Last news in Fakti

18 Октомври, 2012 18:34 1 450 8

Борисов се "поскарал" на държавите, които много харчат

  • бойко борисов-
  • енп-
  • германия

Поскарах се малко на държавите, които само искат пари от Германия, заяви премиерът Бойко Борисов в Букурещ, където се провежда 21-вият  конгрес на ЕНП. По думите на Борисов въпросните държави не следят достатъчно бюджетите и дефицитите.

Снощи в изявлението си пред делегатите министър-председателят призова бившите социалистически страни да последват примера на скандинавските държави и да поддържат финансова стабилност. Борисов призова колегите си да се поставят на мястото на германците  - “непрекъснато да ни искат пари, няма да ни бъде много приятно“. Той даде за приемер България, която с много лишения е успяла да се справи с бюджетната дисциплина.

Днес той отново подчерта този факт. България е една от държавите за пример във финансовата дисциплина, с нисък бюджетен дефицит, с нисък външен дълг, с покриване на Маастрихтските критерии в борбата с престъпността, заяви премиерът.

Той също така за пореден път изтъкна успешния начин, по който България пази границите си. Всеки ден се залавят бежанци, а страната ни харчи огромни суми, защото пази шенгенска граница, каза Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 0 Отговор
    България е една от държавите за пример във финансовата дисциплина, с нисък бюджетен дефицит, с нисък външен дълг

    да ама тука хора не живеят
  • 2 Росен Димитров

    1 0 Отговор
    Абеееееее ти луд ли си бе докара ни до дъното ,пак чак и акъли даваш.
  • 3 GOGO

    1 0 Отговор
    "Поскарах се малко на държавите, които ...
    ББ, тези, на които се караш не са прости като теб и затова сигурно няма да се харесате!!
    Задават се избори и трябва да си мериш приказките!
  • 4 Явор Кръстев

    1 0 Отговор
    Нагъл и самовлюбен както винаги. В световната история този човек ще остане като най големият виц на века само дето на нас не ни е смешно.
  • 5 кик

    1 0 Отговор
    защо бе боже защо бе
  • 6 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Дано са го взели насериозно и са се уплашили достатъчно за да предприемат нашия път на развитие Дай Боже
  • 7 кик

    0 0 Отговор
    след като ние не можем да станем богати като запада тиквата предлага те да станат бедни като нас хахахахахахахахахха
  • 8 mironz

    0 0 Отговор
    Боко ,Боко едва ли за последните 55 години се е родил по тъп българин от тебе .За това те сложиха премиер между другото.Германия взима най-много и за това дава най-много .Тя е европейският съюз.Другите са просто сателити около нея.
Новини по държави: