Last news in Fakti

22 Август, 2020 08:49 2 167 10

Първи намаления на мита между САЩ и ЕС от над 20 години

  • мито-
  • мита-
  • сащ-
  • ес-
  • омари

Увеличава се достъпът до пазара за американски и европейски стоки на стойност стотици милиони долари

Първи намаления на мита между САЩ и ЕС от над 20 години - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

САЩ и ЕС са постигнали споразумение по пакет от намаления на мита, който ще увеличи достъпа до пазара за американски и европейски стоки на стойност стотици милиони долари, съобщиха вчера постоянният търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър и еврокомисарят по търговията Фил Хоган.

Тези намаления на митата са първите договорени между САЩ и ЕС от над две десетилетия, се посочва в прессъобщението на Европейската комисия.

ЕС премахва митата върху вноса на американски живи омари и замразени продукти от омари. Стойността на този американски износ за ЕС е бил 111 милиона долара през 2017 година.

Споразумението влиза в сила със задна дата от 1 август. Европейските мита ще са премахнати за срок от пет години. САЩ намаляват с 50% митата за определени продукти от ЕС, чиято средна годишна търговска стойност е 160 милиона долара, включително някои готови храни, кристални съдове, запалки и други.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Amix

    7 3 Отговор
    Е добрей... Дано тръгне економикътъ... А с Русия кога ще намалят митата
  • 2 мечо

    0 7 Отговор
    тес не дават визи на хората какво ни грее като неможеме да утидеме там да работим да се реализирваме като нормални хора

    Коментиран от #3, #4, #5, #6

  • 3 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    За теб е все тая.
  • 4 Успех

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Направо ще се реализира там, това да не ти е някакъв филм от Холивуд. Тези който толкова много я прехвалват тая САЩ малко преувеличава, ама щом искаш ИДЙ ДЕДО ДА ВИДИ 😁👍
  • 5 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Мечо! Стига си дразнил хората!:) Пиши на нормален български! Сигурен съм че си интелигентен човек! Аз, лично не се дразня, защото разбирам че се шегуваш. Но, с другите не е така!:)
  • 6 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Много добре знаеш че не е кой знае какъв проблем да отидеш в САЩ и да работиш! Друг е въпросът какво ще получиш за труда си! На наскоро емигриралите не се гледа с добро око и заплащането е доста по-ниско отколкото това на местните!
  • 7 Азззззззззз

    2 0 Отговор
    160 милиона долара са жълти стотинки за стокообмен между САЩ и ЕС.
  • 8 Фикрет

    0 1 Отговор
    Внасям камарото навреме. За да мога като удари коронката да бръмча с 200 на 1 лев бензина
  • 9 Ангелино

    1 0 Отговор
    Европейските кърлежи много обичат омари,Защо не намалиха митата на стоки за населението.А руските мита ще бъдат намалени за черният хайвер.Празнувайте европейци.

    Коментиран от #10

  • 10 Гнусари мазни

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ангелино":

    Готови храни,кристални съдове,запалки и др. -Сащ
    Алчните европейски кърлежи само на омари.
    Аз омар не съм виждал,с едно изключение на меню цената беше 154лв.и 175лв.тук в бг.не е толкова скъп нашите мили родители могат да хапнат по 1 с пенсията си.Подлогите европейски и тиквун си ги хапват редовно като слънчоглед.Я да вземат да намалят и митото на трюфели също.