Last news in Fakti

24 Август, 2020 12:22 2 457 7

Австрия гони руски дипломат

  • австрия-
  • русия-
  • дипломат-
  • шпионаж

Руснакът е отказал да даде показания

Австрия гони руски дипломат - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австрия прогонва руски дипломат, съобщава ТАСС. Счита, че работата му противоречи на Виенската конвенция за дипломатическите отношения, коментира външното министерство на страната.

"Мога да потвърдя, че руски дипломат ще бъде изгонен. Поведението му противоречи на Виенската конвенция за дипломатическите отношения", заяви говорителят на австрийското външно министерство Клаудия Тюрчер, когато е помолена да коментира изявленията на австрийската преса, предаде News.bg.

В понеделник "Кронен Цайтунг" съобщи, че Австрия за първи път обявява руски дипломат за "персона нон грата", кaто трябва да напусне територията на страната до 1 септември. Според медията, дипломатът е заподозрян в промишлен шпионаж. Руският дипломат е заподозрян, че събира информация чрез австрийски гражданин в едно от австрийските високотехнологични предприятия.

Австрийският гражданин информира ръководството си за шпионажа в предприятието и посочва руския дипломат. Руснакът е отказал да даде показания и се е позовал на дипломатическия си имунитет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    5 4 Отговор
    Аз паднах. Друг ще ме смени и... толкоз. Какво тук значи някаква си личност?! Никола Вапцаров...
  • 2 Копейкин

    8 13 Отговор
    А тук ги настаняват в затворени комплекси (руски анклави) по черноморието . България ще тръгне напред, когато СКЪСА "пъпната си връв" с МОСКВА и спре да плаща "данък Русия"!

    Коментиран от #6, #7

  • 3 да де

    8 2 Отговор
    Ще спомена само, че на дипломатите точно това им е работата, а това че се е издънил няма да спре другите както и техните дипломати между другото които се занимават точно със същото.
  • 4 ruсиян

    7 10 Отговор
    Цялата им икономика на руснаците се гради на промишлен шпионаж.Още от Втората Световна благодарение на немците създадоха някаква държава и икономика. Руснаците са неспособни да измислят нещо практично.
  • 5 Бесен Язовец

    5 10 Отговор
    Всички дипломати шпионират,но руските пияници ги хващат най-често:))
  • 6 Ние сме я скъсали и

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Копейкин":

    все в дълбокот стоим и не можем да се отделим от дъното.
  • 7 Сульо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Копейкин":

    Не, България ще тръгне напред като избие до крак всички "демократи" както е направила сед 9.9.1944 и се откъсна от мизерията, която пак докараха недоизбитите "демократи" след 10.11.1989
Новини по държави: