Last news in Fakti

21 Октомври, 2012 17:32 1 118 1

Чавес: Можех да спечеля с още по-убедително

  • уго чавес-
  • венецуела

 

Венецуелският президент Уго Чавес заяви, че лечението му е попречило да спечели още по-убедителна победа на президентските избори, които се състояха на 7 октомври.

"Приключих курса химиотерапия няколко дни преди началото на предизборната кампания. Затова успях да свърша само една десета от това, на което съм способен. Господа от опозицията, ако бях в пълна форма, разликата ми със съперника щеше да бъде най-малко 20%", категоричен е Чавес, който говори на заседание на правителството, уточнява АФП.

На президентските избори той спечели 55,3% срещу 44,1% за неговия опонент Енрике Каприлес. Новият шестгодишен мандат на Чавес ще започне през януари.

През юни 2011 и в края на февруари 2012 той беше опериран от рак в Куба, след което продължи лечението с химиотерапия. Според някои медии тези дни Чавес отново е посетил Хавана, за да се срещне с болния Фидел Кастро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    силен държавник