Last news in Fakti

8 Септември, 2020 07:01 44 466 201

Германия обмисля чудовищен удар по Русия

  • алексей навални-
  • германия-
  • русия-
  • северен поток 2-
  • ангела меркел-
  • санкции-
  • ес

Меркел може да скъса договора за "Северен поток-2"

Германия обмисля чудовищен удар по Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

След като Германия обяви, че критикът на Кремъл Алексей Навални е бил отровен в Русия с „Новичок”, канцлерът Ангела Меркел вече не изключва възможността за преразглеждане на енергийния проект „Северен поток-2”, пишат германските медии.

Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт каза, че според Меркел в момента Германия не може да изключи нито един сценарий от възможните санкции срещу Русия във връзка с отравянето. Канцлерът подкрепя мнението на външния министър Хайко Маас, че преразглеждане на проекта „Северен поток-2” е сред възможните отговори. Все още обаче е прекалено рано да се каже какви стъпки ще предприемат германците и техните партньори в ЕС и НАТО.

Вчера бе съобщено, че Алексей Навални вече не е в кома и състоянието му се подобрява. Кремъл отрича да има връзка със случилото се. Политически експерти коментираха след отравянето на Навални (който в момента е на лечение в Берлин), че Меркел не би рискувала бъдещето на „Северен поток-2” заради руския опозиционер. Енергийният проект е трън в очите и на САЩ, които твърдят, че Германия е допуснала да стане енергиен заложник на Русия. Вашингтон дори заплаши партньорите си със санкции.

Защо обаче „Северен поток-2” е толкова важен? Това е газопровод за милиарди, чиято цел е да осигури на една от най-големите икономики в света Германия енергийна обезпеченост. Критиците на проекта виждат в него политически измерения – в сътрудничеството с режима в Кремъл на Путин, който е разглеждан като антипод на демократичните ценности, докато според неговите поддръжници „Северен поток-2” е жизненоважен за немската икономика, следователно и за ЕС. Политици в Германия настояват бившия канцлер Герхард Шрьодер, смятан за близък приятел на Владимир Путин, да се откаже от поста си на президент в управителния съвет на проекта. Те смятат, че Шрьодер ползва близките си връзки, включително икономически, с Кремъл, за да лобира за „Северен поток-2”. В същото време руското правителство обвини германската страна, че блокирала усилията по изясняването на случая с Алексей Навални. Руското държавно ръководство отрича да е замесено в опита за убийство на Навални. От 22 август насам 44-годишният руски опозиционен политик е на лечение в берлинската клиника „Шарите”, смятана за една от най-добрите в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 109 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    296 29 Отговор
    Само не се знае какъв ще бъде отговора?

    Коментиран от #81, #87, #98, #128, #136

  • 2 Задава

    296 25 Отговор
    се тежка зима !

    Коментиран от #115, #126, #147

  • 3 Знаещ

    556 56 Отговор
    Германия нищо не обмисля! Нареждат й го отвъд локвата. Демокрация по краварски.

    Коментиран от #16

  • 4 Пиф

    111 387 Отговор
    Хаха, това с тежката зима е смешна опорна точка,защото както ЕС,така и САЩ, са енергийно обезпечени чрез други доставчици,както и с ВЕИ.

    По-точно се задава по-голям глад в Русие,защото няма Северен поток, няма пари. И е петрола е евтин,а Русия няма промишленост. 50% от бюджета се попълва от енергийни доставки.

    Коментиран от #17, #20, #30, #76, #85, #176, #181, #188, #189, #190, #192, #194

  • 5 Активист на БКП

    377 42 Отговор
    Търсят претекст за да изпълнят поръчката на Кравария .
  • 6 бай Тодор

    387 57 Отговор
    Чудовищно е само заглавието ! "Северен поток " е необходим на Германия и чедовищният удар ще бъде за тях,ако се откажат,не за Русия ! Не вярвам германците да се окажат толкова прости !

    Коментиран от #18, #196

  • 7 Дръмп

    61 249 Отговор
    Всеки бяга в Германия, там се лекуват и нашите богаташи, защо ли? Русия и нейното ГРУ са маша в ръцете на чифитата и си играят на война с целия свят.

    Коментиран от #24, #28, #127, #197

  • 8 Гост

    329 35 Отговор
    Ако Германия се откаже от Северен поток 2 заради тровения недотровен Навални и по този начин загуби много пари, ще си затвърдя мнението, че ония, които взимат това решение са просто едно клоуни, които взимат нас за стадо овци.

    Коментиран от #37, #42

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дори

    238 33 Отговор
    Глупостта на Меркел трябва има край някъде все пак
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Yamaha

    254 35 Отговор
    Май ще платят една чудовища неустойка Германия на Газором ! Едни 100 - 200 милиарда евро

    Коментиран от #35

  • 14 Гост

    280 31 Отговор
    Задкулисните игри на САЩ - тровят човека, виновни са руснаците.......
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    202 24 Отговор

    До коментар #4 от "Пиф":

    Не се притеснявай, глад в държава, която за миналата година е най-големия износител на зърно няма как да се случи. В Германия също. Но там шефовете в автомобилната индустрия предупреждават работниците си за големи уволнения и че на никого мястото му не е гарантирано. Защото американците, използвайки или режисиеайки историята с Навални могат хем да им наредят да спрат Северен поток 2, хем да им наложат големи мита за автомобилите и да намалят закупуваните количества,както вече се изсилваха, че ще сторят, ако Северен поток 2 не бъде спрян.

    Коментиран от #56, #160, #198

  • 18 Космат гръб

    190 17 Отговор

    До коментар #6 от "бай Тодор":

    Германците, не. Но Меркел, да. Както един бе писал по-горе, каквото и наредят от краварника.

    Коментиран от #62

  • 19 Дълбоко Виждащ

    160 24 Отговор
    Това е–$ Американската мечта,Става НЕмско желание!ДАЛИ Ще се случи-НЕ !По скоро не,проекта е изгоден и за двете страни,а щатите ще се зъбят като-бясна лисица!
  • 20 Обаче

    101 25 Отговор

    До коментар #4 от "Пиф":

    Имат 30-40 хиледи ядрени ракети, ку литнат изведнъж глад голям навсякъде и бая дълга зима 😂

    Коментиран от #48, #94

  • 21 цялата политика е една помийна яма

    170 23 Отговор
    Ако някой има изгода от цялата тая работа , това са краварите. И не е новичок , а нещо с което да поставят Навални в изкуствена кома и да го изкарат от Русия.
  • 22 историчката

    53 12 Отговор
    Ударът беше някога, ама онзи ненормалник не си осигури съюзници и се ос-а.
  • 23 big

    159 19 Отговор
    Та нали случая Навални беше организиран именно за това! Проблема е, че Германия няма да се реши на тази стъпка: 1. прекалено много германски компании са ангажирани с него. 2. имат стратегия за отказване от въглищата и атомната енергия, а газта е една от двете алтернативи. Само "зелена" енергия не е достатъчна. 3. ако на Русия и писне и затвори кранчето, Германия ще се спихне. 4. определено има и други причини. Така, че г-жа Меркел не би се решила на тази стъпка, ако няма резервен вариант, а такъв на този етап няма и скоро няма да има.

    Коментиран от #38

  • 24 дръвник

    162 24 Отговор

    До коментар #7 от "Дръмп":

    Кой бяга да се лекува в Германия ? Май масово ходят в Турция. До началото на демокрацията медицината в България беше на ниво ! Сега ги направиха търгаши не им пука за хората.

    Коментиран от #46

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Потрес

    197 26 Отговор
    Сега разбрахте ли кой го е отровил?! Този, който от месеци иска да се спре газопровода - САЩ, ЦРУ. Типично.
  • 27 Фридман

    155 22 Отговор
    Сороснята си мисли, че толкова лесно се спира договор който е на зуки етап и инвестирани милиарди заради една руска прос**тутка симулирала отравяне!

    Коментиран от #34

  • 28 Максим

    176 17 Отговор

    До коментар #7 от "Дръмп":

    Навални в случая не побягна, а му бе дадено разрешение да замине в Шарите,въпреки че имаше забрана дори да напуска Москва, тъй като срещу него се водеха 2 съдебни дела.Ако руснаците наистина го бяха отровили, то никога нямаше да го пуснат да замине за там с Новичок в кръвта си. Руските лекари предложиха на немските си колеги съдействие, да си разменят изследванията на Навални. Немците отказаха.
  • 29 аман от професори

    27 7 Отговор

    До коментар #25 от "Даскал":

    Даскале , сайта за правопис е на друго място. Ти какво не разбра от цялата работа ?

    Коментиран от #103

  • 30 Дълбоко Виждащ

    156 22 Отговор

    До коментар #4 от "Пиф":

    Русия има всички полезни изкопаеми в земите си!Не е само петролът и газта!Ако Русия и Германия се обединят икономически те стават Тотален Световен Хегемон!Това се стремят да избегнат англосаксонците!

    Коментиран от #49, #113

  • 31 РАСО

    145 12 Отговор
    ....не се косете, то е ясно -отровиха го западните служби, в лицето на ЦРУ ,чрез някой я руснак, я украинец , я уезбекистанец.....това беше ясно че рано или късно ще стане, идеята е САЩ да порпечат на реализирането на северен поток 2, а от там - и на наливанетъо на свежи кинти в руската икономика....И вижте как само става -не да се убие жертвата,ами да се отрови и да може да се възтанови после , така че да може да го ползват за пропаганда...съждателя на Новичок гоказа вече, ако е отровен с него, то жертватас умира и нищо друго .....
  • 32 4 Икомомика

    111 18 Отговор
    Бързо ще стане 40-та икономика, ако ходи по акъла на говедата от прериите.

    Коментиран от #148

  • 33 АНОНИМЕН

    44 7 Отговор
    Заглавието на статията отговаря на авторския профил! Много рядко и на реалността!?
  • 34 Гост

    125 10 Отговор

    До коментар #27 от "Фридман":

    За съжаление всичко в днешната политическа реалност е възможно. Ако ми бяха казали преди десетина, петнадесет години, че ЛГБТИ ще имат тежест във взимането на политически решения в Западния свят, щях да се изсмея. Но ето, в Москва, в посолството на САЩ свалиха Америка ското знаме и пуснаха да се вее шарено то на ЛГБТИ. А на изказване, че ще дойде време, в което белите в Америка ще клякат пред негрите, за да се извиняват за това, че са се родили бели, щях съвсем да изцъкля очи.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 РЕАЛИСТ

    127 11 Отговор
    Откакто се разбра , че е подслушвана от чужди служби, Меркел не е същата. На каишка е и работи срещу Германия. Да спре Северен поток 2 си е изстрел в крака.
  • 37 един от стадото

    41 4 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    ника ми не е случаен, макар и да се срамувам от него. Но е обективен. Как искам да е Крали Марко, но Марко Тотев е резервния..
  • 38 Гост

    102 9 Отговор

    До коментар #23 от "big":

    Зелената енергия не само, че не достатъчна, тя е изключително скъпа за промишлени цели и навсякъде, където се използува се дотира от държавата. Но немската хазна не е разтегателна. Милиарди евра за търтеите, емигранти от Азия и Африка, които нямат намерение да работят, плюс скъпа енергия за немските заводите. На изхода Германия вече няма да е толкова привлекателна страна за живеене.
  • 39 Ццц

    124 10 Отговор
    Германия в съюз с Русия е най-големия кошмар на САЩ. С какво Навални е опасен за Путин? Колко години му е опозиция и какво от това? Ако не си успял да убиеш някой ще го изпратиш ли за лечение при положение, че ти е в ръцете? Кой ще е най-щастлив ако газовите потоци и на север и на юг в Европа се провалят? Ако се разсъди обективно, без "филство" и "фобство" ще се открие истинския отровител. А защо Меркел е готова на това има ли снимки и от нейната спалня?

    Коментиран от #43

  • 40 Юдейски подлоги

    78 17 Отговор
    Аз пък си мисля, че 25 млн руснаци избити непровокирано от германци, могат да бъдат изплатени с 25 млн германци, а лихват за 70 г ще е например Бавария.....
  • 41 Българина

    120 8 Отговор
    Ако Русия е искала да убие някой няма да го трови с отрова за мухи.... Краварски план както винаги
  • 42 Гост 2

    65 5 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Те ония , " Богоизбраните " , отдавна ни взимат за овси .
  • 43 един от стадото

    68 5 Отговор

    До коментар #39 от "Ццц":

    Меркел е готова на всичко още като полага подпис за канцлер. Подписва преди това един ферман задължения, без права и право на обжалване. Ако иска, ако не е тя ще е друг/а/
  • 44 от Немско

    102 13 Отговор
    То на Германия само това и остава и ще е почти затрита ! Започнаха да се повишават цените в супермаркетите и се усеща нещо кофти в системата но прииждащите ислямисти на социални помощи са си добре. Няма я вече онази хубава Германия

    Коментиран от #54, #137

  • 45 АНОНИМЕН

    55 4 Отговор
    Много се говори за ВЕИ! Специална за фотоволтаиците ще се намери ли някой да каже каква е цената на акумулиращо-трансвертерна инсталация към фотоволтаична инсталация с производителност примерно 5 МВт/ч! Защото те произвеждат през светлата част на денонощието, а потребност може да се случи и през нощта!?

    Коментиран от #53

  • 46 Аааа

    68 7 Отговор

    До коментар #24 от "дръвник":

    След като лечебните ни заведения са търговски дружества , какво очакваш???
  • 47 Гост

    62 7 Отговор
    Не , че де кефя на Путин и Русия , но какво беше казал той на германците преди няколкомгофини пак като се репчеха ? Врътна ли кранчето нямате толкова дърва да се отоплявате.

    Коментиран от #51

  • 48 Пиф

    14 28 Отговор

    До коментар #20 от "Обаче":

    Правилно. Глад навсякъде. И при тоя дето ги изстрелва. А и не само той има ядрени ракети.
  • 49 Пиф

    21 68 Отговор

    До коментар #30 от "Дълбоко Виждащ":

    И като има всички залежи защо са толкова бедни? Япония няма такива залежи и са несравнимо по-богата и демократична държава.

    Коментиран от #67, #73, #199

  • 50 Антимилиционер

    18 88 Отговор
    Джуджето е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО просто и некадърно. Взеха му Навални от собствената страна, а он подсмърча.... Интелект на улична котка.

    Коментиран от #72, #88, #101

  • 51 Пиф

    11 44 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Какви дърва извинявай. Германия е с най-много ВЕИ, които са около 30%, другото са атомна енергия и въглищни.

    Коментиран от #57

  • 52 Една

    29 14 Отговор
    Германия отдавна го обмисля, затова и трябваше Навални...
  • 53 Пиф

    17 65 Отговор

    До коментар #45 от "АНОНИМЕН":

    За първи път чувам,че ВЕИ са само фотоволтаици. Прочети повече от първото изречение за ВЕИ. И не прави сметка на парите на германците. ПО-добре прави сметка на бедна Русия.

    Коментиран от #108, #200

  • 54 Пиф

    19 57 Отговор

    До коментар #44 от "от Немско":

    Хахахаха, пошла проруска пропаганда. Лелей, ама изключително евтина,като от петокласник :)

    Коментиран от #163

  • 55 Българофил

    88 11 Отговор
    Всичко това е игра на краварите, първо Скрипал сега Навални. Пробват докато хората им повярват! Само че КГБ не действа по този начин и това го знаят всички живели при социализма. При КГБ "празно" нямаа, дори не разбираш откъде ти е дошло!?
  • 56 Анонимен

    14 35 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Кой ви ги пуска тези опорки, за голямите уволнения и липсата на работа в германските автомобилните заводи?! Брат ми е инженер в един от тях! От ръководството са помолили работниците и в момента предстой гласуване от трудовите колективи към преминаване на 6-т работна седмица, като им е казано, че това ще е минимум до пролета! Та толкова от мен!

    Коментиран от #61, #70, #84

  • 57 Гост

    29 3 Отговор

    До коментар #51 от "Пиф":

    Ако е така що клекнаха тогава?
  • 58 Anonim

    22 5 Отговор
    Обмислям невероятна постъпка да не чета факти нечувана ще е постъпката
  • 59 Behemoth

    36 6 Отговор
    Поредна глупост ...да не са луди да се самопрострелят в крака за нещо такова....
  • 60 Мергел

    8 21 Отговор
    Ся ,заради Навални -никъв северен поток,е.ала съм ви и газта!
  • 61 ленивеца от Банкя

    21 4 Отговор

    До коментар #56 от "Анонимен":

    ма те трудовите колективи ли решават там, ей не се научи тази жена. Нема я целувам вече.И като са обатоли с тая маска..
  • 62 Абеееее

    32 6 Отговор

    До коментар #18 от "Космат гръб":

    Прости са си! Щом избират Меркел цели 3 пъти....
  • 63 ужас

    59 7 Отговор
    Джамбазов, пак се изказваш неподготвен. Не ти ли омръзна. Меркел не може да скъса никакъв договор, защото тя не е подписвала такъв. Меркел може силово да спре проекта, но тогава ще я съдят 100(сто) компании, които са подписвали договори, свързани с изграждането. И тогава Меркел ще трябва да плати милиарди компенсации и да лиши германия от евтина газ. Момче, до сега нищо от това , което си прогнозирал, не се е сбъдвало и въпреки това ти не спираш с пропагандата. ЗАПОМНИ-СП2 НЯМА ДА БЪДЕ СПРЯН.
  • 64 123

    44 12 Отговор
    Само да врътнат кранчето и Германия се е наакала за два дни
  • 65 Иван

    34 4 Отговор
    А дюнерите са под эакрилата на НАТО-ОТАН.
  • 66 Сискс

    11 58 Отговор
    Да го спират тоя поток. Все едно да финансираш убийци. Нека я Раша малко по умрат от глад
  • 67 Gfg

    57 11 Отговор

    До коментар #49 от "Пиф":

    Първо--Япония живее от заеми. Дългът й е 170% от БВП. И втори- напъните не са толкова за пАтоците, а за съюз между Русия и Германия, който съюз вече не може да бъде спрян.
  • 68 Националист

    14 76 Отговор
    Отдавна трябва Русия да бъде смачкана икономически ,хората сами ще свалят джуджето
  • 69 Сега наистина

    10 43 Отговор
    се убедих че Руснаците са го отровилЕ
  • 70 един от стадото

    34 7 Отговор

    До коментар #56 от "Анонимен":

    ти чуваш ли се, цял свят в рецесия само Германия на плюс. Май рецесията там им се вижда като регресия/спомен от минал живот/
  • 71 Всяка една стъпка

    47 9 Отговор
    за прецакването на Русия заздравява Руско-Китайската дружба. А тия двете като се съберат, жална им майка на американците. Но както винаги за едни краткосрочни търговски интереси те ще си провалят дългосрочните.
    Така направиха с Иран, заради петрола на Шел и БП направиха преврат. И сега Иран им е трън в очите.
    С талибаните също, въоръжиха ги срещу Русия и после талибаните приютиха АлКаеда, която им гръмна небостъргачите.
    Ама така като управляват корпорациите а не стратезите.

    Коментиран от #90

  • 72 ЗайоБайо

    21 6 Отговор

    До коментар #50 от "Антимилиционер":

    Корекция:Императора Разреши да си го вземат. Което също не разбирам, защото оня отровения е с висящи дела.
  • 73 Дълбоко Виждащ

    47 5 Отговор

    До коментар #49 от "Пиф":

    Това не е въпрос на Полезни Изкопаеми,а социален!Въпрос на управление и на Виждане!Аз съм на съвсем различно от вашето мнение!Ако предположим,че сте прав -Това за огромна Империя е-Бял кахър!Благата там са неправилно разпределени,като навсякъде!Едно време пътувах доста почти навсякъде без англосаксонските земи. сега вна стари години също...В Сравнение със сега бяхме много близо до нашите приятели -Германците!Сега вие сравнявате бедни и богати по това какви пари получават,или печелят там и тук....Това е дълбоко неправилно!Тук винаги съм го Твърдял и елементарно доказвал-Хората В ГОЛЯМАТА си Част са по Богати,от Немските ни другари с,които 2световни загубихме!Там частна собственност имат малък процент от хората-особенно в Западната част,докато в бг-оггромна част имат Недвижима собственност!Само Недвижимата собственност те прави-Свободен,колкото и имагинерно да е понятието –Собственност и Свобода!Хартията ,кредитите лизингите-не Ви правят истински богати!Имота земята от време Оно са тези неща,които ви дават свобода на изборът!В сравнение с робите в европа,бг сме Свободни-засега!

    Коментиран от #91, #144

  • 74 ДДР

    38 4 Отговор
    Германия никога няма да се откаже от руска газ, отказът на Германия ще я превърне в България.
  • 75 Ваня Иванова

    36 6 Отговор
    Световните диктатори не се съобразяват със съюзници и приятели. За тях приятели и съюзници означават послушни държави който правителството им изпълняват всички желания и капризи на диктатора. Но всеки си намира майстора. Ако сключат военен съюз Русия, Китай, Индия, Северна Корея, Иран и някой други, Те ще се превърнат в световен диктатор и ще поставят условия на САЩ.
  • 76 Скъпи, ПИФ,

    56 6 Отговор

    До коментар #4 от "Пиф":

    Русия е една от малкото самодостатъчни икономики. А каква ще е нашата зима?
  • 77 Стамат

    44 5 Отговор
    Новичок се е произвеждал и в Украйна.А най заинтересовани да разрешат отношенията между Русия и Германия са краварите и подлогите им урките. А ако Мъркел спре потока заради това отравяне това ще е най голямата икономическа грешка на Германия . Всъщност Цяла Европа ще стане васал на ФАЩ. Германците няма да простят на Фюрерката че ги е лишила от евтината енергия
  • 78 Българина

    33 3 Отговор
    Само, че наследниците на Хитлер трябва да не забравят, че тоягата има два края.Ако хванат единия, другия ще остане за русите.
  • 79 Неразбрал

    40 4 Отговор
    И как ще го обясни на обикновения германец? Оня там, бачкатора, дето му е през оня за руската опозиция? И дето вече му е до гуша от пръскане на данъци за простотии? За децата по 300 € а колко струват кордоните, охрана от специални част и сбирките на НАТО в чест на нахални? Германския бачкатор не е толкоз тъп колкото изглежда
  • 80 ценности

    50 4 Отговор
    "демократичните ценности"?! ЛИЦЕМЕРИЕ!
    Нека да разгледаме историята и да се поучим, какви "демократични ценности" са прилагани от англо-саксонците. Нека да видим как американците са на практика демократичните ценности във Филипините примерно. Как и налагат демокрацията, чрез "демократичните подходи" на открити войни, граждански войни, военни преврати, атентати, изкуствени цветни революции...
    Тъй наречените "демократични ценности" се свеждат до едно - "васалската страна да прави това, което господарите наредят". Затова и г-н Борисов е още министър. Защото на третия ден от протества, представителя (т.н. консула) на господорите беше на Дондуков и е уверил, че е зад премиера....
    Истината е сила, братя.
  • 81 Де Факто

    33 11 Отговор

    До коментар #1 от "Грейс":

    Отговора се знае от самосебе си.Германците просто ще ядат чепатия.
  • 82 Аре

    37 7 Отговор
    Путин попитал Меркел - Все пак трябва да кажете през зимата с какво ще се отоплявате с газ или..... Защото ние и дърва имаме.

    Коментиран от #83

  • 83 Меркел

    13 36 Отговор

    До коментар #82 от "Аре":

    Дърва имате ама акъл нямате и сте мързеливи
  • 84 Съмнявам се

    32 3 Отговор

    До коментар #56 от "Анонимен":

    Произвежда се, когато има пазари. Никъде не са се юрнали да купуват коли! Немците какво... на склад ли ще ги държат - нещо, което толкова бързо остарява морално?
  • 85 Българин

    15 28 Отговор

    До коментар #4 от "Пиф":

    80% от бюджета е от петрол. 20% От водка.
  • 86 ддд

    31 7 Отговор
    Ами точно това беше и целта на американците, като отровиха тоя, и го приписаха на руснаците :)
  • 87 дедо Ташунко

    19 31 Отговор

    До коментар #1 от "Грейс":

    Румен Радев какво казва по въпроса? Ако няма мнение,попитайте Деса,Мая,Елена,Корни или най важният МУ стратег от БСП-Йотова!
  • 88 К'о знайш

    7 2 Отговор

    До коментар #50 от "Антимилиционер":

    Мно'о ора требе да завидят на интелекта на уличната котка! Ако беха прихватали от него щеха да раздвижат сивото преди да драскат.
  • 89 В.В.П.

    15 4 Отговор
    НИЩО НЕ ,ОБМИСЛЯ,,..ИЗЧАКВА ДА ДОВЪРШАТ ТРЪБАТА....ТЕАТЪР РАЗИГРАВАТ...ЯКИ ПРОСТОТИИ...НА ГЛУПАВОТО МЕРКЕ.....В противен случай ,,отдавна щяха да я спрат...
  • 90 Бесен

    12 32 Отговор

    До коментар #71 от "Всяка една стъпка":

    Каква дружба между Русия и Китай те не се понасят органически ,освен българските подлоги русофилистици никой не ги понася руснаците

    Коментиран от #96, #100

  • 91 АС/DC

    37 6 Отговор

    До коментар #73 от "Дълбоко Виждащ":

    Донякъде си прав но и това подлежи на корекция от новите ни " приятели". Взеха ни индустрията, съсипаха селското стопанство, взеха ни полезните ископаеми. Чрез паричното обедняване на населението и предателските промени в закона ще ни бъде изкупена земята от чужденци. Това е страшното. Нали не смяташ че собственноста на панелна кутийка коята ще е тотално амортизирана след 50г. те прави богат собственик. Замисли се по какъв начин се появи държавата Израел. Отвоювана ли е или просто изкупена от арабите без да се усетят. Схемата доказано работи.

    Коментиран от #109

  • 92 гжгж

    13 9 Отговор
    От синедриона стиснаха баба Кашнер (Меркел) за гушата. Тя заклопа като квачка и снесе запартък.
  • 93 Архитектор

    33 8 Отговор
    Алоо, Факти, къде са фактите? Някакви факти и изказвания от немски медицински лица? Някакъв публикуван медицински анализ, епикриза, протокол, освен политически изявления.? Защо не отговарят на исканията на Русия за доказателства? Егати Новичока, който не можа да убие нито един. Толкова сте тъпи, че не може да измислите нещо ново.. Смешни сте. .И стига се крихте зад този измислен Джамбазов с неговите измислици!
  • 94 Борис

    9 30 Отговор

    До коментар #20 от "Обаче":

    30- 40 хиляди са глупостите, които се въртят в празната ти кратуна. САЩ и Путинландия имат по 1500 ракети в бойна готовност. И между другото няма да литнат само техните, тъй че зима ще има и при пияните вмирисани на галоши ватници.
  • 95 Между редовете

    28 11 Отговор
    Всичко е лъжа и измама сътворена от злото на планетата USA !
  • 96 Ще започнат да се

    22 3 Отговор

    До коментар #90 от "Бесен":

    понасят защото имат взаима изгода.
  • 97 Долапшкафов

    22 5 Отговор
    заради един Налъмов, да си разтури икономиката на страната е меко казано лудост...
  • 98 Rado

    13 20 Отговор

    До коментар #1 от "Грейс":

    Русия ще спре износа на матрьошки за Германия.
  • 99 Мнение

    31 2 Отговор
    Заради посегателство на един опозиционер спират проект за милиарди евро. Това ако е истинската политика, по същата логика в България отдавна трябваше да са спрели всичко. Истината е че краварите са наредили. Меркел изпълнява. Въпросът е с какво могат да държат Меркел зависима до такава голяма степен?
  • 100 Архитектор

    43 2 Отговор

    До коментар #90 от "Бесен":

    И как ще ги понасят , след като при всеки опит да я нападнат и ограбят са били позорно бити и изгонени? Можеш ли да посочиш поне една от " великите демокрации", която не е нападала Русия и не е зверствала на нейна територия? Ако не знаеш, ще ти ги изброя и по години на " героичните" им опити, но е по добре сам да потърсиш информацията, за да не ставаш смешен.
    Трябва да се чете история и да се уважават фактите, а не да повтаряш изтъркани клишета. За това неистово мразят Русия, защото не им се е дала, както разни васални образования.
  • 101 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #50 от "Антимилиционер":

    Това е истината 😄 И аз това недоумявам 😄
  • 102 иво

    20 3 Отговор
    баба ти Меркел щото нямаше как да скъса договора ей така както и запивядват отвъд океана, изфабрикуваха таз измишльотина с Новичока...плоска история за наивници
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Бай онзи.

    15 2 Отговор
    Талмудистко,Чифутския фашиЗЪМ най- големия бич на човешката раса.
  • 106 Бай онзи.

    16 2 Отговор
    Талмудистко,Чифутския фашиЗЪМ най- големия бич на човешката раса.
  • 107 Госあ

    35 1 Отговор
    "Руската държавна енергийна компания „Газпром“ заяви в понеделник, че започва проучване на възможността за изграждане на втори газопровод до Китай, който ще надвишава два пъти обема, който Русия доставя на азиатската страна" Не мога да ги разбера руснаците, к'во се занимават изобщо с тея продажни европейски калинки....
  • 108 Анонимен

    17 1 Отговор

    До коментар #53 от "Пиф":

    Има и вятърни! Ако посочиш така за заяждането на колко места в БГ има достатъчно силен и постоянен вятър за тях-признавам те за експерт! За ВЕЦ-овете се видя, че имаме за 4-5 часа, докато даде ток някой блок от студения резерв на ТЕЦ!
    А за цената на тази част от фотоволтаичната инсталация, за която писах не споменаваш нищо, защото толкова и знаеш!
  • 109 Дълбоко Виждащ

    14 1 Отговор

    До коментар #91 от "АС/DC":

    Говорим за земя,но и панелните кутийки от времето на соца са Недвижима собственост!Те ще изкарат 4 по 50г за разлика от новото строителство....Панелните кутийки в Германия-източна в момента санирани не като тук,а Санирани се водят за Недвижима собственност и струват над 200хиляди евро!

    Коментиран от #110

  • 110 АС/DC

    33 1 Отговор

    До коментар #109 от "Дълбоко Виждащ":

    Няма нищо по - важно от земята. Земята над която е панелката не е твоя. Там просто си оставен да преживяваш и когато поискат могат да те изхвърлят. Ние ще сме готови на всичко да ни оставят да си живеем в кутийките и вечер да се хвалим в кръчмата че сме горди собственици на 60 квадрата въздух. Погледни с годините какви всевъзможни данъци се измислиха. Та данък сграда не е ли плащане на наем за "твоята" собственост. Панелката е най-малката драма. Българската земя в момента в момента се изкопува от чужденци на безценица. Е този ресурс дедите ни са го отвоювали а ние го раздаваме. Е този ресурс няма как да го произведем след време. Какво е държавата България ако няма земя, истинска земя??

    Коментиран от #123, #174

  • 111 българка

    13 2 Отговор
    Хайде стига преструвки, политически интриги и фукане! На народите им омръзна: има - няма, после обратно. Да го наречем "СИНДРОМЪТ МАРЕШКИ".
  • 112 коло

    18 4 Отговор
    Не германия а САЩ - германците са само бушона те са изпълнители - роби
  • 113 руски соросоиден кравар

    6 35 Отговор

    До коментар #30 от "Дълбоко Виждащ":

    Германия е сред най-развитите и богати държави на този свят,а икономиката им е 5 пъти по-силна от на руските краваристанци.Германия да не са луди,че да имат нещо общо с подобни недоразвити мизерници ? Руските кравари могат да бъдат икономически хегемон ама в някой друг свят.Вмомента са икономически джуджета и колкото и ресурси да имат,винаги ще си останат хегемона на икономическите джуджета !

    Коментиран от #114

  • 114 Георгиев

    26 7 Отговор

    До коментар #113 от "руски соросоиден кравар":

    Русия в момента е 5 икономика в света с най малък спад заради вируса. Според теб на кое место е германия.

    Коментиран от #119

  • 115 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Задава":

    Да , ама в Сибир !! И Москва , хахахах !!!
  • 116 Котката на Шрьодингер

    6 31 Отговор
    Европа не трябва да купува каквото и да е от вмирисаните и алкохолизирани азиатски ватници, за да ги остави да опъват ушите от глад и в крайна сметка да се разпаднат на отделни държави, което е неизбежно.

    Коментиран от #122

  • 117 Петър Стоев

    32 6 Отговор
    Едва ли Навални е отровен и то с "Новичок" ( Бойно - отровно вещество с нервно-паралитично действие), по простата причина никой друг в самолета не е пострадал, докато са го обгрижвали, в опит да му помогнат. Ако беше вещество от този клас, щяхме да имаме самолет, пълен с трупове. Това няма и голямо значение в случая. Води се голяма и сложнс геополитическа игра. Меркел се опитва да защити Северен поток 2, с всички сили и до последно, защото е от полза за Германия. Но пък немският полит. елит не е еднороден (както и руския и китайския). В Германия има много либерални политици, които припознават Америка за своя духовна Родина, дори с цената на провален мега - енергиен проект и загуби на работни места за ФРГ. (А да не би да е другояче в България?).
  • 118 Петър Стоев

    23 7 Отговор
    В Русия и Китай, в Западна, Южна и Източна Европа съществува мощно проамериканско лоби, отгледано, изучено и възпитано на американски пари, в американски учебни заведения и изповядващо (съвсем искрено) американските ценности, припознаващи американските интереси като свои. И няма защо да се чудим - резултат от дългогодишна, търпелива, далновидна работа на американските посланици, разузнавателни и пара-разузнавателни агенции, фондации и прочее организации (действащи, апропо, съвсем легално и в рамките на закона). Най - вероятно ще саботират "Северен поток2" , от което ще загубят Русия и Германия, но пък ще спечели Америка. До месец, така или иначе ще разберем.
  • 119 Борис

    3 15 Отговор

    До коментар #114 от "Георгиев":

    Личи си, че си функционално неграмотен и не можеш да анализираш икономически данни. Не коментирай, за да не се излагаш.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Сашо

    21 8 Отговор
    Мисля че вече е ясно кой и защо отрови Навални. И това не е Русия.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Дълбоко Виждащ

    14 3 Отговор

    До коментар #110 от "АС/DC":

    Затова не продавайте,от Дядо ми Знам-Който носи-Има,който оставя-няма!Купувайте земя,ако можете ,ако не не продавайте!След време Декар земеделска земя ще струва една Гарсониера в софия!Колкото до панелките...Панелките на Соца издържат на Всичко и са го Доказали,Това че земята е на държавата....Всяка земя е на...Държавата!В предишния пост написах-Свободата и Собственоста са Имагинерни понятия....Но по добре да плащаш данъци за недвижима собственост,от колкото да бъдеш роб!По Римско време робите не са гласували!

    Коментиран от #125, #133, #134, #139

  • 124 Чата

    16 2 Отговор
    И Какво?! За един Дневални да затриеш милиарди, които си вложил! И как ги тровят!? Всичките живи и дават интервюта!!!?

    Коментиран от #130

  • 125 Доротея

    15 2 Отговор

    До коментар #123 от "Дълбоко Виждащ":

    Ами ако предстои национализация или ТКЗС? Единия ми дядо преди 70 години купил една хубава нива от 23 декара, полива се по гравитация и хоп - след 2 години - ТКЗС! А продавача с паричките - в града да си урежда живота по комунистически! От там идва израза - Не купувай фабрика на 8 септември! Вярно, след много перипетии при демокрацията ни я върнаха, следва дележ, падна се на леля ми, която бе най дейна в тези неща! Продаде я за 4-5 хиляди лева, и нивата отиде за остъкляването на едната и тераса! Финиш!
  • 126 Борислав

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Задава":

    Бе само да не е ядрена зима.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Qwerty

    6 19 Отговор

    До коментар #1 от "Грейс":

    Аз ще ти кажа - Русия ще наложи тежки контра санкции, и руските проститутки ще бойкотират Германия като дестинация за разкрачения им гурбет.
  • 129 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    18 4 Отговор
    ЗАПАДНА ЕВРОПА МАЙ ЩЕ СТУДУВАТ ТАЯ ЗИМА КАТО СИ НАЛОЖАТ САМИ САНКЦИИ.
  • 130 Велин

    22 3 Отговор

    До коментар #124 от "Чата":

    Прав сте. От двата случая с Новичок-а май се оказва, че това смъртоносно оръжие е със силата на мухозол!? Дали пък не лекува някои болести!?!? Стават смешни с твърденията си. След като са го заразили как пилотите са управлявали самолета, зер нали и те трябваше да го „пипнат”!?
  • 131 123

    14 1 Отговор
    А у нас чудовищния удар ще е, че вече го онождат с 200... нашия чавек.
  • 132 Ген Мутафчийски

    14 1 Отговор
    Меркел НЕ може да скъса договора за "Северен поток-2"
  • 133 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #123 от "Дълбоко Виждащ":

    Еййй най накрая нещо смислено
  • 134 АС/DC

    14 1 Отговор

    До коментар #123 от "Дълбоко Виждащ":

    Нали това ти обеснявам. Народа трябва още да обеднее и после ще неще продава. Знаеш ли какво се случва по селата? Не си ли виждал в София обяви за изкопуване на земеделска земя без значение къде в страната се намира? Кой я купува тази земя? За да я обработва лично ли? 6947

    Коментиран от #138

  • 135 dsсса

    18 2 Отговор
    Меркел може да скъса договора за СП2 и да убие икономиката на Германия. Що се отнася до Китай, неговата икономика вече влиза в старото си русло и се нуждае от все повече газ. Така, че руснаците не ги мислете.
  • 136 Во Нгуен Зияп

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Грейс":

    Отговор не е нужен. Спре ли Северен поток II, Германия ще се самоубие.
  • 137 Hиколай

    8 0 Отговор

    До коментар #44 от "от Немско":

    Точно така и не виждам как ще излязът от това положение.Цените ги вдигнаха заради новодошлите които купуват и пълнят количките без да полагат труд.Нямат никаква квалификация и не желаят да придобият такава.Търсят по-лесен начин и държавата им дава големи привилегии за да се приобщят към тяхното общество но от това няма резултат.За разлика от нас и други от бивши Соц. Републики.Отношението е много снизходително дори подигравателно.
  • 138 АС/DC

    10 1 Отговор

    До коментар #134 от "АС/DC":

    Пък и въпроса с панелките също се решаеа лесно. Не ти ли направи впечатление че преди криза "държавата ни" инвестира пари в колекторски фирми. Мислиш ли че тези фирми са български? Лично знам за една такава форма небългарска чиито таргет на месец за малките кредити е почти милион. Не не си продаваме собственоста. Ние си плащаме за да ни я вземат.
  • 139 АС/DC

    5 1 Отговор

    До коментар #123 от "Дълбоко Виждащ":

    Относно собственоста на земята. Дълбоко се лъжеш че всяка земя е на държавата.
  • 140 Пламен

    15 4 Отговор
    Германия, вече "обмисли" един"чудовищен" удар срещу Русия и загуби.И Франция се пробва много преди Германия. Русия е"голям залък". Да внимава Германия.
  • 141 Инж Ганефф

    11 4 Отговор
    Фалшива новина! Меркел да не е изкуфяла като Тръмпович? Почти 100 % от газа в Германия е руски! Може да го спрат, но ще има " Ледена епоха", ще проговорят всички руски език, ще минат през Турция Ерджолан да им обясни как се избират наколенки за пред Путин и може пак да имат газ! По 1 час вечер отначало....
  • 142 Имамбаялдъ

    6 0 Отговор
    Чудовищен удар?! Явно ще ги фраснат с някое чудовище.....
  • 143 Съдията Дред

    11 1 Отговор
    Компромисно, ще запазят Северен поток, и ще ни ударят нас , за да сложат край на мечтите на Боко поток. Милиардите, дето ги харчим, разбира се, никой няма да ни върне.
  • 144 Сблъсък

    6 0 Отговор

    До коментар #73 от "Дълбоко Виждащ":

    Изключително точен коментар!Ако беше възможно щях да сложа 100 плюса,най-малко!Браво!!!
  • 145 АЗ СЪМ ПРОСТ

    10 0 Отговор
    СЪДЕЙКИ ПО ПИСАНИЦИТЕ ТУК МНОГО КОМПЕТЕНТНИ ИМА ТУК ,ПО ВСИЧКО.ОТ ПОЛИТИКА ОТ АВТОМОБИЛИ ОТ ЕНЕРГЕТИКА.ОТ САМОЛЕТИ.ПРОТЕСТИ АБЕ ВСИЧКО.ПЪК РЕВЪТ ЧЕ ПАРИ НЯМАЛИ
  • 146 Чутовна

    8 0 Отговор
    глупост е заглавието на матрялчето
  • 147 Даже

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Задава":

    чудовищно тежка, както се пише тук...
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 ПЕНКО

    7 1 Отговор
    СТРАННО ЗАКЪСНЯЛА СТАТИЯ !!! ДНЕС ОФИЦИАЛНО СЪОБЩИХА , ЧЕ ИЗГЪЗИЦАТА НА ВЕРМАХТА ,НЯМА ДА ПОВЛИАЕ НА "СЕВЕРЕН ПОТОК-2" !!!!!!!!!!!!!
  • 150 На БКПеците

    7 2 Отговор
    Те говедата от прериите направиха Германия силна с План Маршал.
    Те и на нас предлагаха 1947 г, но добряка Сталин не разреши
  • 151 Джаба

    7 2 Отговор
    К.р за всички кравари и гербаджии
  • 152 менгеле

    5 0 Отговор
    ше останат без газ май а
  • 153 Мира

    12 0 Отговор
    Интересно откъде толкова пари за лечение на Навални в Германия? Аз лекувам детето си там макар и дистанционно тегля заеми кредити едвам свързваме двата края а у този "бедняк" откъде толкоз пари. Там.всеки ден престой в болница се плаща и то в евро. Отделно изхранване, манипулации, животоподдържащи системи. Лекарствата се плащат отделно. Аман от пропаганда и аз искам "безплатно"лечение за чужда сметка.

    Коментиран от #157

  • 154 Бурканбанк

    10 1 Отговор
    Гледайте Русия да не обмисли чудовищен удар по вас, германците, защото сте на два бонбона от заличаването.
  • 155 Мисли

    10 1 Отговор
    Човек трябва да върже 2+2 и да анализира кой има интерес да от отравяне на Навални? Ясно е като бял ден, че по неволя е включен в газовата война, която от години се води между САЩ и Русия, която в момента се води на три фронта (Хабровск - хъб, от където тръгра тръбата влизаща в Китай, Сверен поток и Турски поток). Поредният случай на отравяне с изключително отровния Novichok - deadliest ever made и но ти да видиш остават живи. Ако искаха да го убият, щеше да е мъртъв вече, да не говорим, че можеше да използват полоний-21, както в случая с Литвиненко, сигурно, безвъзвратно и доказано. Така, че поръчителите са други.
  • 156 ГЕРМАНИЯ ОТДАВНА СЕ

    9 0 Отговор
    КОНТРОЛИРА ОТ ЕВРЕЙСКИ КЛАНОВЕ. .ПОСЛЕДНИТЕ 80 ГОДИНИ СЕ ОПЛАКВАТ ОТ ХОЛОКОСТА. ..РЕВАХА. .РЕВАХА И ПАК ЗАВЛАДЯХА СВЕТА
  • 157 селянин без колело

    1 0 Отговор

    До коментар #153 от "Мира":

    ти от от каде намери
  • 158 Офицер

    7 2 Отговор
    Какво значи чудовищен? Масиран танков удар подобно на 22.06.41 г.?

    Коментиран от #161

  • 159 Otoplitel

    8 0 Отговор
    Сигурно са открили газово находище и ще се самозадоволяват.
  • 160 адв ХаджигеЙов

    3 12 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    На к'ъв износител на зърно може да бъде Русия,бе момче?! То там я има,я няма и месец и половина лято и кога ще населят зърно,кога... И то там лятото е като нашата пролет. Иначе за Украйна съм по-съгласен,че е износител на зърно.

    Коментиран от #191

  • 161 Шеф Манчо

    5 7 Отговор

    До коментар #158 от "Офицер":

    Гладът е по силен от Тока пич Гладна ушанка танк не яде
  • 162 Иван

    10 2 Отговор
    Значи хамериканците със всички сили се опитват да спрат северен питок и изведнъж някаква мишка полуотровен ще го спре цирка е пълен
  • 163 Criminal

    6 0 Отговор

    До коментар #54 от "Пиф":

    Ти с брат ти Еркюл, стъпвал ли си в Германия, че даваш мнение..........
  • 164 Реалист

    2 11 Отговор
    По добре с германците отколкото с руснаците, защото сме го играли това хоро, и беше дълго и недоходно.

    Коментиран от #165, #178

  • 165 АС/DC

    7 0 Отговор

    До коментар #164 от "Реалист":

    А сега как забогатяхме, мани, мани!
  • 166 Пламен

    7 3 Отговор
    Тя да пълни Банкомата на Тулуп-мафията редовно, та да си играят унуците в спалнята на престъпници. Кеф ти пищови, злато и евраци от Меркел. Ой, на дяда чедата.
  • 167 Разум

    15 1 Отговор
    Пак Русия им виновна. Те ако искаха Навални премахнат, нямаше да го пращат в Германия.

    Престанете да ни правите на глупаци. Борисов ни стига.
  • 168 Доцента

    1 11 Отговор
    Няма русия.Няма проблеми
  • 169 чУвал или чувАл

    9 1 Отговор
    Немци ли сте , германци ли сте , не знам ! Ама знам , че ако много се правите на ербап ,може валутата ви скоро да стане от ЕВРО в РУБЛА ! Умната !
  • 170 Летеца

    5 0 Отговор
    Гоуем смех!
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    аде бе ..бях вдъхновен от демокрацията!!!
  • 173 Танте Меркел внимавай

    8 0 Отговор
    Най-много Германия през зимата да остане без гориво за промишлеността.
  • 174 Не е точно така

    3 1 Отговор

    До коментар #110 от "АС/DC":

    Земята под панелките е на собствениците на панелки. Поне при нас е така.

    Коментиран от #177

  • 175 Комбина

    5 0 Отговор
    Не ни плашете, няма да се случи, мангизите са Бога и на Изтока и на Запада!
  • 176 Зебра

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пиф":

    Точно ти не ги мисли с п.лешкия си акъл.
  • 177 АС/DC

    1 0 Отговор

    До коментар #174 от "Не е точно така":

    Пише ли го в нотариалният акт?

    Коментиран от #182

  • 178 Ха ха

    10 0 Отговор

    До коментар #164 от "Реалист":

    Когато сме с германците все катастрофи и репарации след това.Или от историята не се интересуваш?
  • 179 заеничарите

    1 1 Отговор
    Колко сайтови онанисти се облекчават в нета със самомнение за откриватели на топлата вода!ЛЪСКАЧИ ПРОЧЕТЕТЕ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА ГАЗПРОМ!ВИЖТЕ КАКВО Е РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА КАПИТАЛА И КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ ПЕЧАЛБАТА!РУСИЯ УПРАВЛЯВА С 40% И СЛУЧАЙНО ЛИ Е ШРОЬДЕР В УПРАВАТА!АКЦИОНЕРИ,ПОЛИТИКА,ГЕОПОЛИТИКА ПЕЧАЛБА...И КОИ СА БЕДНИТЕ В РУСИЯ И ГЕРМАНИЯ
  • 180 Валери

    6 0 Отговор
    руснаците ако, искаха да пукне тоз да е гушнал букета в сибир отдавна.краварска му работа, колко трябва да си тъп за да повярваш.
  • 181 Паф

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пиф":

    То ако беше толкова лесно за Германия, по-точно за Меркел, отдавна щеше да го е спряла. Но направи ли го, германският бизнес ще я разкъса и хвърли на свинете. Не се ли замисляш, защо след като Германия (по твоите думи) е обезпечена, толкова упорито се съпротивлява на САЩ за СП2.
  • 182 Пише го

    2 0 Отговор

    До коментар #177 от "АС/DC":

    Пише го, да.
  • 183 дядо Йоцо

    8 0 Отговор
    Бомбастично заглавие , за да ,,привлече"читателите и безброй тъпи коментари.По пътя на простата логика , всеки ,,средно интелигентен"читателще разбере къде е ,,Ключът от Бараката".1.Кой има интерес от ,,Отравянето " на Навални???.2.Защо Навални след като е отровен , все още е Жив , това Новичок ли е или Отрова за Мишки???.3ащо във самолета останалите хора са Живи , заедно със Пилотите и Стюардесите???.3.Защо не дават достъп за руските медици до резултатите ???.4.Ако Руснаците искат да го отстранят като,,Неудобен за Властта" , мислите ли че не знаят как да ,,изчезне"???.Всичко е грубо Скалъпено и Същото със Бели Конци и Всички ЗнемОтКого!!! :-Кой Е Най Заинтересован да има Международен Скандал и кой Най-Много Ще Спечели???. Ако по-горе написаното е вярно , то Меркел Играе на Руска Ролетка и револвера ще гръмне , ако все пак направи засечка , то Бизнеса ще ,,Поради Грешката".
  • 184 Историк

    0 6 Отговор
    На Путин бюджета и валутата се формира само от износ на газ и петрол. Ако ги ударят от Западна Европа, може да рухне Империята на злото

    Коментиран от #201

  • 185 Нане

    3 0 Отговор
    нали туй беше целта на ЦРУ
  • 186 Вуте

    3 0 Отговор
    Развалят договора швабите идва руския ботуш те си го знаят
  • 187 БПФ

    3 0 Отговор
    Това не е удар по Русия, защото загубите за нея ще са незначителни - Русия не е Газпром и не чака Газпром да я храни. Дори за самия Газпром няма да бъде особено тежък удар, защото газта пак ще тече, но през украйна. 5 милиарда инвестирани в СП 2 са нищо за тая голяма компания.

    Ударът ще бъде за Германия, която губи източник на евтин природен газ. Германия плаща най-скъпия ток в Европа (вижте статистиката на Евростат), а икономиката и навлезе в рецесия още миналата година. Сега коронавирусът ще им е оправдание колко са зле. Не само автомобилостроенето - и други индустрии се спасяват панически от Германия, защото безумно скъпата енергия прави продукцията им неконкурентна. И да - някои от тях местят заводите си в Русия.

    С една дума за всяко евро, което Русия загуби при спиране на газопровода, Германия ще губи минимум десет. Отделно и компенсациите, които ще плаща не само на Газпром, но и на нейните партньори, начело с Шел, ОМВ, Анджи, плюс куп немски компании, щото без съд няма да се мине.
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Симо

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пиф":

    Задава се курс в газа на германския бизнес. Без руския газ цените на стоките произведени в Германия ще станат тройни и ще си ги замират на едно място. САЩ не могат да осигурят и 1/3 от нуждите на ЕС даже да съберат всички танкери едновременно. Това е пълна инфо пръдна.
  • 190 Симо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пиф":

    Отново курса ми Янко. Делът на въглеводородите в бюджета на Русия е 13%. Дебил тъпоумен.
  • 191 Бай кольо

    2 0 Отговор

    До коментар #160 от "адв ХаджигеЙов":

    Момче си ти и то глупово че чак с глупоста си ме разсмиваш какво зърно ли ми то русия е най големия производител и износител в света бе аланколо от такива като теб та затова сме на тоя хал в бг със заличено производство икономика и само внос над 80% четете вместо само глупости да пишете и да се излагате.
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Ха ха

    1 0 Отговор
    Тя и на 9 май 1945 замисляше голям удар Германия...ха ха ха
  • 194 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пиф":

    По време на " Завесата" бензинът в щатите е 1 долар галона,сега е 4 . Редовият американец какво би избрал-да е добре руснакът или на него бензинът пак да е долар/галон. Руснаците да внимават с приказките и с изхвърлянията,че ще им писне на демократичните държави и като обърнат гръб на Москва,онези трева ще пасат.Както в С.Корея.
  • 195 Ще последва

    1 0 Отговор
    Съдбата на Хитлер!
  • 196 Не германците

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "бай Тодор":

    А назначената от краваристан комсомолка, която безропотно изпълнява заповеди. Като например "Вилкомен", а сега "Олеле". Още по "олеле" ги чака.
  • 197 Проблемът е

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дръмп":

    Че не се лекуват. Само плащат едни пари за ковчези. Но ти няма как да се съмняваш в партийната повеля. Не ти плащат за това.
  • 198 Бенц

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Не ми пука. Руският и мексиканският пазар за качествени автомобили е по голям от краварския. А за китайския няма и да споменавам. Да му мисли Бай ти Дан. Пък и газта за моите заводи не тече към Европа, та и за дойчовците ми е през крачола.
  • 199 Бедни са

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Пиф":

    Само в твоята глава. Иначе ще трябва да обясниш, защо са по всички реномирани курорти, за които ти не можеш и да сънуваш. А що се отнася за отбрана ... няма да ти обяснявам -нямаш капацитет да схванеш.
  • 200 Бедна е

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Пиф":

    Ама не Русия, а България, откакто не е с Русия.
  • 201 Викаш

    0 0 Отговор

    До коментар #184 от "Историк":

    Има опасност да рухне Фащ ли, бе? Много рано дигна белия байрак?
Новини по държави: