Last news in Fakti

3 Август, 2020 14:50 2 692 26

Продължават протестите в Хабаровск

  • русия-
  • протести-
  • хабаровск

Протести имаше и в други градове

Продължават протестите в Хабаровск - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Четвърта поредна седмица продължават протестите в Хабаровск, съобщи Дойче Веле.

Новият протест се проведе в неделя. Първоначално това трябваше да стане днес.

Протестът се състоя в дъждовно време. За това и на него присъстваха значително по-малко участници.

Организатори на събитието обявиха, че това не означава отслабване на интереса. Демонстрациите започнаха след свалянето от неговия пост на губернатора Сергей Фургал.

Според протестиращите срещу него има обвинения, защото е представител на опозиционна група.

Протестни акции имаше и в няколко други руски града. Правителството вече назначи нов губернатор, който е представител на същата група.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кат Русия няма втора

    13 21 Отговор
    Защо не пишете какви са исканията на хората в Хабаровск.Те искат оставката на Путин. Пуснете едно видео да се чуят исканията на хората. Лесно ще намерите. Пишете в Youtube протест Хабаровск и гледате и чувате исканията на хората. Иначе някой може да си помисли, че руснаците протестират срещу високите си заплати.

    Коментиран от #4, #5, #12

  • 2 Ivan

    18 9 Отговор
    Сащ са умряла риба вече и опитите за въвличане и на останалия свят ще имат обратен ефект !

    Коментиран от #22, #24

  • 3 Анримилиционер

    9 9 Отговор
    Искат друг милиционер. Не Путин.
  • 4 А тук?

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кат Русия няма втора":

    Или 59% в България не са важни? Колко в Русия искат оставката на Путин и колко тук - на Борисов?

    Коментиран от #6

  • 5 Азпарух от Котел

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кат Русия няма втора":

    Дадаа..точно така.А сега кажи и защо е протеста на тия бедни прости хорица!Това мислех че само у нас в кенефленд е възможно,но явно 45г не стигат.Протестите са в защита на губернатор разследван за поръчкови убийства на конкуренти в годините.Ако за джендърите е нормално да те командва убийци мафиоти и наркопроизводители както тук,за нормалните не е!Тия явно им е избила чивията на "демокрацията".Какво ли не прави мизерията и простотията.

    Коментиран от #9, #23

  • 6 Шекспир

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "А тук?":

    Ама тук е статия за Хабаровск.Пиши си тролските въжделения под статия за Бг.Как не се научихте бе
  • 7 Блядинов

    3 4 Отговор
    Тези вървят по нашия път..хахаааа
  • 8 Чонкин

    6 9 Отговор
    Рассиияяя,мая Рассияяяя-АЗИАТСКАЯ СТРАНА!

    Коментиран от #11

  • 9 Кат Русия няма втора

    9 8 Отговор

    До коментар #5 от "Азпарух от Котел":

    Вярно е, че срещу бившия губернатор който не е от партията на Путин има повдигнати обвинения за убииства от преди 15 години. Но до колко тези обвинения ще издържат в съда ще се види след време. В Русия от много години върви отстраняване на всички политици които не са от партията на Путин по всякакъв начин. Някои като Борис Немцов, Анна Политковская ги разстреляха. Всеки в Русия който протестира с плакат е арестуван, такъв е закона в Русия. Ако ти харесва толкова много Русия отивай там.

    Коментиран от #10, #13, #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 националист

    11 9 Отговор

    До коментар #8 от "Чонкин":

    Русия е европейска страна и то една от най древните в Европав последствие се разпростряла и в Азия и какво от това. Япония също е азиатска страна и Китай също ...и кво.....то и в САЩ половината от населението е с азиатски произход а другата половина с африкански....истинските американци са избити
  • 12 Шепа платени маймуни

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Кат Русия няма втора":

    от този,който го свалиха от губернаторското място за поръчкови убийства на съдружници и конкуренти,както и кражби в особено големи размери,са протестиращите,не че се различават от тези у нас яхнати от подобни същества Хаджикостовци пръскащи стотинки от името на Дубаеца. Не трябва да им се обръща внимание,защото същите тези на изборите гласуваха за този,който искат да свалят сега,както и онези льохмани в чужбина развяващи знамена отдалече,а с гласовете си на изборите затвърдиха законно власта на този срещу когото са сега. Извинявайте,но това се прави на избори а не улицата. Запазете си ентусиазма за изборите догодина,подгответе се с личности различни от всички останали и извън кръга на мутри и мафиоти и тогава ще ви подкрепим иначе сега си е цирк на селската поляна и нищо повече. И за сведение аз винаги съм бил против това правителство и до преди няма и година бивах оплюван от всички вас,но не ми пукаше въобще,но сега смятам,че не е момента и времетода ви яхат тези,които ще дойдат да ви управляват дори по-зле и от сега.

    Коментиран от #20

  • 13 Азпарух

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Кат Русия няма втора":

    Ааа..хубаво е също да споменеш отворения,че не е от партията на Путин,а от ПАРТИЯТА НА ЖИРИНОВСКИ!!Нещо по въпроса отворения!?!?
  • 14 Преди да пишеш нещо

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "Кат Русия няма втора":

    се подготви достатъчно убедително. Гледай по руските новини,не само доказателства,но и близките на загубилите живота си или иззет бизнес хора,привикани като свидетели. Това с чистене на противниците на Путин са си измислици не отговарящи на истината. А точно Фургал е от партията на Путин за твое сведение. А примери за губернатори назначени от Путин от неговата партия изгонени поради несправяне със задълженията и уличени в незаконни машинации,колкото искаш.

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ха ха

    3 4 Отговор
    същите като нашите черепови протестиращи
    той с присъди те излизат да го защитават..
  • 17 Кат Русия няма втора

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Азпарух":

    Иди да блокираш някоя магистрала за да се успокоиш малко.

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Да си поправя

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Преди да пишеш нещо":

    грешката,Фургал е от партията на Жириновски ЛДПР. Моля за извинение.
  • 19 Азпарух

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Кат Русия няма втора":

    Хахааа..ти не си добре бе пич.По добре замълчи.
  • 20 Кат Русия няма втора

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Шепа платени маймуни":

    Не са шепа маймуни а са 100 000 искащи оставката на Путин. Напишете- протест хабаровск 100 000 - и ще видите колко са и какво искат. В интернет могат да видят и научат неща които не ги показват по руските правителствени телевизии. Иначе всеки си пише простотии кой колкото му е акъла.
  • 21 Ти гледай

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Кат Русия няма втора":

    да не ти блокира ауспуха, че зор ще видиш.
  • 22 Ново

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ivan":

    Падне ли путин радев си отива моле те се за путин «бог да ви помага « те всички комунисти станаха по христианину от патриарха

    Коментиран от #25

  • 23 ke da

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Азпарух от Котел":

    Пак ли Демокрацията ти е крива на теб , бре Трол Руско-Китайски!
    В Русия поръчковите убийства на политически неудобните за властта лидери , журналисти и лидери на етноси , са нещо нормално , и характерно за тоталитарни общества като тези на горните две/нецивилизовани/ държави! За крепостния селянин и най-вече за неговия господар - демократичните порядки са като диференциално уравнение за един прост хамалин!
  • 24 един българин

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ivan":

    САЩ са велика страна , дала неизброими достижения на науката , културата и техническия прогрес на съвременния свят! Дала серийното производство на компютрите и интернета, който всички сега използвате! И още и още ...!
  • 25 един българин

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ново":

    Падне ли Путин Русия се е разпаднала и цената на нефта моментално ще падне драстично! А тогава Радев ще с развързани ръце , да направи политически проект на партия гробокопач на Герб и БСП и ДПС , за твой страх и отчаяние , че краденето ви ще секне!

    Коментиран от #26

  • 26 Хахахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "един българин":

    Тоз пък?Не предполагах, че има толкова луди хора!
    Падне ли Путин, Радев отива на бунището.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания