6 Юли, 2020 12:12 2 535 1

Близо 40 души са загинали заради проливните дъждове в Япония

  • япония-
  • наводнения-
  • жертви-
  • дъждове

40 000 военни са се включили в спасителните мисии

Близо 40 души са загинали заради проливните дъждове в Япония - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Близо 40 души се смята, че са загинали заради проливните дъждове в Япония, съобщи "Ройтерс".

Те предизвикаха наводнения и свлачища през уикенда и до момента отнеха живота на 21 души. Още 18 не дават признаци на живот и се смята, че са мъртви, но смъртта им още не е потвърдена официално, а 13 души са в неизвестност, каза на пресконференция главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга, предаде БНР.

Суга каза, че около 40 000 военни са се включили в спасителните мисии, а в евакуационните центрове се взимат всички мерки за предотвратяване на зараза с коронавирус. Рекордно количество дъжд падна в събота сутринта в префектурата Кумамото на остров Кюшу, заради което преляха реки и бяха наводнени зони с малка надморска височина. Това е най-тежкото природно бедствие в Япония от тайфуна Хагибис през октомври миналата година, отнел живота на около 90 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ироничен

    0 0 Отговор
    Някой би написал: "Това само в България може да се случи".
Новини по държави: