Last news in Fakti

14 Септември, 2020 12:25 2 638 4

Има победител за TikTok

  • сащ-
  • компания-
  • tiktok

Китайската компания избра американски партньор

Има победител за TikTok - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията Microsoft обяви, че нейното предложение за закупуване на правата за приложението TikTok в САЩ е била отклонено, съобщи Гардиън.

Китайската компания е избрала своя нов партньор. Това е група, оглавявана от Oracle, която ще отговаря за приложението на американска територия.

Американската администрация настояваше за сделка до утре, като беше готова да забрани приложението. Запознати с въпроса потвърждават споразумението.

Все още се очаква потвърждение от китайските представители. Решението е дошло, за да се успокои американското правителство.

Оттам смятат, че приложението може да предоставя данни на потребителите на китайски представители. За това настояват американска компания да отговаря за него.

Очакват се подробности за споразумението.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7532

    12 3 Отговор
    Това решение не е по-добро - вместо Китай, фащ да разполага с данните. Браво!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Вие шумците

    4 15 Отговор

    До коментар #1 от "7532":

    За престъпните комунисти може и да не е добро, на целия нормален свят е дар божи! Нека САЩ вечно да бъдат шериф на всета.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Враца Баце

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Вие шумците":

    Е че на тооо " шериф " нещо все повече и повече държави му дават " свободно почеши коня".
  • 4 съмняващ се

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Вие шумците":

    Важно е какво правят "шерифите" с властта. Щото в България видяхме шерифите, като Галевите, Караманските, Любен Гоцевите и т. н. какво сътвориха с властта си. Същото го правят откакто съществуват и Фащианците, с президенти -престъпници, заради които унищожиха цяла планета.