Last news in Fakti

7 Август, 2020 07:53 2 308 5

Тръмп продължава войната срещу Канада! САЩ налагат 10-процентови мита на канадския алуминий

  • сащ-
  • канада-
  • алуминий-
  • мито

Търговската камара на САЩ определи решението на американския президент като „стъпка в погрешната посока“

Тръмп продължава войната срещу Канада! САЩ налагат 10-процентови мита на канадския алуминий - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е подписал прокламация, с която отново се налагат 10-процентови мита върху някои канадски алуминиеви продукти, за да бъде защитена промишлеността на САЩ, предадоха „Ройтерс“ и ДПА. 

Тръмп заяви пред работници в завод на компанията „Уърлпул“ в щата Охайо, че митата са необходими, за да бъде защитена американската алуминиева промишленост, защото канадските производители са нарушили своите ангажименти да спрат да наводняват пазара на САЩ с по-евтин канадски алуминий.

От офиса на американския търговски представител Робърт Лайтхайзер съобщиха, че облагането се отнася за чист алуминий, произведен чрез топене, който не е включен в състава на сплави и няма да важи за другите продукти от този метал.

 Държавните власти на Канада обявиха по-рано, че ще предприемат контрамерки„долар за долар“, ако Тръмп отново наложи мита. Канадският вицепремиер Кристия Фрийланд определи стъпката на Вашингтон като неоправдана и неприемлива.

Търговската камара на САЩ определи решението на американския президент като „стъпка в погрешната посока“ и предупреди, че то ще доведе до повишаване на цените за американските производители.

През 2018 г. Тръмп наложи повишени мита върху канадската стомана и алуминий, но миналата година ги премахна.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    22 1 Отговор
    САЩ толкова яко потъват,че вече дори и Канада изнудват за пари...А за ЕС въобще да не говорим...
  • 2 123

    5 3 Отговор
    Хайде сега Канада да наводни през границата си със САЩ хиляди латиноси.
  • 3 Нека да станем "нормална" държава

    6 1 Отговор
    По живял съм, но не съм предполагал, че може България да бъде в това състояние, което е сега! И в най лошите си предчуствия не съм допускал, че ще доживее ме до такива "Времена" Трябва да бъдем Държава на нейните Граждани, не на група хора, който сае Яхнали!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Ender

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Нека да станем "нормална" държава":

    Колко пък да си поживял, сигурно си на 15 години, щом не помниш колко по-зле беше преди!

    Коментиран от #5

  • 5 чекмедже 2

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ender":

    а ти живял си..пак не си разбрал нищо..вече 30години спинкаш..лека нощ и виж пойко парисоф дава на държавни служители повишение на заплатите с 30%..бегай до касата,че може да ги отмени..