Last news in Fakti

17 Октомври, 2012 05:53 799 0

В Букурещ ще се проведе 21-ият конгрес на ЕНП

  • енп-
  • румъния-
  • конгрес
В Букурещ ще се проведе 21-ият конгрес на ЕНП - 1
Снимка: БГНЕС

Делегация, начело с министър-председателя и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, ще вземе участие в 21-я конгрес на Европейската народна партия /ЕНП/, който ще се проведе в Букурещ, Румъния, на 17 и 18 октомври 2012 година, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В делегацията участват още вицепремиерът и зам.-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Красимир Велчев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, Илиана Иванов, Мария Габриел и Владимир Уручев, народните представители Моника Панайотова, Пламен Нунев и Румен Иванов, областният координатор на ГЕРБ – Пловдив и кмет на Пловдив Иван Тотев и областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора и кмет на Стара Загора Живко Тодоров.

Форумът ще събере всички десни европейски лидери на едно място, включително 16-те ръководители на страните-членки от ЕНП – Траян Басеску (Румъния), Бойко Борисов (България), Ангела Меркел (Германия), Мариано Рахой (Испания), Жан-Клод Юнкер (Люксенбург), Доналд Тъск (Полша), Фредерик Райнфелд (Швеция), Джурки Катайнен (Финландия), Виктор Орбан (Унгария), Енда Кени (Ирландия), Валдис Домбровскис (Латвия), Лауренс Гонзи (Малта), Андриус Кубилиус (Литва), Педро Пасос Коельо (Португалия), Янес Янса (Словения) и Антонис Самарас (Гърция). Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозо и Председателят на Европейския Съвет Херман ван Ромпой също ще участват в конгреса. Във форума се очакват над 1200 делегати от 40 страни. Основни теми на конгреса ще бъдат усилията за справяне с текущите предизвикателства, с които европейските граждани се сблъскват в светлината на световната икономическа криза; осигуряване на "Повече Европа" за европейските граждани; противопоставяне на популистите и демагозите, които искат да разрушат ЕС. По време на форума ще бъде дискутирана обновената платформа на ЕНП и ще се проведат избори за Председателство на партията.

По време на конгреса на ЕНП в Букурещ, председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще проведе официална среща с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез в сградата на румънския парламент, а малко по-късно ще произнесе слово към участниците във форума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: