31 Август, 2020 09:51 3 053 2

Наводнения в Италия, положението е извънредно

  • италия-
  • време-
  • лошо време-
  • наводнения-
  • паднало дърво

Лошото време е обхванало цялата северна част на страната

Наводнения в Италия, положението е извънредно - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лошото време продължава да измъчва цяла Северна Италия. Заради прииждащи реки беше затворена магистралата „Бренеро” в двете посоки между Болцано и Сан Микеле. Железопътната линия Бренеро също е затворена. Между Мале и Тренто, близо до Клес, свлачище се удари в коловозите, спирайки се във влак. Заради наводнението в Исарко, гражданската защита е приканила жителите на Киуза да не излизат на улицата и да стоят в горните етажи на къщите, а в Егна някои семейства са евакуирани. Под сериозно наблюдение е река Сарка в Трентино, предаде Нова телевизия.

Местните власти ще разширят периметъра на извънредното положение, което беше обявено през последните дни за Веронезе. Премиерът Джузепе Конте е говорил по телефона с губернатора на Венето Лука Зая и кмета на Верона Федерико Сбоарина, както и с шефа на Гражданска защита Борели. Той е изразил максимална близост и солидарност с населението, засегнато от лошо време.

Трагедия се е разиграла в къмпинг в Марина ди Маса, ударен от вихрушка. Дърво падна върху палатката, където били тригодишно момиченце и 14-годишната му сестра. По-малкото умира на място, а сестричката ѝ часове по-късно в болницата. Избледняват надеждите за намиране на 38-годишния гъбар Андреа Галимберти, отнесен от поток в езерото „Делио”.

Издирването е прекратено вчера поради лошото време и възобновено тази сутрин, но до момента без резултат. Минувачи откриха в гората на Вале д Инферно 47-годишен мъж, ударен от мълния, но жив. Жена, паднала в река Омброне в Прато е спасена от екип пожарникари, докато се опитвала да спаси кучето си, което паднало във водата. Днес лошото време е обхванало цялата северна част на страната. Дъжд и градушка заляха Вербано и Торино, докато в Сестриере валеше сняг на 2 400 метра надморска височина. Градушки имаше и в провинция Бергамо.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ΞLΞVΛTΞ

    2 8 Отговор
    Хахаха какви нещастници.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: