Last news in Fakti

11 Септември, 2020 11:15 2 128 14

Чехия не е съгласна Тихановска да присъства на среща на Вишеградската четворка

  • беларус-
  • андрей бабиш-
  • вишеградска четворка

Андрей Бабиш многократно е призовавал за нови избори в Беларус и е заявявал, че протестите в страната трябва да бъдат подкрепени

Чехия не е съгласна Тихановска да присъства на среща на Вишеградската четворка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Чешкият премиер Андрей Бабиш е наложил вето на полско предложение беларуската опозиционерка Светлана Тихановска да бъде поканена на срещата на държавните глави на страните от Вишеградската четворка в петък, като е заявил, че подобна стъпка би била "прибързана", съобщи "Ройтерс".

Бабиш многократно е призовавал за нови избори в Беларус и е заявявал, че протестите в страната трябва да бъдат подкрепени. Но в коментар пред чешката информационна агенция ЧТК, изпратен и до Ройтерс, той отхвърля предложението на Полша, която председателства Вишеградската четворка, за покана към Тихановска.

"Аз не искам да направим прибързана стъпка, която няма да бъде в унисон с общоевропейската позиция, ще даде оръжия на беларуската пропаганда и в крайна сметка ще бъде контрапродуктивна", казва Бабиш.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    38 3 Отговор
    Излезе наяве и полската намеса в Беларус! От това няма накъде по-ясно!
  • 2 Българин

    36 2 Отговор
    Поляците са най-долните в ЕС. Ясно е вече защо опозицията в Беларус вее полски знамена. Това бяло червено бяло. Жалко че Чехия е една прашинка в сравнение с Полша и общо взето никой не я бръснене за слива

    Коментиран от #13

  • 3 Анонимен

    29 0 Отговор
    Поляците си гонят интереса! Чехът знае и не се хваща на полското хоро! Интереса на Чехия не е да помагат на Полша в тази игра срещу Беларус и Русия! Чехите си гонят своя интерес!
  • 4 Реалист

    26 0 Отговор
    Чехите са от най-достойните европейци. Но за съжаление са малка и слаба държава, точно както нас и ще ги мачкат, както са ги мачкали винаги

    Коментиран от #8

  • 5 Анонимен

    25 0 Отговор
    Сега остава и Навални да се яви жив и здрав да покани Тихановска!
  • 6 Ехаа

    2 18 Отговор
    Отново статия за Беларус и отново тук се наводни с нечистоплътни и платени тролове, които не могат да напишат две свързани думи.
    Ало Факти докога ще давате трибуна на тези тролове?

    Коментиран от #7

  • 7 Българин

    1 24 Отговор

    До коментар #6 от "Ехаа":

    Ей русофил. Да наричаш обективни мнения за намесата на Полша в протестите тролене е меко казано неадекватно. Подкрепяй си Лукашенко, взимай си рублите и дебни изгоден курс да ги прехвърлиш в Евро
  • 8 Сандо

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    А защо позволиха да им разделят държавата,та сега са малки и слаби?И без това нямаха кой знае какви противоречия.Сега и двете страни отчитат,че са прибързали,ама няма вече връщане назад,тия,които имат интереси няма да им го позволят.
  • 9 МАРА

    14 0 Отговор
    НЯМА РАБОТА ТАМ КОЯ Е ТЯ
  • 10 big

    5 0 Отговор
    Браво на тях! Какъв опозиционен лидер може да е тя, след като е домакиня и си гледа децата? Опозиционер може да се каже мъжа и, който е в затвора, а тя просто го замества, като някой и нарежда и организира мероприятията. Тя дори няма финансови възможности за тази кампания, явно мъжа и и тя са нечии марионетки!
  • 11 Леле,леле

    3 0 Отговор
    Да поканят Наведални и някой негър от Сиатъл.Да се хванат за ръце и да започнат клетви срещу Путин !
  • 12 Gen Gurko

    5 0 Отговор
    Абе откъде накъде тази тетка-домакиня, дето не знае на кой свят ще присъства на талава срещс бе? Браво на чехите, че още не са се побъркали. Че тогава пък за нас какво остава.
  • 13 1111

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Бял, червено и бяло е стария флаг на Беларус, а герба с конника е стария герб, нарича се Погоня.

    Коментиран от #14

  • 14 2222

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "1111":

    Да, но това показва миналото им потекло, което е повлияно от Литовското княжество и Полша
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания