Last news in Fakti

8 Октомври, 2012 08:52 1 151 3

Китайски компании били заплаха за сигурността на САЩ

  • сащ-
  • сигурност-
  • китайски-
  • компании

 

Китайските телекоми гиганти Huawei и ZTE са заплаха за американската сигурност и трябва да бъдат възпрепятствани от сключване на договори и придобивания в САЩ, се казва в заключение на комисия от Конгреса на САЩ след години на разследване, предаде АФП.

В проекта за доклад на комисията по разузнаване на Конгреса на САЩ, с копие, от който АФП разполага от неделя вечерта, се казва, че е невъзможно да се потвърди, че двете компании са независими от китайското правителство. Те могат да бъдат използвани, за да подкопаят сигурността на САЩ, казва комисията.

"Въз основа на класифицирана и некласифицирана информация, Huawei и ZTE не могат да гарантират тяхната независимост от влиянието на чужда държава и поради това пораждат заплаха за сигурността на Съединените щати и нашата система", се казва в проектодоклада.

Комисията започна разследването си вследствие на загриженост от факта, че Пекин може да използва тези две бързоразвиващи се компании за икономически или военен шпионаж или за кибератаки.

Huawei и ZTE вече отрекоха връзки с китайското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тито

    0 0 Отговор
    Абе то цял свят им пречи на америкосите-ама невиждат ли че те самите вече омрьзнаха на всички.
  • 2 СССР

    0 0 Отговор
    китайците дръпнаха и вече са заплаха за сащ нищо чудно да ги включат и в списъка на най опасните страни които видите ли застрашавали мира
  • 3 Рудолф Астер

    0 0 Отговор
    На крива демокрация китайците и пречат.