняк

    1 6 Отговор
    Имеет си хас
  • 10 Гошо

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "плевен":

    В Конституцията на Руската федерация, приета от народния вот на 12 декември 1993 г. (Российская газета, 1993, 25 декември), следните промени:

    1) в член 67:

    а) част 1 очертайте в следващото издание:

    «1. Територията на Руската федерация включва териториите на нейните субекти, вътрешните води и териториалното море, въздушното пространство над тях. На територията на Руската федерация в съответствие с Федералния закон могат да бъдат създадени федерални територии. Организацията на публичната власт във федералните територии се установява от посочения федерален закон.»;

    б) допълнете част 21 от следното съдържание:

    «21. Руската Федерация осигурява защита на своя суверенитет и териториална цялост. Действия (с изключение на делимитации, разграничаването, редемаркации на държавната граница на Руската Федерация с сопредельными държави), предназначени за отчуждаване на част от територията на Руската Федерация, както и призиви към такива действия не се допускат.»;

    2) допълнете член 671 със следното съдържание:

    "Член 671

    1. Русия е наследник на Съюза на ССР, на своя територия, както и наследник (правопродолжателем) на Съюза на ССР по отношение на членството в международните организации и техните органи, да участват в международни договори, както и по отношение на предвидени в международни договори задължения и активи на Съюза на ССР извън територията на Руската Федерация.

    2. Русия, обединена хилядолетна история, запазвайки паметта на предците, п
  • 11 Гошо

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "плевен":

    държавна измяна или извършване на друго тежко престъпление, потвърдено заключението на Върховния Съд на Руската Федерация за наличието на действията на Президента на Руската Федерация, както на активното, така и прекратившего изпълнение на своите правомощия, признаци на престъплението и заключението на Конституционния Съд на Руската Федерация за спазване на установения ред повдигнат обвинения.

    2. Решението на Държавната Дума за осъществяване на такси и решение на Съвета на Федерацията за отрешении на Президента на Руската Федерация от длъжност, за лишаване на неприкосновеността на Президента на Руската Федерация, прекратившего изпълнение на своите правомощия, трябва да бъдат приети от две трети от гласовете от общия брой съответно на сенаторите на Руската Федерация и на депутати на Държавната Дума по инициатива на не по-малко от една трета от депутатите на Държавната Дума и при наличието на сключване на специална комисия, образувана за социално осигуряване.

    3. Решение на Съвета на Федерацията за отрешении на Президента на Руската Федерация от длъжност, за лишаване на неприкосновеността на Президента на Руската Федерация, прекратившего изпълнение на своите правомощия, трябва да бъде взето не по-късно от в тримесечен срок след назначаването на вътрешни правила обвинения срещу Президента на Руската Федерация. Ако в този срок решението на Съвета на федерацията не бъде прието, обвинението срещу президента на Руската федерация, президент на Руската федера
  • 12 Гошо

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "плевен":

    Може нещо да съм пропуснал но 206 са поправките
    А това дето все натякват за Путин от нашите вестни е последно нещо
  • 13 Айдееееее

    11 1 Отговор
    Виете ли соросоиди...виете ли...хаахахаааааа
  • 14 Хауърд Лъвкрафт

    3 11 Отговор
    Според изследване на руски учени , за пълното възстановяване на икономиката на Русия , остава да се проведат още 7 парада и 3 референдума ..
  • 15 До 6

    5 3 Отговор
    Важно за пенсионерите( руските, не нашите) - индексиране два пъти годишно, като мин.пенсия да не е по-ниска от мин.разходи за съществуване( прожиточнь!й минимум). Най-голяма подкрепа има за здравеопазването, но не знам каква е разликата със сегашното.
  • 16 ДядоСтою

    13 4 Отговор
    БРАВО НА РУСНАЦИТЕ ИМАТ ДЪРЖАВА И СИ Я ЗЩИТАВАТ ДОРИ С КРЪВ ЗАВИНАГИ А ГАНИО РОБЪТ Я ДАВА ЗАВИНАГИ НА КОНЦЕСИЯ И ЛИЖЕШИ ЛИЖЕ ДРУГО НЕ МОЖЕ
  • 17 ДядоСтою

    8 1 Отговор
    ГАНИО ТИ КАКВО ИМАШ ДЪРЖАВНО ИМАШ ЛИ ДЪРЖАВАДА Я ЗАЩИТИШ КАТ ГЛЕДАМ СИ НАИ БЕДНИЯТ МАЛОБРОЕН И СТАР ИЗЧЕЗВАЩ ВИД В ЕС ма лаешлаеш кел фаида кои те е бе за човек
  • 18 Вечните роби

    2 8 Отговор
    След това да се сърдят на баба си Обичат да са на синджир
  • 19 ГАНИО Е БОКЛУК

    6 1 Отговор
    ГАНИО АКО ИМА РЕГЕНДУМ НА СЕКУДАТА ЩЕ ГЛАСУВА ДА СЕ ДАДЕ БГ ТО НА САЩ
  • 20 Сделано в СССР

    2 10 Отговор
    Пълен фарс на избори .
  • 21 ГАНИО Е БОКЛУК

    7 1 Отговор
    У БГ ПЪЛНО С ПУТЕРИОТИ ГОТОВИ ДА ПРОДАДАТ ИМАЙКА СИ ИБАЩА СИ НА САЩЗА 50 ЦЕНТА
  • 22 стоян георгиев

    2 7 Отговор
    руски избори.словосъчетанието е оксиморон.като суха вода или студен огън.в русия никога е нямало избор.гласуването е една подробност за управляващите там.този референдум е поредното доказателство за това.пожелавам на всички фенове на този тип управление да ги управляват именно по начина по които го правят в русия.

    Коментиран от #23

  • 23 Опаааа

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Оооо г-н ТО --отдавна не беше ни радвал с експертните си мнения тук.Кога те пуснаха-не си ли вече Наполеон?

    Коментиран от #24

  • 24 стоян георгиев

    2 7 Отговор

    До коментар #23 от "Опаааа":

    не съм вече .сега съм фашист.нали другарю?всеки дето пише против вашия вожд е фашист или в краен случаи джендър,соросоид и т.н.та ти пожелавам да живееш в любимата русия с ватенката в магадан и да си щаслив,а мен не ме мисли аз ще се мъча в гадния ес като наполион,фашист,то...само че ти другар лицемерно викаш срещу европа и сащ ама нещеш да ти плащат в рубли интересно защо?
  • 25 1944

    1 4 Отговор
    крепостните роби са мазохисти по презумция
  • 26 другарят

    6 2 Отговор
    Това е референдум преди всичко за суверенитета на Русия! Браво братушки!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания